Η ΑΤΕ στο ΕΚΑ προτείνει απεργία -19/6. Τι θα κάνει η υπόλοιπη Αριστερά;

ate-2ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Αίτημα για άμεση σύγκληση ΔΣ και για λήψη απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Η κινητοποίηση σωματείων, εργαζομένων και νεολαίας στην πραξικοπηματική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έδωσαν σαφέστατη απάντηση αντίστασης στην τρικομματική κυβέρνηση.

Με δεδομένη την τοποθέτησή μας στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ (στις 12.06), στην οποία εκφράσαμε την άποψη ότι «πρέπει να χαράξουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνα και δράσης για την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ,  αλλά και  όλων των εργαζόμενων», ζητάμε την άμεση σύγκληση  του ΔΣ για να επανεκτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις και να χαράξει δρόμους αγώνα.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τη λήψη απόφασης για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19-6, έτσι ώστε το ΕΚΑ να συμβάλει :

•    στο αναγκαίο ξεδίπλωμα της απεργιακής κλιμάκωσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου.

•    στην συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αντίστασης , αγώνα και ανατροπής, ενισχύοντας τους αγώνες που ξεσπούν και δίνοντάς τους πανεργατικό χαρακτήρα.

•    στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και στην κατάργηση του αίσχους της πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών.

Παρασκευή 14.06.2013  

Τα μέλη του ΔΣ

Σταύρος Μανίκας
Γιώργος Στεφανής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *