Καταγγελία για την προκλητική στοχοποίηση και προσαγωγή μέλους της νΚΑ από αστυνομικές δυνάμεις

Σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά την κινητοποίηση στο ΑΤ Ομόνοιας για το θάνατο του Εμπουκά, στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου, καθώς οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, διμοιρία των ΜΑΤ που στάθμευε στο σημείο, στοχευμένα επιτέθηκε στον Γ.Μ., μέλος της νΚΑ και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας, οπού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια». Τελικά ο σύντροφος αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του.

Καταγγέλλουμε την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ότι συμβεί στο σύντροφο από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με αποκορύφωμα βέβαια το θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η σημερινή κινητοποίηση.

Η στοχοποίηση δε συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλέπε και προσαγωγή του Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι  εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Μία απάντηση στο “Καταγγελία για την προκλητική στοχοποίηση και προσαγωγή μέλους της νΚΑ από αστυνομικές δυνάμεις”

  1. […] Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η νεολαία Κομμουνιστική…, και επιβεβαιώνει με τη μαρτυρία του ο φοιτητής, οι άντρες των ΜΑΤ απείλησαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκαν και τους εμπόδισαν να καταγράψουν το περιστατικό. «Μια κοπέλα που πήγε να τραβήξει βίντεο, της είπαν «θα σε προσάγουμε κι εσένα». Με πήγαν στο τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων, μου είπαν «Οπου σε πετύχουμε είτε σε πορεία είτε όχι ή θα σε συλλάβουμε με τη μία ή θα σου σπάσουμε τα δόντια». Θεωρώ ότι δε με χτύπησαν περισσότερο επειδή είχε κόσμο κάτω και διαμαρτυρήθηκαν». […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *