Ανοιχτή επιστολή στους “Πρώην”

13244631_10208064313263683_2111060446742221695_nΤου ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ* – iskra

Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ανθρώπους με τους οποίους ήσουν χρόνια μαζί και πάλευες τα μνημόνια και το νεοφιλελευθερισμό, να τους βλέπεις και να μην τους αναγνωρίζεις. Να έχουν υποστεί τέτοιας έκτασης μετάλλαξη μέσα σε 10 μήνες και να μην αντιδρούν. Να ανέχονται να εξευτελίζονται, να δέχονται να ξεκινά η συζήτηση ενός νομοσχέδιου 7000 σελίδων την Πέμπτη το πρωί, το οποίο αναρτήθηκε στο σάιτ της Βουλής στις 11 τη νύχτα της Τέταρτης.

Αλήθεια ποιος το διάβασε; Ποιος από όσους το ψηφίσετε θα το έχει διαβάσει; Πώς θα ψηφίσετε; Είναι σοκαριστικό να μην λένε ΟΧΙ σε αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα. Να μην λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας χέρι-χέρι με το Μητσοτάκη αλλά και την κατάσχεση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Να μην λένε ΟΧΙ στην κατάργηση της Βουλής και της κυβέρνησης. Να μην λένε ΟΧΙ στη νέα φοροκαταιγίδα. Τέτοιο ξεπούλημα ούτε η Θάτσερτο είχε ονειρευτεί ούτε ο πατήρ Μητσοτάκης ούτε ο υιός ούτε οποιοσδήποτε άλλος τούρμπο νεοφιλελεύθερος.

Είναι έγκλημα κατά της χώρας και του λαού να ζητά η κυβέρνηση να ψηφίσουν οι βουλευτές τοξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας και είναι τραγικό να μην βρίσκεται ούτε ένας ή μία βουλευτής έστω να παραιτηθεί. Έχετε καταλάβει ότι ο «Κόφτης» άλλα και η πλήρης ανεξαρτησία τηςΓενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων σημαίνει ότι παραδίδετε τα κλειδιά της Βουλής και του Υπουργείου Οικονομικών στους δανειστές; Έχετε καταλάβει ότι παραδίδετε ακόμη και πράσινα δάνεια στα κοράκια; Ότι παραδίδετε στα κοράκια από 1-1-2018 ακόμη και την πρώτη κατοικία των πολιτών που είναι μικρότερης αξίας ακόμη και από 140.000 ευρώ; Έχετε καταλάβει ότι με το πακέτο τηςαύξησης των εμμέσων φόρων και τη μείωση του αφορολογήτου μειώνετε το εισόδημα ενός μισθωτού των 800 ευρώ κατά 10%; Και όλα αυτά για «ένα άδειο πουκάμισο για μια …Ελένη». Καλά δεν διαβάσατε ότι η κυβέρνηση συνυπέγραψε και συμφώνησε να μην γίνει κούρεμα του χρέους; «Πρώην», θλίβομαι βαθύτατα. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια, μόνο ντροπή, ντροπή, ντροπή.

ρ. βουλευτής Μεσσηνίας, μέλος προσωρινού ΠΣ της ΛΑ.Ε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *