Για γέλια

Ακόμα και οι αστικές φυλλάδες άρχισαν να χλευάζουν το καραγκιοζλίκι που γίνεται με τις λεγόμενες «Εξεταστικές Επιτροπές».
Εχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό χλευασμού το όλο σκηνικό, με κατάληξη ακόμα και ένα συστημικό φερέφωνο σαν τον Γ. Πρετεντέρη να γράφει σήμερα στα «Νέα»: «Οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν αποτελούνται από αµερόληπτους κριτές. Αποτελούνται από ανθρώπους οι οποίοι υπηρετούν σκοπιµότητες, ιδιοτέλειες, απόψεις ή απλώς πολιτικές επιδιώξεις. Και οι οποίοι γνωρίζουν ότι η έρευνα που διεξάγουν παράγει πολιτικά αποτελέσµατα. Μόνο αφελείς θα µπορούσαν να πιστεύουν το αντίθετο. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ τα διαφορετικά πορίσµατα. Ετσι εξηγούνται οι γκάφες, οι παρελκυστικές τακτικές ή τα πυροτεχνήµατα που καίγονται µόνο για να εντυπωσιάσουν. Ετσι εξηγείται γιατί καµία Εξεταστική Επιτροπή δεν είχε ποτέ συγκεκριµένη και αδιαµφισβήτητη κατάληξη».

Ενώ το “Εθνος” σε παραπολιτικό σου σχόλιο σημειώνει: “Είναι φανερό, μετά και τα νέα επεισόδια, ότι το θρίλερ με τις μίζες της Siemens τείνει να εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία. Οι ευθύνες γι’ αυτή την εξέλιξη δεν πρέπει να αναζητηθούν μόνο στους βουλευτές που απαρτίζουν την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Βρίσκονται πολύ ψηλότερα – στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων. Τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με τα e-mail, τους επιπλοποιούς, τους μπατζανάκηδες κ.ο.κ. προκαλούν τη βάσιμη υποψία ότι, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να «ματώσουν» προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια…”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *