Μοιράστηκε και φέτος το ΑΝΤΙ-κοινωνικό μέρισμα

Μπορεί το κοινωνικό μέρισμα για το 2019 να είναι μειωμένο κατά 75% και οι δικαιούχοι του να είναι λιγότεροι κατά 73% σε σχέση με το 2018 όμως και φέτος το ΑΝΤΙ-κοινωνικό μέρισμα σε μεγαλοεπιχειρηματίες, υποδίκους, ΜΜΕ, ομάδες και βουλευτές μοιράστηκε κανονικά!



Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κέρδισε 280 εκ. ευρώ μόνο από το κούρεμα των χρεών κατά 80% της Nova-Forthnet.

Ο Αριστείδης Φλώρος, με τις αλλαγές της ΝΔ στον ποινικό κώδικα, μπορεί να αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς του 127 εκ. ευρώ.

Με την μείωση του φορολογικού συντελεστή των μεγάλων επιχειρήσεων από το 28% στο 24%, αυτές έχουν κέρδος περί τα 540 εκ. ευρώ.

Η Eldorado Gold με την διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση απαλάσσεται από την υποχρέωση κατάθεσης της εγγυητικής επιστολής ύψους 50 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση των αυθαιρεσιών της εταιρείας.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής, της Novartis, με την χρήση των νέων διατάξεων του ποινικού κώδικα που ψήφισε η ΝΔ, μπορεί να αποδεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των 1,8 εκ. ευρώ.

Οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ κερδίζουν σχεδόν 800 χιλιάδες ευρώ σε κάθε συμβόλαιο της τάξης του 1 εκ. ευρώ από την μείωση της φορολογίας στο 22% από το 45% για τα συμβόλαια.

Οι μέτοχοι εταιρειών κερδίζουν σχεδόν 75 εκ. ευρώ από την μείωση του φόρου στο 5% από το 10% των κερδών που μοιράζονται υπό την μορφή μερισμάτων.

Οι δημοσιογράφοι που έχουν διοριστεί στο Μαξίμου, στα υπουργεία και τους υπόλοιπους δημόσιους οργανισμούς κοστίζουν ετησίως 4,5 εκ. ευρώ στο δημόσιο.

Τα ΜΜΕ απολαμβάνουν αυξημένης επιχορήγησης κατά 6 εκ. ευρώ φέτος, με τις αλλαγές της κυβέρνησης ΝΔ για την επιδότηση τους.

Οι βουλευτές και οι δημοσιογράφοι της Βουλής, απολαμβάνουν 600.000 ευρώ χριστουγεννιάτικο δώρο από τα χρήματα των φορολογούμενων, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού – πέραν της υψηλής βουλευτικής αποζημίωσης.

Πηγή: jodi.graphics

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *