Κυβέρνηση: Ξετσίπωτη συμμορία γκάνγκστερ στην υπηρεσία των τραπεζών!

Λέμε και δικαίως ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη είναι από πολιτική σκοπιά μια αδίστακτη κυβέρνηση ληστών και απατεώνων απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά οι «πολιτισμένοι» τροϊκανοί της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ είναι ακόμη χειρότεροι.

Πρόκειται για ξετσίπωτη συμμορία γκάνγκστερ στην υπηρεσία των τραπεζών! Ακόμη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έφριξε αυτή την εβδομάδα, όταν άκουσε την τρόικα να απαιτεί να …μην πληρώσουν (!) οι τράπεζες 550 εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στο ελληνικό Δημόσιο, τη στιγμή μάλιστα που το ποσό αυτό έχει εγγραφεί ως αναμενόμενο έσοδο στον προϋπολογισμό του 2012! Της τρέχουσας χρονιάς δηλαδή.

Σε απλά Ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι αν οι ελληνικές τράπεζες δεν πληρώσουν αυτό το χρέος τους, ο προϋπολογισμός θα παρουσιάσει νέα τρύπα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, τα οποία πρέπει να βρεθούν άρον άρον μέσα σε δυόμισι μήνες για να μην αυξηθεί κι άλλο το έλλειμμα του 2012! Η τρόικα δεν ταράχτηκε καθόλου και είχε αμέσως έτοιμη την πρόταση της για το πώς θα καλυφθεί η νέα τρύπα. Αντί να πληρώσουν οι ελληνικές τράπεζες το χρέος τους, να επιβληθεί νέα έκτακτη εισφορά σε όλο τον ελληνικό λαό ή να κόψουν από φέτος και όχι από του χρόνου ό,τι έχει απομείνει από το δώρο των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων!

Το εξωφρενικό δε είναι ότι αυτά τα 550 εκ. ευρώ είναι το 10% που είχαν συμφωνήσει οι τράπεζες να δίνουν κάθε χρόνο για το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ που τους είχε δώσει το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή για να τις σώσει μέσω του κόλπου της αγοράς δήθεν «προνομιούχων» μετοχών, ώστε να μην έχει δικαίωμα η κυβέρνηση να αλλάζει τις διοικήσεις των ιδιωτικών τραπεζών και να ξεφορτώνεται τα λαμόγια – τραπεζίτες που τις χρεωκόπησαν. Δεν φτάνει δηλαδή που η κυβέρνηση της Δεξιάς τους έσωσε με τα λεφτά του ελληνικού λαού, οι τραπεζίτες πάνε να τα φάνε εντελώς αυτά τα λεφτά! Κι η τρόικα λέει να τα πληρώσει ο κοσμάκης!

Αυτός είναι ο «εκσυγχρονισμός» με τον οποίον εκστασιάζονται τα «ευρωλιγούρια» και τον οποίον επιβάλλει σταδιακά η τρόικα με τη συνενοχή των «Τσολάκογλου» της κατάπτυστης κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Ως πότε θα μπορούν να συνεχίζουν τα ειδεχθή εγκλήματα τους εναντίον του ελληνικού λαού χωρίς να πληρώνουν γι’ αυτά; Οι ίδιοι πάντως νομίζουν ότι ο ελληνικός λαός έχει μεταβληθεί σε δούλους και ραγιάδες κι έτσι κυβέρνηση και τρόικα έχουν αποχαλινωθεί. Ο Σαμαράς έφτασε μέχρι του σημείου να μοιράζει …συμβόλαια θανάτου. Μιλάμε κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά. Αυτή η πολιτική αλητεία που μας κυβερνά αποφάσισε να καταργήσει στην πράξη τα ληξιαρχεία(ί) και να μην θάβεται κανένας πεθαμένος, αν προηγουμένως οι συγγενείς του δεν σκάσουν 50-60 ευρώ σε έναν …συμβολαιογράφο για να τους κάνει συμβολαιογραφική πράξη θανάτου, συμβόλαιο θανάτου! Ούτε γάμος θα γίνεται ούτε διαζύγιο θα βγαίνει, αν προηγουμένως δεν πληρωθεί συμβολαιογράφος! Γύρω στα 10-11 εκατομμύρια το χρόνο θα τσιμπάνε οι συμβολαιογράφοι, καθώς στη χώρα πεθαίνουν ετησίως περίπου 110.000 άτομα και 60.000 παντρεύονται, ενώ 13.000 χωρίζουν επισήμως. Για γάμους και διαζύγια τα λεφτά παν’ και τούρκεψαν, ενώ για τους θανάτους θα τα πληρώνουν αμέσως οι συγγενείς και έπειτα θα περιμένουν να τους τα δώσουν πίσω μετά από μήνες τα ασφαλιστικά ταμεία, αν έχουν, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα «σκάνε» 5-6 εκατομμύρια το χρόνο στους συμβολαιογράφους, χρηματοδοτώντας τις κοινωνικές συμμαχίες της Δεξιάς!

Διαμαρτύρεται η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ότι ήδη κάθε μήνα τα ληξιαρχεία ενημερώνουν αναλυτικά το κάθε ασφαλιστικό ταμείο ποιοι ασφαλισμένοι σε αυτό απεβίωσαν, στέλνοντας του μάλιστα αντίγραφα των ληξιαρχικών πράξεων θανάτου. Οι «νονοί» όμως των συμβολαίων θανάτου δεν ακούν τίποτα! Δεν τους ενδιαφέρουν οι δουλειές που γίνονται τζάμπα – γι’ αυτό άλλωστε και δεν θέλουν να αξιοποιήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα τόσο χρήσιμα ΚΕΠ. Έχουμε πραγματικά να κάνουμε με αδίστακτα πολιτικά καθάρματα. 

Αυτά βλέπουν οι τροϊκανοί και αποθρασύνονται εντελώς. Έφτασαν μέχρι του σημείου να απαιτήσουν να …αδειάζουν τα ελληνικά νησιά από τον πληθυσμό τους αν έχουν κάτω από 150 κατοίκους για να μην επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός!!! Και ο «πατριώτης» Σαμαράς, αντί να διώξει κλωτσηδόν αυτούς που τόλμησαν να κάνουν τέτοια πρόταση, έγινε έξω φρενών εναντίον του …υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη που «ξέρασε» τιςς απαιτήσεις της τρόικας σε εφοπλιστές με τους οποίους συνέφαγε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς και ήθελε να τον καρατομήσει αμέσως! Ο υπουργός τη γλίτωσε προσωρινά γιατί προφανώς ο πρωθυπουργός συνειδητοποίησε πως αν απέλυε υπουργό του για τέτοιο λόγο, θα γινόταν σαφώς πιο δύσκολο να συνεχίσει την εθνοκάπηλη πολιτική του, όσο και αν έχει πλέον εξευτελιστεί προσωπικά και στον τομέα αυτόν, καθώς κανείς δεν τον πιστεύει.
Από την άλλη πλευρά, η πρόταση αυτή των τρκανών αποδεικνύει για μια ακόμη φορά με επώδυνο τρόπο ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ θεωρούν τους Έλληνες δούλους και οι δούλοι δεν έχουν ποτέ ούτε πατρίδα ούτε δικαιώματα κανενός είδους – πόσω μάλλον εθνικά.

Δίκιο έχουν οι τροϊκανοί που φέρονται έτσι, όταν συνομιλούν με τόσο άθλια εθελόδουλους πολιτικούς σαν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη και τον υπόλοιπο εσμό της κυβέρνησης.

Πηγή: Γ. Δελαστίκ “Πριν” 14/10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *