Βρε, για τη Siemens θα μιλάμε τώρα;

sitz-von-siemens-buiding-technologies-in-zug1416838869Ο Σ. Βαλυράκης επί δύο ώρες μιλούσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επανεξετάζει την υπόθεση και όσα είπε χάθηκαν πίσω από τον επικό καυγά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Κρίνοντας από τα χθεσινά δημοσιεύματα και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των δελτίων ειδήσεων, ο Σ. Βαλυράκης έκανε την Τρίτη ένα στρατηγικό λάθος. Ο πρώην υπουργός που διετέλεσε πρόεδρος της προηγούμενης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο Siemens κοινώς την πάτησε. Επί δύο ώρες μιλούσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που επανεξετάζει την υπόθεση και όσα είπε χάθηκαν πίσω από τον επικό καυγά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Και ο καυγάς νίκησε την ουσία. Αντί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να κατεβάσει έναν εξάψαλμο στην πρόεδρο, κάθισε και έλεγε στην επιτροπή πως «το πολιτικό σύστημα αποδείχθηκε ανίκανο για την αυτοκάθαρσή του και νομίζω ότι αυτό θα μας καταδιώκει, μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι έχει συμβεί». Μα είναι δυνατόν, κ. Βαλυράκη, να γίνεις «είδηση» με τέτοια λόγια; Είναι δυνατόν να δείτε το πρόσωπό σας στο γυαλί με τέτοιου είδους εκφράσεις;

«Είχαμε τεκμηριώσει ως επιτροπή ότι ένα κομμάτι της Siemens λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση και μάλιστα είχαμε τεκμηριώσει ότι το 10% του χρήματος από τις δουλειές της στην Ελλάδα, πήγαιναν σε μαύρο χρήμα και συγκεκριμένα σε πολιτικό προσωπικό. Είχαμε επίσης τεκμηριώσει ότι το 8% πήγαινε σε φυσικά πρόσωπα και το 2% σε πολιτικά κόμματα». Αυτά είπε ο κ. Βαλυράκης για το σκάνδαλο της Siemens, αλλά, δυστυχώς, τα λόγια του δεν έφτασαν στα αυτιά όσων είχαν αναλάβει την ευθύνη της ενημέρωσης. Έτσι, λοιπόν, αυτό που επέλεξαν να μας μεταφέρουν από την επιτροπή ήταν ο «καυγάς της Ζωής με τον Βαγγέλη».

«Σήμερα σαν γαϊδούρι είμαι εδώ από τις 4 το μεσημέρι. Η συνεδρίαση ήταν να ξεκινήσει στις 5 και τελικά ξεκίνησε στις 6.15» είπε με τσαμπουκά ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ως διά μαγείας κέρδισε το ενδιαφέρον του Τύπου, που δεν άκουσε τον Σ. Βαλυράκη να λέει πως η τότε Βουλή «δεν υπερψήφισε την πρόταση της επιτροπής για διερεύνηση ποινικών ευθυνών» και ότι «δεν δέχθηκε η υπόθεση της Siemens να πάει για περαιτέρω διερεύνηση στο αρμόδιο δικαστικό όργανο». Ψιλά γράμματα θα πει κανείς και προφανώς ασήμαντα για τους πολίτες, μια και η υπόθεση Siemens δεν πουλάει πια. Άσε που με την αναπαραγωγή ενοχλητικών δηλώσεων σαν κι αυτές του Σ. Βαλυράκη μπορεί το μυαλό του ανυποψίαστου τηλεθεατή να πάει στο πονηρό και, ακόμα χειρότερα, να αρχίσει να θυμάται τίποτα Τσουκάτους και τίποτα «μαύρα ταμεία» και δεν είμαστε τώρα για τέτοια. Τώρα το θέμα μας είναι η Ζωή. Τελεία και παύλα.

Πηγή: Πέτρος Κατσάκος – left

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *