Η πρωτομαγιά δεν είναι αργία- είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

536125_112994042206284_157598181_nΣωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

ΤΕΤΑΡΤΗ  1 ΜΑΪΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Απεργιακή συγκέντρωση 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Η πρωτομαγιά δεν αποτελεί αργία για να μεταφέρεται κατά το δοκούν, με σκοπό ο κάθε μεγαλοεργοδότης να μη χάσει ούτε μια μέρα κερδοφορίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αποσύνδεσης της πρωτομαγιάς από το ιστορικό της μήνυμα: αυτό του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων για την προάσπιση της των δικαιωμάτων τους, μήνυμα που είναι πλέον περισσότερο από ποτέ επίκαιρο, αγώνας που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος…

Καλούμε κάθε συνάδελφο να απεργήσει την Τετάρτη 1 Μαΐου και να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις πολιτικές της τρόικα και της συγκυβέρνησης που έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα στον κλάδο μας και σε όλη την κοινωνία, τις πολιτικές που σταδιακά συνθλίβουν κάθε δημοκρατικό και εργασιακό κεκτημένο δικαίωμα, που επιβάλλουν τη βία της ανεργίας, που στο όνομα της ανόρθωσης της οικονομίας επιβάλλουν την κοινωνική εξαθλίωση.

Η απάντηση μας οφείλει να είναι ηχηρή και ο αγώνας μας για την ανατροπή όσων μας πλήττουν διαρκής και ανυποχώρητος. Καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψουμε μαζί για:

-ΣΣΕ στη βάση των αναγκών και της εργασιακής μας αξιοπρέπειας

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

-Πάταξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας

-Αναγνώριση της ιδιότητας των ανέργων μηχανικών και παροχή κάρτας και επιδόματος ανεργίας – αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους όλων των κλάδων

-Άμεση μείωση των ληστρικών ασφαλιστικών εισφορών ΤΣΜΕΔΕ στα προ του 1992 επίπεδα και κατάργηση τους για τους άνεργους συναδέλφους. Άμεση πειθαρχική δίωξη κάθε υπεύθυνου για την αύξηση τους. Απεμπλοκή του ΤΣΜΕΔΕ από την τράπεζα Αττικής και από κάθε είδους τραπεζικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια. Διασφάλιση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για ΟΛΟΥΣ – η δημόσια δωρεάν υγεία είναι δικαίωμα

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία και κοινωνικά αγαθά- όχι στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου

-Όχι στις διώξεις συνδικαλιστών και αγώνων

-Ανατροπή των πολιτικών που έχουν φέρει τον εργασιακό μεσαίωνα και την κοινωνική εξαθλίωση

Η αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας μόνος απέναντι στη βία της ανεργίας, στην ανασφάλεια και στη μεθοδευμένη εργασιακή ισοπέδωση. Ο συλλογικός αγώνας και η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας!

 

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-Παράρτημα Ηρακλείου

τηλ. επικοινωνίας: 6948078671
blog: http://smtiraklio.wordpress.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *