Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στην Nutriart

0f3e78a51911462f6c03ef5684ed58e7Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ

Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας με τους εργαζόμενους στην  Nutriart
(ΚΑΤΣΕΛΗΣ – ΑΛΛΑΤΙΝΗ – ΕΛΒΙΠΕΤ)

Είναι πια σαφέστατο σ όλους μας , ότι κανείς δεν θα γλυτώσει από την βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου και των τραπεζιτών. Οι συντεχνιακές αυταπάτες ,του στυλ «εμείς θα γλυτώσουμε» , που καλλιέργησαν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο γραφειοκρατικός ξεπουλημένος  συνδικαλισμός –και που είχαν βρει ανταπόκριση σε κοντόφθαλμους εργάτες- κατέρρευσε .

H ΕΑΣ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ χαιρετίζει τους εργάτες στον  ΚΑΤΣΕΛΗ που παλεύουν για το ψωμί και την δουλειά τους .

Να κατανοήσουμε όλοι ότι πλέον δεν υπάρχουν “κλαδικοί” αγώνες, κάθε αγώνας πρέπει να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, μέχρι να στείλουμε τη συγκυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο που υπηρετούν στη χωματερή της ιστορίας όπου ανήκουν..

Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες, στηριγμένοι πάνω στην πολιτική των μνημονίων και της άθλιας  κυβέρνησης παίρνουν πίσω το ένα μετά το άλλο τα δικαιώματα δεκαετιών από όλους τους εργάτες. Μισθοί πείνας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, χτύπημα των συνδικάτων, απολύσεις.

 
Το μνημόνιο δεν είναι μια πολιτική «για να σωθεί η χώρα», όπως μας λένε. Είναι μια σκληρή ταξική πολιτική για να «σωθούν» και να αυγατίσουν τα κέρδη των βιομήχανων και των τραπεζιτών, για να φορτώσουν την δική τους κρίση πάνω στις πλάτες μας.

Παλεύουμε να  αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στον αγώνα  των εργαζόμενων στον Κατσέλη. Κάθε νίκη σε ένα χαράκωμα είναι μια μεγάλη υπόθεση στον πόλεμο που μας κάνουν!
Μακριά από τη ξεπουλημένη ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου , για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα μας δικαιώματα  πρέπει να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική και τις κυβερνήσεις που την εφαρμόζουν.

Να καταργηθούν τα μνημόνια και οι ληστρικές δανειακές συμβάσεις, να διαγραφεί το χρέος, να σταματήσει το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και να εθνικοποιηθούν οι βασικές επιχειρήσεις, να πετάξουμε την τρόικα, να φύγουμε από το ευρώ και την λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στον μισθό και την δουλειά, για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, για να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση χρειαζόμαστε πριν από όλα ισχυρά ταξικά συνδικάτα, που θα στέκονται αταλάντευτα στο πλάι μας.

  Έχουμε πόλεμο , ΤΑΞΙΚΟ πόλεμο και σ αυτόν εμείς θα νικήσουμε!!!!

index

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *