Τελευταίο μάθημα της σχολικής χρονιάς: Αξιοπρέπεια-Αντίσταση-Αλληλεγγύη

paideia-6Λίγο πριν οι σχολικές αίθουσες κλείσουν για καλοκαίρι, λίγο πριν οι συμμαθητές μας της β’ λυκείου ξεκινήσουν τα θερινά φροντιστήρια και αυτοί της γ’ λυκείου, μες το άγχος δώσουν τις «σημαντικότερες» εξετάσεις της ζωής τους, η κυβέρνηση θέλει να δώσει ένα τελευταίο μάθημα! Ένα μάθημα που ΠΡΕΠΕΙ να μείνει σε όλους μας βαθιά καρφωμένο στο μυαλό (και δεν μιλάμε για παπαγαλία λατινικών- αλλά για τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό).

Το μάθημά τους; Υποταγή, σιωπή, αλληλοφάγωμα. Μας θέλουν χωρίς μέλλον άνεργους και ανασφάλιστους, χωρίς όνειρα και ελπίδα χωρίς καμιά φιλοδοξία! Μας θέλουν ρομποτάκια σε ένα σύστημα που προάγει την βία, τον ρατσισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Απέναντι σε αυτό το σύστημα πρέπει να είμαστε ΜΟΥΓΓΟΙ, να μην παίρνουμε θέση, να γεμίζουμε φόβο και ανημποριά.
Αυτό το μάθημα θέλει να το δώσει και στους καθηγητές μας.

Σαν να μην έφταναν οι μειώσεις μισθών, το ανέβασμα του ορίου σύνταξης και οι δύο επιπλέον ώρες, η κυβέρνηση ανακοινώνει και την απόλυση 10.000 εκπαιδευτικών- στο πλαίσιο του σχεδίου «ανάπτυξης» φυσικά! Μιας «ανάπτυξης» της οποίας τα αποτελέσματα είδαμε και εμείς την χρονιά που πέρασε: δεν είχαμε βιβλία και παίρναμε DVD, μαθαίναμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις στα σχολεία- ειδικά της επαρχίας, συμμαθητές μας λιποθυμούσαν απ’ την πείνα, κρυώνανε χωρίς καλοριφέρ, κλείσανε σχολεία και στοίβαξαν τριάντα μαθητές σε κάθε τάξη!

Για το σκοπό τους επιστράτευσαν όλα τα πρόθυμα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τον κάθε Πρεντεντέρη, την κάθε Τρέμη, την κάθε Καθημερινή να εξαπολύσουν επίθεση στους καθηγητές. Τεμπέληδες με υψηλούς μισθούς, που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους, που δεν συμμορφώνονται στους νόμους και τους κανονισμούς. Τα έχουμε ξανακούσει αυτά όταν έκοβαν τους μισθούς των γονιών μας, όταν απολύανε γνωστούς μας, όταν κυνηγάγανε τους συμμαθητές μας και τους φοιτητές.

Ταράχτηκαν με το άγχος των μαθητών μη χάσουν τις πανελλήνιες.

Κανείς από αυτούς δεν ταράχτηκε τόσο βέβαια, με το γεγονός ότι πολλοί συμμαθητές μας πετιούνται βίαια στην τεχνική εκπαίδευση και την μαθητεία χωρίς πληρωμή.

Κανείς από αυτούς δεν ταράχτηκε που οι τυχεροί μπαίνουν στα Πανεπιστήμια και βγαίνουν με χαρτί για την ανεργία, την μετανάστευση ή για μισθό στα 400 ευρώ.

Κανείς από αυτούς δεν ταράχτηκε όταν αποκαλύπτονται σκάνδαλα για πολιτικούς.

Κανείς από αυτούς δεν ταράχτηκε όταν έριχναν τους φόρους στους εφοπλιστές, όταν έδιναν το πράσινο φως στα αφεντικά να απολύουν κατά το δοκούν.

Κανείς από αυτούς δεν ταράχτηκε όταν πυροβολούν μετανάστες στην Μανωλάδα.

Και επειδή αυτοί μάλλον δεν επαρκούν, κήρυξαν προληπτική επιστράτευση!  
Διατάζουν να μπουν οι αστυνομικοί στα σχολεία, να φέρουν με τους χαλκάδες τους καθηγητές μας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο, στους λιμενεργάτες, στους απεργούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, στους Χαλυβουργούς σε κάθε κλάδο και άνθρωπο που τολμά να αντιστέκεται στη λαίλαπα του μνημονίου και αυτής της πολιτικής. Θέλουν να περάσουν το μάθημα σε όλους τους εργαζόμενους και σε όλη την νεολαία! Να ζούμε σκυφτοί, δίχως όνειρα, μες στην εξαθλίωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και λοιποί παρατρεχάμενοι δεν μας πείθουν ότι νοιάστηκαν μην και χάσουμε τις εξετάσεις μας. Εδώ δεν νοιάστηκαν και δεν νοιάζονται όταν καταστρέφουν το μέλλον μας, όταν βυθίζουν την νεολαία στην κατάθλιψη, όταν κλείνουν πανεπιστήμια και σχολεία και χιλιάδες νεολαίοι μένουν εκτός εκπαίδευσης.
Εμείς όμως δυστυχώς γι’ αυτούς νοιαζόμαστε!
Νοιαζόμαστε για το μέλλον μας, για τις ζωές μας, για τους συνανθρώπους μας.
Νοιαζόμαστε για τους γονείς μας, τους καθηγητές μας και τους συμμαθητές μας.
Πάνω από όλα νοιαζόμαστε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που επιλέγουν να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ απέναντι στην χουντική-φασιστική κυβέρνηση.

Μαζί με τους καθηγητές μας θα τους δώσουμε ένα άλλο μάθημα! Το μάθημα του να παλεύεις για τα δικαιώματα σου. Το μάθημα ότι δεν θα γίνουμε κανίβαλοι- όπως θέλουν- να τρώμε ο ένας τον άλλον. Γνωρίζουμε ποιοί μας χτυπάνε και ποιούς πρέπει να χτυπήσουμε.anypotaktosmathitis

Όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι θα σταθούμε ενάντια στην κυβέρνηση των γκλοπ και των τηλεπαραθύρων, ενάντια στην ανάπτυξη που ονειρεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς θα χτίσουμε ένα κόσμο δικό μας.
Τον κόσμο της ΙΣΟΤΗΤΑΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο της Δευτέρας, στις 18.00., στο άγ. Βενιζέλου

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Ανυπόταχτων Μαθητών «Che Guevara»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *