Τα μέλη της Επιτροπής κατοίκων κέντρου Θεσσαλονικης στις 15/5/13 θα συναντηθούν στο Θέατρο Κήπου στις 18:00

thumbnail Η επιτροπή κατοίκων κέντρου, ΜΟΝΟ για αυτή την Τετάρτη αποδεχόμενη το κάλεσμα των ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θ, θα βρεθεί στο θέατρο κήπου στις 18:00, συμπαραστεκόμενη με αυτό τον τρόπο στο αγώνα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους. Δηλαδή στον αγώνα όλων μας ενάντια στην καταπάτηση της Δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.

Φίλοι της επιτροπής, αλληλέγγυοι παραγωγοί σας περιμένουμε αύριο στο θέατρο κήπου ώστε όλοι μαζί να δώσουμε το μήνυμα μας για τη Δημοκρατία, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον, να σπάσουμε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό!    
Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε    

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

των ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θ

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση, με τις  εξετάσεις να ξεκινούν, η κυβέρνηση επέλεξε και έβαλε μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη προώθησε και ψήφισε  την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, (1000 καθηγητές περίπου από όλες τις ειδικότητες στα Δυτικό ΠΥΣΔΕ και άλλοι τόσοι στο Ανατολικό ΠΥΣΔΕ θα είναι χωρίς οργανική θέση μετά την αύξηση του ωραρίου). Την ίδια στιγμή  προετοιμάζει τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 12.000 Αναπληρωτών και Ωρομισθίων άμεσα, αλλά, και αρκετών χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.

Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δε θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.

Η κυβέρνηση, με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο  της ποινικοποίησης της απόφασης- εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία, μετατρέπει κάθε απεργιακή  και αγωνιστική  κινητοποίηση ουσιαστικά σε «ιδιώνυμο αδίκημα». Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον κατασταλτικό  χαρακτήρα της πολιτικής της η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι  στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των οποίων εμείς ως εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση και της κατάργησης των φραγμών στη γνώση που σταθερά πολλαπλασιάζει με την πολιτική της.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των καθηγητών με την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία που έχει εξαπολύσει μέσω των non papers στα ΜΜΕ.  Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να καταστείλει την απεργία των καθηγητών. Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αποφασισμένη να δώσει τη μάχη. Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.

Επειδή ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών αλλά  αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά του αναπληρωτή, του ωρομίσθιου, του μόνιμου, του αδιόριστου, του κάθε άνεργου, του κάθε εργαζόμενου, όλων των νέων,

επειδή ο αγώνας γίνεται για το δικαίωμα στην απεργία, για το δικαίωμα να έχεις δικαιώματα.

Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε μαζικά την Τετάρτη, 15/5, στις 18:00, στο θέατρο Κήπου σε σύσκεψη με θέμα:

“Απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό”

“Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους”

     Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *