Γιάννενα….Κατάληψη στέγης Acta et Verba

6Σύντροφοι/Συντρόφισες,

Σας στέλνουμε ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη νέα κατάληψη στέγης στα Γιάννενα, Acta et Verba / Κουρεμένου 5.

Η επιλογή μας αυτή ήταν προϊόν της ανάγκης για στέγη και της επιθυμίας μας να διαχύσουμε τον πολιτικό μας λόγο και πράξη σε επίπεδο γειτονιάς. Στόχος μας είναι είναι η προώθηση του κινήματος των καταλήψεων, κάτι που θεωρούμε πως επιτυγχάνεται και μέσω της κατάληψης νέων κτιρίων, κρατικών ή ιδιωτικών. Σκοπός μας είναι επίσης, η συνέχιση των πολιτικών μας παρεμβάσεων στη γετονιά, που ξεκίνησε ένα τουλάχιστον χρόνο πριν την κατάληψη του κτιρίου.

8Το σπίτι που καταλάβαμε το Σάββατο 07/03 (ενάμιση περίπου μήνα μετά την ανακατάληψη της Αντιβίωσης) είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια, απαιτεί αρκετή δουλειά (απ’ το βάψιμο μέχρι τη θερμομόνωση των τοίχων) που υλοποιούμε συλλογικά με συντρόφους/ισσες της πόλης. Η υποδοχή απ’ τους/τις γείτονες/ισσες είναι εντυπωσιακά θετική. Τα καθημερινά γεύματα που μας προσφέρονται, η υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά ακόμη και τα χαμόγελα, οι καλημέρες και το καφεδάκι στο πεζούλι, είναι η καλυτερη απόδειξη της ένθερμης αποδοχής μίας κατάληψης στέγης στη γειτονιά. Φυσικά, οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε και την τριετή δουλειά της κατάληψης στέγης Σαχίνη 3, που γειτονεύει σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η μόνη ενόχληση που έχει προκύψει είναι η επίσκεψη του δικηγόρου των ιδιοκτητών, που μας ζήτησε ν’ αποχωρήσουμε, εισπράττοντας, φυσικά, αρνητική απάντηση.

Eπισυνάπτουμε το κείμενο της κατάληψης, καθώς και ορισμένες φωτογραφίες.

Συντροφικούς χαιρετισμούς,

κατάληψη στέγης Acta et Verba / Κουρεμένου 5

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *