PLEXACO: Οι εργοδότες αφού «χρεοκόπησαν» το εργοστάσιο,λεηλατούν τον εξοπλισμό του.

PLEXACO_logoΤα Γεγονότα

 Το πρωί της Πέμπτη 4/7 φορτηγό εισήλθε στο εργοστάσιο της PLEXACO στο Σχηματάρι  και πήρε δύο μηχανές περιτύλιξης νημάτων. Σύμφωνα με την εταιρεία security που έχει αναλάβει την  φύλαξη του εργοστασίου, το φορτηγό συνοδεύονταν  από δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή και εισήλθε στο εργοστάσιο με άδεια του Διευθύνοντα Σύμβουλου της PLEXACO κ. Σταμάτη Χιώτη. Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή, υπήρχε εντολή κατάσχεσης από τον προμηθευτή των μηχανών ο οποίος τις είχε παραχωρήσει με διαδικασία  leasing. Για την αφαιρέσει των μηχανών το σωματείο των εργαζομένων  ενημερώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Την επόμενη το πρωί ελάχιστοι εργαζόμενοι προσήλθαν στο εργοστάσιο παρά την κινητοποίηση που προσπάθησαν να προκαλέσουν οι διοικούντες του σωματείου. Είναι πλέον φανερό ότι μετά από τις μεθοδεύσεις  των κεφαλών του σωματείου και ιδιαίτερα του προέδρου και αντιπροέδρου Αριστείδη Κόκκαλη  και Χρήστου Γεωργίου καθώς και του προέδρου του ΕΚ Θήβας Δημ. Δημητρίου του οποίου οι προαναφερθέντες είναι κομματικά παραπαίδια και σε συνάρτηση με το  φανερό  αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον η PLEXACO, οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί σε παθητικά θύματα των εξελίξεων. Έχουν απογοητευθεί και παραιτηθεί από κάθε διάθεση μαχητικής διεκδίκησης.  

 Τα Ερωτηματικά

 Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός του εργοστασίου βρίσκεται σε συντηρητική κατάσχεση από τους εργαζόμενους, όμως σύμφωνα με τη δικηγόρο του σωματείου εργατολόγο κ. Κωνσταντίνα Φουντέα τα μηχανήματα που είναι σε leasing δεν καλύπτονται από την κατάσχεση.  Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι  στην περίπτωση που τα παραπάνω αληθεύουν και έχουν γίνει σύννομα δηλαδή δεν πρόκειται για κλοπή από τους  ιδιοκτήτες της PLEXACO οικογένεια Χιώτη, πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση, βάση της οποίας ενήργησε ο δικαστικός επιμελητής. Τη δικαστική αυτή  απόφαση ο δικηγόρος της PLEXACO, σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να είχε κοινοποιήσει εβδομάδες πριν στη δικηγόρο των εργαζομένων εργατολόγο κ. Κωνσταντίνα Φουντέα. Πως και γιατί η κ. Φουντέα φέρετε να μην έχει ενημερώσει το σωματείο, ώστε οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν την αφαίρεση των μηχανών . Η εξέλιξη αυτή αφήνει έκθετη τη δικηγόρο των εργαζομένων η οποία δεν έχει πάψει έως σήμερα να ισχυρίζεται ότι η  PLEXACO θα επαναλειτουργήσει. Πως είναι δυνατόν να επαναλειτουργήσει μια εταιρεία παρά τα χρέη, το πλιάτσικο από τους μακροχέρηδες και την αναμενόμενη αφαίρεση των μηχανών. Τελικά τι ξέρει η  εργατολόγος κ. Κωνσταντίνα Φουντέα. Τι ξέρουν ή δεν ξέρουν οι Αριστείδης Κόκκαλης  και Χρήστος Γεωργίου. Τους είχε ενημερώσει η δικηγόρος του σωματείου και αν όχι γιατί μετά τις αλλεπάλληλες παλινωδίες, αμέλειες και ύποπτες συμπεριφορές η συγκεκριμένη εργατολόγος γνωστή για τα έργα και τις ημέρες της, παραμένει δικηγόρος  του σωματείου.

Σύμφωνα με όσα πρόσφατα έμαθαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου, η θυγατρική της PLEXACO στη Βουλγαρία, της οποίας Διευθύνοντας Σύμβουλος φέρετε να είναι ο κ. Σταμάτης Χιώτης, σημειώνει θεαματική αύξηση πωλήσεων και πιστεύετε ότι προς τα εκεί οδεύουν οι μηχανές περιτύλιξης νημάτων που αφαιρέθηκαν από το εργοστάσιο στο Σχηματάρι. Πιθανότατα την ίδια πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες που σίγουρα θα προσπαθήσει με διάφορους τρόπους να αφαιρέσουν στο μέλλον.

Γίνεται πλέον φανερός ο ρόλος της δικηγόρου των εργαζομένων, εργατολόγου κ. Κωνσταντίνας Φουντέα και τι επιδιώκει μέσω της μεθοδευμένης κωλυσιεργίας, την οποία έχει αναγάγει σε επιστήμη, βοηθούμενη από την ύποπτη ανοχή των ιθυνόντων του σωματείου. Η κ. Φουντέα αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της οικογένειας Χιώτη που θησαυρίζει από το εργοστάσιο της Βουλγαρίας, το οποίο μια πτώχευση της PLEXACO στην Ελλάδα θα το αφήσει θα το παρασύρει και αυτό.

 

                                     Εργαζόμενοι  ΒΙΠΕ   Σχηματαρίου-Οινοφύτων

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *