Με αφορμή μια δολοφονία των μπάτσων

Πανηγυρίζουν τα παπαγαλάκια των μπάτσων γιατί “σε συμπλοκή αστυνομικών με δύο αγνώστους που επιχειρούσαν να κλέψουν αυτοκίνητο έπεσε νεκρός ο Λάμπρος Φούντας, ο οποίος θεωρείται με βεβαιότητα από την Αστυνομία ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας»”, όπως γράφει ο Β. Λαμπρόπουλος στο «Βήμα».

Επίσης αλγεινή εντύπωση μας έκανε δημοσίευμα της «Αυγής» για το ίδιο θέμα που αναφέρει ότι: «το θύμα συνδέεται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την ανθρωποκτονία ενός Αλβανού». Πώς αναμεταδίδει τόσο αβασάνιστα μια εφημερίδα που αυτοαποκαλείται αριστερή ότι τις σερβίρουν οι μπάτσοι κάτι που απέφυγαν να το κάνουν όλες οι αστικές φυλλάδες;

Δεν ξέρουμε αν ο νεκρός ήταν ένας αντάρτης πόλης και τι εξελίξεις μπορεί να φέρει αυτό το τυχαίο γεγονός. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε ένα απόσπασμα από κείμενο του Δ. Δανίκα που δημοσιεύτηκε στα «Νέα». Τουλάχιστον αυτός ο αστός δημοσιογράφος βάζει κάποια πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και δεν καταλήγει να είναι φερέφωνο των κατασταλτικών μηχανισμών:

“Το πιο δύσκολο είναι η ανίχνευση των αιτιών και η παντελής εξάλειψη της τρομοκρατίας. Γιατί τρομοκρατία η ανεργία. Τρομοκρατία τα ψίχουλα της μισθοδοσίας. Τρομοκρατία ο ανελέητος βομβαρδισμός με την κρίση στην οικονομία. Τρομοκρατία το οργανωμένο έγκλημα της νύχτας. Τρομοκρατία η διεφθαρμένη μπατσαρία. Τρομοκρατία η φορολογία. Τρομοκρατία η τραπεζική τοκογλυφία. Τρομοκρατία η ρακένδυτη Παιδεία. Τρομοκρατία η αυθαιρεσία και η οικολογική αναισθησία. Τρομοκρατία η κομματική πελατεία. Τρομοκρατία η πολιτική αναλγησία. Τρομοκρατία η συναλλαγή με την κρατική γραφειοκρατία. Ακούστε τον αναστεναγμό. Προσπαθήστε. Κατεβείτε από το ρετιρέ της εξουσίας. Εκατομμύρια πλάσματα δουλεύουν, ιδρώνουν, ματώνουν, αργοπεθαίνουν. Για ένα άδειο πουκάμισο γεμάτο από τρόμο καθημερινό!”.

Και ο Ρ. Βρανάς -ένας δημοσιογράφος που τον έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση- συμπληρώνει:

“Ο τρόπος παραγωγής είναι μια νόμιμη βία. Η εξουσία είναι μια νόμιμη βία. Η αστυνομία είναι μια νόμιμη βία. Η φυλακή είναι μια νόμιμη βία. Η δικαιοσύνη είναι μια νόμιμη βία. Η ανεργία είναι μια νόμιμη βία. Το Ταμείο ανεργίας είναι μια νόμιμη βία. Η κερδοσκοπία είναι μια νόμιμη βία. Το χρηματιστήριο είναι μια νόμιμη βία. Οι τράπεζες είναι μια νόμιμη βία. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι μια νόμιμη βία. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι μια νόμιμη βία. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι μια νόμιμη βία.

Κι όσο αυτή η νόμιμη βία θα ονομάζεται δικαιοσύνη, τόσο η δικαιοσύνη των νέων θα ονομάζεται βία“.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *