Λεφτά υπάρχουν, όμως μόνο… για τα κόμματα!

Αυτούς που δεν πρόκειται να «αγγίξει» ποτέ καμιά καπιταλιστική οικονομική κρίση είναι τα πολιτικά κόμματα και το προσωπικό τους, τις λεγόμενες ΜΜΕ και τους εμπόρους όπλων.
Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι η κυβέρνηση αυξάνει για ακόμα μια φορά την επιχορήγηση των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά το κάνει σε μια στιγμή που έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο της ζωής των μισθωτών και συνταξιούχων.
Για τον λόγο αυτό παραθέτουμε αποσπάσματα από σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος»:

Λεφτά υπάρχουν, όμως μόνο… για τα κόμματα! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πίσω τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων στην οποία είχε προχωρήσει πριν από λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρας Τζάκρη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, που δημοσιεύθηκε χθες στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», τροποποιείται το «ψαλίδισμα» στις επιχορηγήσεις των κομμάτων που είχε επιβληθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Με τη νέα απόφαση τα κόμματα από 37 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε κανονικά να εισπράξουν, θα λάβουν 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα βγουν κατά 11 εκατ. ευρώ κερδισμένα!
Οι μεγάλοι «τυχεροί» της εν λόγω τροποποίησης είναι το ΠαΣοΚ, που θα λάβει τέσσερα εκατομμύρια περισσότερο, η ΝΔ, με πέντε εκατομμύρια παραπάνω, το ΚΚΕ με 1,3 εκατομμύριο, ο ΛΑΟΣ με 700 χιλιάδες και ο ΣΥΡΙΖΑ με 900 χιλιάδες ευρώ. Μικρή αύξηση θα έχουν επίσης και οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι θα λάβουν περίπου 35 χιλιάδες ευρώ περισσότερα…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *