Παρεμβάσεις ΔΕ: Όχι στις διαθεσιμότητες-υποχρεωτικές μετατάξεις-απολύσεις

αφίσα-Παρεμβάσεων-ΔΕ-Σεπτέμβρης-2012Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις Δ.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΛΜΕ: ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πρακτική κατασκευής πλεοναζόντων εκπαιδευτικών. Αύξηση ωραρίου, αύξηση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κλείσιμο – συγχώνευση σχολείων, κατάργηση τεχνικών ειδικοτήτων, μετακινήσεις μαθητών σε άλλο σχολείο λόγω κατάργησης τμημάτων κατευθύνσεων, νέα αντινεολαιίστικα, αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι οι μέχρι στιγμής παράμετροι αυτής της κατασκευής, από κυβέρνηση -ΕΕ – ΔΝΤ.

Με την τακτική των διαπιστωτικών πράξεων και εν μέσω θέρους, βαφτίζει ουσιαστικά, πλεονάζοντες ολόκληρους κλάδους κατά Περιφέρεια αφού καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σ’ αυτούς να κάνουν τελικά, αίτηση οικειοθελούς αποδοχής του ορισμού τους ως πλεονάζοντες και υποχρεωτικής μετάταξής τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή σε διοικητικές θέσεις του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για μια τακτική τρομοκράτησης του συνόλου των εκπαιδευτικών και εμπέδωσης της αντίληψης ότι όλοι βρίσκονται υπό καθεστώς ομηρείας. Θέλουν να ανοίξουν το δρόμο για την κατασκευή νέων «δεξαμενών» τροφοδότησης  των 12.500 διαθεσιμοτήτων – απολύσεων, μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και των άλλων 12.500, μέχρι το τέλος του 2013.

Την ίδια στιγμή ακυρώνονται οι 945 εθελοντικές μετατάξεις συναδέλφων στις νέες οργανικές θέσεις που έχουν συσταθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν υπογράφονται οι μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο ή στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να μην απολυθούν συνάδελφοι ειδικοτήτων που καταργήθηκαν, δεν ολοκληρώνεται  η διαδικασία μετάταξης συναδέλφων που έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το ΚΥΣΔΕ, σε διοικητικές θέσεις του Υπ. Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών πριν γίνουν οι αποσπάσεις, πριν ακόμη καλυφθούν οι ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και χωρίς να έχει συστήσει νέες οργανικές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ή στις διοικητικές υπηρεσίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από ένα μήνα, από 174 συναδέλφους ΠΕ 06, ΠΕ 11 και ΠΕ 16 που αποδέσμευσαν, μόλις 11 συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι θέσεις αφορούν κατά κύριο λόγο τα ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), που είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, με ημερομηνία λήξης 31/12/2015 και χρηματοδότηση 107 εκ. ευρώ. Ο αριθμός των πλεοναζόντων επίσης, που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο ήδη υπερβαίνει τον αριθμό των λεγόμενων «κενών» θέσεων, χωρίς να δεσμεύεται για την τύχη όσων εκπαιδευτικών δεν μεταταχτούν (περίπου 1300). Τουναντίον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δήλωσή του στην εφημερίδα GREEK HERALD   TRIBUNE, ξεκαθαρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και να προχωρήσει και σε απολύσεις, όσων «περισσέψουν». Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας αρνείται εδώ και μια εβδομάδα, να συναντηθεί με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπαιδευτικών, ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 23 Αυγούστου.

Επανέρχεται στο προσκήνιο η αξιολόγηση ως εργαλείο διαμόρφωσης των νέων καταλόγων μετακινήσεων – διαθεσιμοτήτων – κινητικότητας  και τελικά απολύσεων. Κυβέρνηση και τρόικα επιλέγουν κάθε φορά τα κριτήρια εκείνα που θα τους εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να υπονομεύσουν την όποια αγωνιστική αντίδραση με τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».

Δεν αναγνωρίζουμε τα «πλεονάσματα» της πολιτικής ενταφιασμού της δημόσιας, δωρεάν εκπαίδευσης! Να αποσυρθεί η Υπουργική Απόφαση για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και να σταματήσει κάθε διαδικασία διαθεσιμοτήτων. Δε δεχόμαστε διαδικασίες, που επιζητούν την συνενοχή μας και εδραιώνουν την ομηρεία μας. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη ότι οποιαδήποτε συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικασίες, διάτρητες πολιτικά, διοικητικά και νομικά, διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον οποιουδήποτε από εμάς, ατομικά, σ’ οποιοδήποτε κλάδο ή ειδικότητα και αν ανήκουμε. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία Κανείς εκπαιδευτικός να μην υποβάλλει αίτηση! Να υπολογιστούν τα κενά των σχολείων στις αρχές Σεπτέμβρη με βάση τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες των εθελοντικών μετατάξεων στην πρωτοβάθμια και των εθελοντικών μετατάξεων από κλάδο σε κλάδο. Πλεονάζοντες δεν είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μαθητές μας που στέλνονται στον εργασιακό καιάδα της μαθητείας – φτηνής – απλήρωτης και χωρίς δικαιώματα, σύγχρονης  δουλείας. Πλεονάζοντες είναι η κυβέρνηση, η τρόικα, η ΕΕ, το ΔΝΤ κι όλο το πολιτικό ή άλλο προσωπικό τους που ξεπουλάνε, κάθε κοινωνικό αγαθό και πλούτο αυτού του τόπου, μαζί με τους ανθρώπους του.

Έχουμε πόλεμο!  Όλοι στις ΓΣ! Οι πολιτικές δυνάμεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των αποφάσεων του Συνεδρίου.   Οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να  επιτρέψουμε σε κανέναν, να σαλπίσει υποχώρηση, στο όνομά μας, πριν καν δοθεί η μάχη, όπως το Μάη. 6 Σεπτέμβρη: όλοι στις κινητοποιήσεις! Με το ξεκίνημα των σχολείων, ξεκινάμε την απεργία! Συντονιζόμαστε με γονείς και μαθητές, με τους συναδέλφους μας δασκάλους, με τους εργαζόμενους σε υγεία και ΟΤΑ, με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ξεπερνώντας τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δεν οργανώνουν τον αγώνα, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική.  Οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά  οφείλουν να οργανώσουν τον αγώνα, αφήνοντας στην άκρη τις μεμψιμοιρίες,  τα αγωνιστόμετρα διαθέσεων και την εκλογολογία.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *