Απορία ψάλτου βηξ

Πολύ πετυχημένος ο χαρακτηρισμός του «Μπούλη» που δίνει η «ελληνοφρένεια» στον κυβερνητικό εκπρόσωπο προπαγάνδας.
Χαρακτηριστική η σημερινή του παρουσία σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Του απευθύνει την καίρια ερώτηση ο Δήμος Βερύκιος: Η κυβέρνηση έχει πει πόλεμος στους φοροφυγάδες. Πότε θα πει η κυβέρνηση πόλεμο και κατά των κερδοσκόπων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος; Γιατί καλό είναι να λέμε για τους ξένους, αλλά υπάρχουν και οι Έλληνες.

Και τι απαντάει ο γίγαντας; Τίποτα επί της ουσίας. Απλώς ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να εξακολουθεί να υπάρχει η τεράστια κερδοφορία των τραπεζιτών –με τα ληστρικά επιτόκια που επιβάλλουν στους δανειολήπτες τους- αλλά χωρίς να « υπάρχουν οι στρεβλώσεις»!

Απολαύστε αποσπάσματα από την απάντηση του:

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα σας πω. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, για να μην δαιμονοποιούμε και τα πάντα, αλλά να είναι υγιές. Να μην υπάρχουν οι στρεβλώσεις εκείνες, οι οποίες αφενός μεν συγκεντρώνουν χρήματα στις τράπεζες -και μάλιστα μέσα από στρεβλή ανάπτυξη- και αφετέρου ο Έλληνας πολίτης, ο Έλληνας καταναλωτής, ο πελάτης της τράπεζας να υφίσταται βάρη… Τώρα, για παράδειγμα, χθες στο briefing, στο press room, ρώτησαν οι συνάδελφοί σας γιατί ενεργοποιούμε ξανά το πακέτο στήριξης των 28 δις, όταν ως κυβέρνηση κατακρίναμε τη Νέα Δημοκρατία. Και ναι την κατακρίναμε. Γιατί πρώτα απ’ όλα αυτό το πακέτο των 28 δις δεν έγινε δυνατόν να το απορροφήσουν οι τράπεζες και τα 13 δις που απορροφούσαν δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη, έτσι ώστε να πέσουν στην αγορά. Εμείς ενεργοποιώντας τα 15 δις, δεν τα χαρίζουμε στις τράπεζες και είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί σε λίγο θα εξειδικεύσει το υπουργείο Οικονομικών με ποιους τρόπους θα κατοχυρωθεί το πέρασμα από τις τράπεζες στην ελληνική αγορά, που έχει ανάγκη από ρευστότητα. Εκεί είναι θέμα πολιτικής βούλησης, οι τράπεζες και να λειτουργήσουν όπως πρέπει να λειτουργούν ως εργαλεία ανάπτυξης, είναι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν τα κέρδη τους, αλλά όχι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και του Έλληνα πολίτη..

Επί της ουσίας δηλαδή δεν είπε τίποτα την στιγμή που είναι γνωστό ότι το 43% των τελευταίων δυο δανείων που πήρε το ελληνικό κράτος με ληστρικά επιτόκια του τα δάνεισαν ελληνικές τράπεζες!

Με άποψη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *