Ο “προφήτης” Δον Τομάζο

Βαθύτερη ύφεση τους επόμενους μήνες, συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 3,5% σε ετήσια βάση και περαιτέρω αύξηση της ανεργίας προβλέπει το Ινστιτούτο Οικονομικών Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στην τριμηνιαία έκθεση του.
Η κατάσταση στην οικονομία εκτιμάται ότι θα επιδεινωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η ζήτηση, μαζί με την όποια παραγωγική δραστηριότητα, και η ανεργία θα ξεπεράσει το 12%.

Προφανώς, λοιπόν, «δεν πάμε καλά», παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται από «αρμόδιους» υπουργούς και εντεταλμένα να κελαηδούν κάθε βράδυ στις 8… παπαγαλάκια.

Κάποιος, ο οποίος προφανώς κάτι περισσότερο απ’ όλους αυτούς (κυβέρνηση και παπαγάλους) γνωρίζει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Δον Τομάζο, σε άρθρο του στους «Financial Times» συνόψισε σε γενικές γραμμές το μέλλον μας: Μόνιμη επιτήρηση και αναδιάρθρωση του χρέους.

Τα όσα … προβλέπει ο Δον Τομάζο αξίζει να σημειωθεί ότι ανταποκρίνονται στο σενάριο σωτηρίας το  οποίο προβάλλει το ΙΟΒΕ στην έκθεση του. Το εν λόγω σενάριο προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μέχρι τέλους τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής (λιτότητα και των… γονέων). Ταυτόχρονα, θα υιοθετηθεί μια επιθετική πολιτική αξιοποίησης της ακίνητης κρατικής περιουσίας. Με αυτόν τον τρόπο, αναμένεται να προεξοφληθεί από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές η αποπληρωμή μέρους του δημόσιου χρέους. Τα παραπάνω περιγράφουν με αρκετή σαφήνεια το πού έχουν οδηγήσει τη χώρα οι πιστωτές της και οι κυβερνητικές επιλογές. Για όποιον δεν έχει καταλάβει, να συνοψίσουμε με μια λέξη: Ξεπούλημα.

Το τραγικό μάλιστα της υπόθεσης ίείναι πως το ξεπούλημα αρχίζει ήδη να προβάλλεται ως «αναπτυξιακό σχέδιο» …

Πηγή: Το Ποντίκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *