Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό…

assets_LARGE_t_420_542543141ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

 Ανακοίνωση

Η δικαιοσύνη απελευθέρωσε την πλειοψηφία των συλληφθέντων Χρυσαυγιτών. Μόνο μετά την κατακραυγή και τις εμφανείς υποδείξεις της ηγεσίας της ΝΔ  φυλάκισε τους Μιχαλολιάκο – Παππά. Αριστεροί και αναρχικοί  με ηπιότερες κατηγορίες προφυλακίζονται χωρίς πολλά-πολλά. Οι περιοριστικοί όροι, σε όσους επιβλήθηκαν, είναι  ελαφρύτεροι από αυτούς που επιβάλλουν στα θύματα των ΜΑΤ/Χρυσής Αυγής όταν συλλαμβάνονται σε διαδηλώσεις. Επί χρόνια, ο δικαστικός μηχανισμός βοηθά το πολιτικό σύστημα στη συντήρηση  της ΧΑ, με την αποφυγή -κατά το δυνατόν- ποινικών διώξεων εναντίον μελών  της ή με την ήπια μεταχείριση όσων αναγκάζεται τελικά να δικάσει.

Με κυβερνητική απόφαση έγιναν οι συλλήψεις, οργανώθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση και η επιλέχθηκε η δικονομική διαδικασία για τους βουλευτές. Επιλέχθηκε να στηριχθούν οι συλλήψεις στο περιώνυμο άρθρο 187 του ΠΚ και όχι στα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχει τελέσει κάθε χρυσαυγίτης, είτε σαν φυσικός είτε σαν ηθικός αυτουργός.

Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι από τις πιο άθλιες κατασκευές του ποινικού μας συστήματος, αφού τιμωρούν το φρόνημα, τη βούληση να τελεστεί ένα έγκλημα που δεν τελέσθηκε,  ούτε σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων. Στα 12 χρόνια εφαρμογής της καταδικάσθηκαν με αυτές χιλιάδες πολιτικοί αγωνιστές  ή απλοί ποινικοί , αφού ο δικαστής… διέγνωσε τους μύχιους σκοπούς τους που δεν απαιτείται να τους είχαν εξωτερικεύσει…

Με την ίδια ευκολία, όμως, που καταδικάζονται οι αντίπαλοι του συστήματος για το μη εκδηλωμένο φρόνημα  μπορούν και να απαλλάσσονται τα «δικά τους παιδιά»  αφού το ίδιο αναιτιολόγητα μπορεί να διαγνωσθεί «μη εγκληματικό» φρόνημα.

Ζητάμε την κατάργησή των άρθρων 187 και 187Α ΠΚ και την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις πράξεις που έχουν κάνει. Για την εξουδετέρωση της ναζιστικής απειλής δεν χρειάζονται φασιστικής έμπνευσης νομικές κατασκευές, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.

Σημειώνουμε ότι:

μόνο σε 8 από τους δεκάδες χρυσαυγίτες που πήραν μέρος στην επίθεση κατά του Παύλου  Φύσσα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιες ακριβώς…

δεν φαίνεται να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ηγέτες της ΧΑ για  ηθική αυτουργία (πρόκληση της απόφασης)  στα εγκλήματα που έχουν τελέσει τα μέλη της.

δεν φαίνεται να ασκήθηκε ποινική δίωξη (για παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και για παράβαση καθήκοντος ) κατά των αστυνομικών που έβλεπαν τους οπλισμένους με ρόπαλα δολοφόνους να συγκεντρώνονται στην ενέδρα κατά του Φύσσα και δεν έκαναν τίποτα, ούτε συνέδραμαν τα θύματα στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον κλοιό των δολοφόνων. Μάλιστα παρουσιάζεται ως άξια βράβευσης η αστυνομικός που αγανάκτησε από τη χρήση μαχαιριού και αποφάσισε να αντιδράσει, μετά την ανθρωποκτονία. Όσο τους έβλεπε να ενεδρεύουν μόνο με ρόπαλα, δεν υπήρχε λόγος επέμβασης;

Ταυτόχρονα με αυτή την κρατική «…ολιγωρία» βλέπουμε τον κ.Σαμαρά, από τις ΗΠΑ μάλιστα, αφού προηγουμένως διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειές του να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ  και του Ισραήλ στην περιοχή, να ορίζει σαν αριστερούς εξτρεμιστές  που πρέπει να «συντριβούν», αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια , σύμφωνα με την πολεμική ορολογία που χρησιμοποιεί, όποιος επιδιώκει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα αυτοκαθορισμού κάθε λαού είναι προς συντριβή… Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά κυβερνητική ελίτ θέλει να αξιοποιήσει τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για να νομιμοποιήσει την καταστολή οποιουδήποτε προτείνει έναν άλλο δρόμο ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.

Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό…

Ελπίζουμε όσοι επιδιώκουν μια διαφορετική προοπτική να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2112.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *