Αλήθειες από το Νότη Μαριά

Για το πολιτικό εγχείρημα του Μίκη Θεοδωράκη, την «Σπίθα», δεν έχουμε και την καλύτερη άποψη και το έχουμε εκφράσει από εδώ. (Με την ευκαιρία διαβάστε μια σχετική ανάλυση του οικονομολόγου – αναλυτή Δημήτρη Καζάκη). Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει –όπως κάναμε και στην συγκέντρωση στα Προπύλαια- να αναφερθούμε στην σημερινή παρουσία των στελεχών αυτής της συλλογικότητας στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε την ομιλία που έκανε σ’ αυτή την συγκέντρωση ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νότης Μαριάς. Πέρα ότι μας έδωσε την αίσθηση ότι αυτή η κίνηση του Μ. Θεοδωράκη ενδέχεται να εξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα ο Νότης Μαριάς είπε στην ομιλία του αλήθειες που δεν μπορεί να αμφισβητηθούν.

Μία απάντηση στο “Αλήθειες από το Νότη Μαριά”

  1. Παρακολούθησα την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη με ενδιαφέρον. Τιμώ τους αγώνες του Μίκη για δημοκρατία, καθώς και την προσφορά του στην τέχνη. Κατά τη γνώμη μου, όμως, το μνημόνιο είναι παιδί ενός διεφθαρμένου καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος, που ξεπουλά τα πάντα στο βωμό της διατήρησης του κεφαλαίου και των κερδών. Η εξαθλιωμένες μάζες, όπως και η χώρα στο σύνολό της, είναι για πασόκ, νδ κλπ, μετρήσιμο οικονομικό μέγεθος και επομένως, σύμφωνα με αυτούς, μπορεί να είναι προϊόν αγοραπωλησίας. Ευτυχώς οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν σε αυτή τη συναλλαγή, έστω και με διαφορετικό σκεπτικό ή τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *