O Xώρος αλληλεγγύης και δράσης Υπόστεγο για την 1η Μάη

καξφγλ127 χρόνια μετά την εξέγερση του Σικάγο και την καθιέρωση του οχτάωρου τα όνειρα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για μια ζωή χωρίς εξαθλίωση και εκμετάλλευση μοιάζουν να έχουν στοιχειώσει.

127 χρόνια μετά, κυβέρνηση και τρόικα, σε μια εκστρατεία λεηλασίας και τρόμου δίχως τέλος, προσπαθούν να μας πείσουν πως για να ξεπεραστεί η κρίση…

•είναι μονόδρομος ο εργασιακός μεσαίωνας που μας προτείνουν, οι μισθοί πείνας των 300 ευρώ, οι 700.000 απλήρωτοι, οι ατομικές συμβάσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απολύσεις, ο κοινωνικός κανιβαλισμός.
•είναι μονόδρομος το 1,5 εκατ. άνεργοι, τα 3 εκατ. κάτω από το όριο της φτώχειας, τα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, τα χιλιάδες νοικοκυριά με το κομμένο ρεύμα, τα χιλιάδες απλωμένα χέρια που ζητιανεύουν ένα πιάτο φαϊ.
•είναι μονόδρομος η καταστολή, η βία, ο φασισμός, το δόγμα του «νόμου και της τάξης» απέναντι σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον απεργεί, σε όποιον αντιστέκεται…

127 χρόνια μετά η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει το χατίρι των εμπόρων και να μεταφέρει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για να «τονωθεί η αγορά».

ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ

Γιατί εμείς, όλοι οι άνθρωποι της δουλειάς, γνωρίζουμε ότι δεν είναι ο χρόνος που μας λείπει, αλλά τα χρήματα για να ψωνίσουμε και να μπορούμε να ζούμε αξιοπρεπώς. Γιατί για εμάς η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία ούτε ημέρα κατανάλωσης αλλά μέρα μνήμης και αγώνα για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής για την εργαζόμενη πλειοψηφία.

Σήμερα που προσπαθούν να μας τα πάρουν όλα πίσω, και πρώτα από όλα το δικαίωμα να απεργούμε και να αγωνιζόμαστε, εμείς πρέπει να ορθώσουμε «άλλο πύργο ατίθασο απέναντί τους». Γιατί τα δικαιώματά μας δεν μας τα χάρισαν, τα κατακτήσαμε με αγώνες. Και σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε. Εμείς, που είμαστε η πλειοψηφία, μπορούμε να οργανώσουμε τους αγώνες μας, χωρίς ανάθεση και αναμονή, με όπλα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια.

Γιατί δικός μας μονόδρομος για να μη ζήσουμε σαν δούλοι, δεν είναι να μοιράσουμε τη φτώχεια μας, αλλά να διεκδικήσουμε τον πλούτο που μας έχουν κλέψει.

Δικός μας μονόδρομος είναι να ανατρέψουμε την κόλαση των μνημονίων και να επιβάλουμε με τους αγώνες μας μια πολιτική που αντί να ορκίζεται στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου, των διεθνών τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ να βάζει μπροστά τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του κόσμου της δουλειάς.

Μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν μόνο αν τα διεκδικήσουμε
 οργανωμένα και συλλογικά!

Η 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ συμμετέχει στις διαδηλώσεις της πρωτομαγιάς…

...στις 9:30 π.μ σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες απο τις γύρω περιοχές κάνουμε παρέμβαση στο πολυκατάστημα MALL στο ΜΕΤΡΟ Αγ.Δημητρίου…

…στη συνέχεια συμμετέχουμε στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας…

…μετά το τέλος των συγκεντρώσεων θα γίνει συλλογική κουζίνα στον χώρο αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ

ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
για ένα νέο Σικάγο της εποχής μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *