Ν. Βούτσης: «Ούτε σέχτα, ούτε μπάτε σκύλοι αλέστε»

voutsis1413707542Στο ζήτημα της συγκρότησης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και στο ενδεχόμενο προσχωρήσεων στελεχών από άλλα κόμματα, που δείχνουν ενδιαφέρον συμμετοχής, αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- μιλώντας Στο Κόκκινο ο Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι απαιτείται «μια λεπτή ισορροπία» και δε μπορεί αν εκδοθεί «ένα γενικό «Φετφά».
«Όσο επικίνδυνο θα ήταν να πούμε «μπάτε σκύλοι αλέστε», άλλο τόσο ανόητο και έξω από την ταυτότητα του χώρου και την εντολή του λαού, «να είμαστε διαφορετικοί», θα ήταν να πούμε πόσοι έχουμε ταυτότητα εδώ και 10, 20, 30 χρόνια στην Αριστερά για να προχωρήσουμε αυτή την ιστορία. Εγώ το είχα χαρακτηρίσει αυτό σαν μια ιδιότυπη «σέχτα κομμουνιστών», εξήγησε ο Νίκος Βούτσης και συμπλήρωσε: «Δε το θέλει κανείς αυτό το τελευταίο που λέω, για να είμαστε σαφείς. Απλώς τραβάω στις άκρες και τις δύο περιπτώσεις για να καταλάβουμε ότι είναι πολιτικό καθήκον της μετάβασης, αυτής της μεταβατικής περιόδου, που είναι δύσκολη για όλους, για να επιλύσουμε το θέμα αυτό ως ηγεσία σε επαφή, σε συνεργασία και σε συμφωνία με το κόμμα».

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ένας «περίκλειστος χώρος», «να κλείσουμε πόρτες-παράθυρα, να μη μπει κανείς από το «παλιό» πολιτικό προσωπικό», καθώς, όπως υπογράμμισε, οι προσχωρήσεις, στην πολιτική και κοινωνική δράση, «καθόλου απαραίτητα στα ψηφοδέλτια αλλά και καθόλου αποκλεισμένα από τα ψηφοδέλτια», απαιτούν μια «λεπτή ισορροπία», θα συμβούν κατά περίπτωση και πρέπει να έχουν το στοιχείο της ανιδιοτέλειας, την έξωθεν καλής κοινωνικής μαρτυρίας και της ειλικρινούς αλλαγής σε σχέση με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν.

Πηγή: stokokkino.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *