Συντεχνίες Στρατιωτικών για να πάρουν αύξηση ΑΠΑΙΤΟΥΝ Απόλυση Εθνοφυλάκων και Χώσιμο των Φαντάρων

43Τα δόντια τους δείχνουν στους φαντάρους ολοένα συχνότερα οι Ενώσεις Στρατιωτικών, αυτές οι γιάφκες του συντεχνιασμού και της αντίδρασης. Είναι αυτοί που αδιαφορούν για τα ακραία προβλήματα που βασανίζουν το σύνολο του προσωπικού, που αρνήθηκαν να παρέμβουν ακόμη και όταν φαντάροι – στελέχη θυσιάστηκαν στο βωμό του Αξιόμαχου ενός στρατού που δολοφονεί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά και κακοσυντήρητα όπλα. Που αδιαφόρησαν στις καταγγελίες μας για την ταύτιση Ενώσεων Στρατιωτικών με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, συνεχίζοντας να διοργανώνουν γιορτές μίσους και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα.

Όλες αυτές οι Ενώσεις τοποθετούνται μόνο για συντεχνιακά ζητήματα, για την ακρίβεια για οικονομικά αιτήματα, γυρνώντας την πλάτη στους φαντάρους, αρνούμενοι την υπεράσπιση υπαξιωματικών-αξιωματικών που πέφτουν θύματα της αυθαιρεσίας της ιεραρχίας.

Είπαμε όμως “κόρακας κοράκου δε βγάζει…”

Και σε αυτή την περίπτωση έρχονται να υποβάλλουν αιτήματα που με το δήθεν ενδιαφέρον τους για την περιστολή εξόδων του Υπουργείου Άμυνας, φορτώνουν τεράστια οικονομικά βάρη στους φαντάρους, προσδοκώντας τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν σε επιδόματα και αύξηση των εισοδημάτων τους.

Αυτός όμως είναι ο Κοινωνικός Αυτοματισμός, αυτός είναι ο Φασισμός:

απόλυση για Εθνοφύλακες, για να πάρουν Αύξηση! Και χώσιμο στους φαντάρους…

Στην περίπτωση που εξετάζουμε η ΕΣΠΕΘ, με έγγραφο της προς τον Υπουργό Άμυνας με τίτλο «Εξοικονόμηση Κονδυλίων έως 4,1 Εκατ. Ευρώ, του ΥΠΕΘΑ, από Επάνδρωση των Μονάδων με Οπλίτες Θητείας», ενημερώνει ότι

«την 20 Ιαν 2015 δημοσιεύτηκε η Υπ Αριθμ 244/2/270430/Σ.86 (ΦΕΚ 96, ΤΕΥΧΟΣ Β, 20 Ιαν 2015) ΚΥΑ των Αν Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, με την οποία καθορίστηκε για το έτος 2015: Η χρησιμοποίηση-πρόσληψη επτακοσίων σαράντα έξι (746) Εθνοφυλάκων, για φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς. Η ημερήσια αποζημίωση αυτών σε δέκα πέντε ευρώ (15€). Η επιβάρυνση του προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €)».

Και προτείνουν: «όπως επανεξεταστεί, για το έτος 2015, η μεταφορά στρατιωτών σε Μονάδες που χρησιμοποιούν εθνοφυλακές και η αναγκαιότητα χρησιμοποίησης του συνόλου ή η χρησιμοποίηση μικρότερου αριθμού εθνοφυλάκων για τη φύλαξη αυτών των εγκαταστάσεων του ΣΞ». Για το Διοικητικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος Ηλίας Νατσιούλας και ο Γεν. Γραμματέας Δημήτριος Κούτσικος.

Φυσικά οι δύο συνδικαλιστές δε θέτουν ζήτημα να κλείσουν όλες αυτές οι εκατοντάδες άχρηστες μονάδες του Ελληνικού στρατού που ικανοποιούν τις ανάγκες του πελατειακού κράτους, τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και διατηρούν θέσεις για ανώτερους και ανώτατους στρατιωτικούς.

Δεν τους νοιάζει καθόλου το κόστος υπηρέτησης των φαντάρων στην παραμεθόριο. Η πρόταση τους μετακυλά το κόστος φύλαξης  των μονάδων στους φαντάρους, που μεταξύ των άλλων εξόδων που έχουν επιβαρυνθεί, πρέπει να ξοδεύουν 150-200 ευρώ σε κάθε άδεια τους καθώς έχουν αναλάβει αυτοί, από το μισθό των 8,6 ευρώ μηνιαίως να καλύψουν το κόστος μετακίνησης από τους ακριτικές μονάδες.

Θα μπορούσαν επομένως οι Συντεχνίες των Στρατιωτικών να προτείνουν το κονδύλι που θα εξοικονομηθεί από την ανάληψη καθηκόντων φρούρησης των μονάδων αυτών να δοθεί για τις καταστάσεις επιβίβασης.

Αλλά δεν το κάνουν γιατί προσδοκούν επιδόματα παραμεθορίου, επιστροφή των εισοδημάτων τους που περικόπηκαν λόγω Μνημονίου. Δηλαδή θέλουν, οι φαντάροι να πληρώσουν τις επιστροφές των μισθών τους, και μάλιστα τη μισθολογική αποκατάσταση μόνο των στρατιωτικών-αστυνομικών-δικαστικών, γιατί αυτοί αποτελούν το βαθύ κράτος!  Και φυσικά οι Εθνοφύλακες να πάνε να πνιγούν…

Αν αυτό δε λέγεται Ελιτισμός, Συντεχνιασμός, Προνόμια, τελικά εχθρότητα για το κοινωνικό σύνολο που πρέπει αυτές τις απίστευτα δύσκολες ώρες να πληρώσει Μόνο αυτούς, που θεωρούν τον εαυτό τους κάτι το ιδιαίτερο, το εξαιρετικό!

Για αυτό ακριβώς, οι Στρατιωτικοί και οι Συντεχνιακές Ενώσεις τους που απαιτούν αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, απαιτούν τη διαιώνιση  της μετατροπής των Φαντάρων σε Υπηρέτες τους στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, για να απολαμβάνουν φθηνά προϊόντα και διακοπές.

Τι δουλειά όμως έχουν όλα αυτά με την στρατιωτική θητεία;

Μήπως όμως έτσι αποκαλύπτεται η πραγματική ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης που μετατρέπει την νεολαία σε αναλώσιμο της πρώτης γραμμής για ξένα προς αυτή ταξικά-αστικά συμφέροντα και άμισθο δούλο, Στρατού και Κράτους;

Μήπως όμως αυτή είναι η περιλάλητη «εθνική ενότητα», μέσα και έξω από τα στρατόπεδα;

Η βελτίωση της θέσης και των εισοδημάτων χρηματοδοτείται από τον κόσμο της εργασίας και τους φαντάρους, όπως ο κόσμος του πλούτου αυξάνει τα κέρδη του αντιστρόφως ανάλογα της μείωσης των μισθών και της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Για το καλό της «εθνικής άμυνας» μας λένε αστικοί πολιτικοί και στρατοκράτες, για το καλό της «εθνικής οικονομίας»  μας λένε βιομήχανοι, τραπεζίτες, εργολάβοι και εφοπλιστές!

Από την άλλη μεριά, πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση που δηλώνει αριστερή και με διάθεση να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, να διατηρεί και επαυξάνει παράλογα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου;

Σε κάθε περίπτωση εμείς καλούμε τους φαντάρους να εντείνουν τις διεκδικήσεις τους και την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Απαιτούμε να μπει φραγμό στην εργασιακή-οικονομική μας εκμετάλλευση στην στρατιωτική θητεία.

Να επιστραφούν τώρα οι καταστάσεις επιβίβασης στους φαντάρους όπως είχε διεκδικήσει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Μία απάντηση στο “Συντεχνίες Στρατιωτικών για να πάρουν αύξηση ΑΠΑΙΤΟΥΝ Απόλυση Εθνοφυλάκων και Χώσιμο των Φαντάρων”

  1. -Για να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη επι του θέματος και για αποφυγή των όποιον εσφαλμένων εντυπώσεων που ενδεχομένως να υπάρξουν, μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει απο που και πως προκύπτουν 4.100.000 ευρώ δαπάνη, για τους εθνοφύλακες εκείνους (746)
    οι οποίοι εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία σε στρατόπεδα?

    -Σας ευχαριστώ για την όποια κατανόηση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *