Μπάτσοι βασανίζουν και εξευτελίζουν μια γυναίκα ΑμΕΑ με κινητική και ψυχικά προβλήματα.- Το άντρο εγκληματικότητας που λέγεται Α.Τ Ομονοίας

Στην συνέχεια θα αναφέρουμε αναλυτικά στις  “επιδόσεις”  των  μπάτσων  που σταβλίζονται στο κακόφημο Α.Τ Ομονοίας, το οποίο «Διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών».

Ας ξεκινήσουμε όμως από το σημερινό πρωτοσέλιδο που έχει το Documento.
Η εφημερίδα παρουσιάζει αποκρουστικές εικόνες, από ένα βίντεο στο οποίο ένστολα τομάρια, βασανίζουν και εξευτελίζουν μια γυναίκα ΑμΕΑ με κινητική και ψυχικά προβλήματα.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να θεωρείτε αποκάλυψη. Συνέβη στις 20 Οκτώβρη του 2019, με αυτόπτη μάρτυρα τον γνωστό δικηγόρο της Αθήνας Γιάννη Απατσίδη.
Αυτός, την επομένη το κατάγγειλε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και το δημοσιοποίησε.
Υπήρξαν τότε αρκετά σχετικά δημοσιεύματα, -το δικό μας είναι εδώ– και έτσι αυτή η μπατσάδικη κτηνωδία δεν μπορούσε να θαφτεί. 
Οι μαρτυρίες, αλλά και τα όσα φαίνονται στο βίντεο -το οποίο σημειωτέον έχει τραβηχτεί από τις κάμερες που υπάρχουν μέσα στο Α.Τ.-αποτυπώνουν ανάγλυφα το αναμφισβήτητο γεγονός.

Ακολουθούν τα αναμενόμενα που συμβαίνουν κάθε φορά που συλλαμβάνονται μπάτσοι να βιαιοπραγούν σε βάρος πολιτών.
 Διατάσσεται ΕΔΕ. Την διενεργούν αξιωματικοί της αστυνομίας, στους οποίους έχει αναταθεί να “ελέγξουν” τους συναδέλφους τους, και το συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι ένα χαρτί που γράφει:«Η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να θεμελιώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από αστυνομικό».
Σε ελάχιστες φορές, όταν είναι εξόφθαλμες και καραμπινάτες οι εγκληματικές ενέργειες μπάτσων μπορεί να υπάρξει κάποια ποινή “χάδι

Αυτό τον δρόμο πήρε και η υπόθεση της γυναίκας ΑΜεΑ  που  βασάνισαν  οι μπάτσοι στο Α.Τ. Ομονοίας.

Μετά τον σάλο που δημιούργησε το σημερινό δημοσίευμα από το Documento, η αστυνομία έβγαλε μια ανακοίνωση για να μας πει ότι εδώ και δυο μήνες είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ και τα αποτελέσματά της … αναμένονται.
Δούλεμα στο τετράγωνο δηλαδή.

Να σταθούμε λίγο στα συγκεκριμένο περιστατικό όπως το αναφέρει η εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη. Η περιγραφή που γίνεται καρέ-καρέ του βίντεο του βασανισμού από μπάτσους μιας ανάπηρης γυναίκας είναι συγκλονιστική.
Πρέπει να είσαι δίποδο κτήνος για να βασανίζεις απάνθρωπα έναν άρρωστο, ανήμπορο συνάνθρωπο σου και να φαίνεται ότι το διασκεδάζεις κι’ όλας! 

Είναι σοκαριστικό να διαβάζεις την περιγραφή του βίντεο, όπου μπάτσοι φορώντας γάντια -προφανώς για να μην μολυνθούν από την επαφή τους με το θύμα τους-, παίρνουν την πατερίτσα της ανάπηρης γυναικούλας και σέρνουν σαν τσουβάλι, το άρρωστο, δυστυχισμένο πλάσμα για να το οδηγήσουν στην είσοδο της μπασκηναρίας, όπου βρίσκεται πυροσβεστικός κρουνός, για να πραγματοποιήσουν τον επόμενο “χαβαλέ” και να γελάσουν.

«Ο αστυνομικός καταβρέχει διαρκώς τη γυναίκα … Με τη μάνικα στα χέρια τη σημαδεύει στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και η στάση του δείχνει ότι το … ευχαριστιέται» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ακρως ενδιαφέρον είναι και το σκηνικό που ακολούθησε, με τον δικηγόρο Γ. Απατσίδης, ο οποίος κατευθυνόταν στο τμήμα για επαγγελματική του υπόθεση.
Οπως έχει καταθέσει, είδε την κυρία με την ψυχική πάθηση,«να σπρώχνεται πολύ βίαια από έναν γεροδεμένο αστυνομικό με μουστάκι, σαν να ήταν σκουπίδι, εν είδει τσουβαλιάσματος, ο οποίος την εξύβριζε και της μιλούσε απαξιωτικά».

Αντιδρώντας αυτονόητα ο δικηγόρος, είπε στον μπάτσο ότι δεν είναι σωστό να φέρετε μ’ αυτό τον τρόπο, πόσο μάλλον σε ένα ανάπηρο άτομο.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μας το λέει ο ίδιος ο Γ. Απατσίδης. Οι μπάτσοι του φέρονται με τρόπο “παντελώς αγενή και εξουσιαστικό”.
Του ζητούν τα στοιχεία του και σε μια επίδειξη ισχύος  και  εκφοβισμού  τον συλλαμβάνουν -αν και ο δικηγόρος έχει δηλώσει την ιδιότητα του και βάσει της νομοθεσίας δεν μπορούσε να συλληφθεί.
Αυτό όμως είναι ψιλά γράμματα, για τους ένστολους υφιστάμενους του Χρυσοχοϊδη.

Ας αφήσουμε όμως καλύτερα, τον ίδιο τον δικηγόρο να μας μιλήσει για το περιστατικό: «Η σύλληψή μου με χειροπέδες έγινε με τον πιο βίαιο και εξευτελιστικό τρόπο, χωρίς να έχω διαπράξει κανένα αδίκημα και ενώ αμφότεροι γνώριζαν από την ταυτότητα που παρέδωσα τη δικηγορική μου ιδιότητα. … Κατά την διάρκεια των συμβάντων απειλούμουν, εξυβριζόμουν και προσβαλλόταν η προσωπικότητά μου, επικρατούσε όχλος, ψυχολογία της μάζας και αυτοματισμός».

Η περιπέτεια του Απατζίδη πήρε τέλος, όταν κατέφθασαν στο Α.Τ Ομονοίας αστυνομικοί του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, που είχαν ειδοποιηθεί.
Αφέθηκε ελεύθερος και εκκρεμούν μηνύσεις που έχουν κατατεθεί από τον δικηγόρο στους μπάτσους και το αντίθετο. (Δεν θα παραξενευτούμε αν δούμε ότι οι μπάτσοι στην πορεία θα αθωωθούν και δικηγόρος θα καταδικαστεί. Παρόμοιο σκηνικό έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές).

Αλλωστε είναι γνωστή αυτή η τακτική και πρακτική των μπάτσων του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος. Να θυμίσουμε και δυο άλλα σχετικά περιστατικά.

Νεαρή δικηγόρος υπήρξε μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού μετανάστη από αστυνομικούς. Προσήλθε αυτοβούλως να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό στο αμαρτωλό ΑΤ Ομόνοιας, και συνελήφθη η ίδια με ανυπόστατες κατηγορίες για εξύβριση και απείθεια με αποτέλεσμα να την οδηγήσουν για να δικαστεί με την διαδικασία του Αυτοφώρου.

Την “αδυναμία” που έχουν οι συγκεκριμένοι μπάτσοι στους δικηγόρους την είδαμε και στην περίπτωση της Καίτης Ματθαίου. Η δικηγόρος αυτή είχε πάει στο Α.Τ για να επισκεφτεί εντολέα της μετανάστη.
Εκεί και έτσι για την πλάκα τους οι μπάτσοι, την εξευτέλισαν εντελώς αφού «αξιωματικός με το πρόσχημα ότι θα πάω στην τουαλέτα, με διέταξε να βγάλω τα ρούχα μου ένα-ένα και να μείνω εντελώς γυμνή, όπως με γέννησε η μάνα μου. Με διέταζε να γυρίσω γυμνή πρώτα μπροστά και μετά πίσω, για να ελέγξει δεν ξέρω τι», όπως κατάγγειλε η ίδια.

Απίστευτες καταστάσεις, όμως αληθινές που διαιωνίζονται από την ατιμωρησία που απολαμβάνουν ι μπάτσοι.

Πάμε τώρα να κάνουμε μια αναφορά για τα “ένστολα μπουμπούκια” που “άνθισαν” και εξακολουθούν να υπάρχουν, στο πιο “βρόμικο” Α.Τ που υπάρχει στην χώρα μας.

Αρχικά κάποια αποσπάσματα από ένα αρκετά παλιό κείμενο του Ιού της Ελευθεροτυπίας.

➤Στο σπίτι του αρχιφύλακα Ν. Παπαδόπουλου που υπηρετεί στο τμήμα Ομονοίας, η αστυνομία ανακαλύπτει κροτίδες, στιλέτα και τα διαβατήρια δύο γυναικών από την Ουκρανία που υποτίθεται ότι είχαν απελαθεί. Ο εν ενεργεία αρχιφύλακας, μαζί με τον συνταξιούχο ανθυπαστυνόμο Θ. Αθανασόπουλο, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με τις δύο Ουκρανές. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αρπαγή από κοινού, σωματεμπορία, μαστροπεία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κ.ο.κ. (21/11/1998).

➤ Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ο οδηγός Γ. Τσιάκος καταθέτει ότι στο ροζ κύκλωμα εμπλέκονται ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας Γεωργιλές, ο αστυνομικός Μητσώνης κ.ά. (24/11/1998).

Αστυνομικοί των τμημάτων Ομονοίας και Κυψέλης εμπλέκονται σε ένα ακόμη κύκλωμα σωματεμπορίας. Στην κατάθεσή της, νεαρή Λιθουανή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρακολούθησε τον προαγωγό της να παζαρεύει με αστυνομικούς και να επιτυγχάνει την απελευθέρωσή τους από το τμήμα Ομονοίας, όπου είχαν οδηγηθεί με περιπολικό (4/1/2000).

➤ Σύμφωνα με αποκάλυψη της “Κ.Ε”, τον Μάρτιο του 2000 αστυνομικός απελευθερώνει κρατούμενο στο Τμήμα Ομονοίας Κούρδο έναντι ενός εκατομμυρίου δραχμών.  

Ας δούμε τώρα, παραθέτοντας κάποιες παραπομπές, τι έχουμε γράψει εμείς γι’ αυτούς τους “υπερασπιστές του νόμου” που στεγάζονται στα Α.Τ. Ομονοίας.

Στην ανάρτησή που τιτλοφορούσαμε “Α.Τ. Ομονοίας: «Διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών»”, κάνουμε μια αναφορά για μερικά απ’ τα κατορθώματα αυτών των μπάτσων.
Εδώ να προσθέσουμε τι γράφαμε για τον ανελέητο ξυλοδαρμό που έκαναν σε ένα 19άχρονο παιδί, φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλους της της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, καθώς και για τον ανεξιχνίαστο θάνατο του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά, μέσα σ’ αυτό το Α.Τ.
Είχε προηγηθεί ο άγριος ξυλοδαρμός του μετανάστη Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ, στο κτήριο αυτής της μπασκηναρίας κάτι που είχε καταγγείλει η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ.

Να ολοκληρώσουμε με πιο τρεις χαρακτηριστικές αναρτήσεις μας, που έχουν την σημασία τους. Στην πρώτη βλέπουμε τις επιδοκιμασία της λαϊκής αντιβίας με στόχο τους συγκεκριμένους μπάτσους, και κάποιες εύστοχες τοποθετήσεις χρηστών του twitter όπου σχολιάζουν την επίθεση με μολότοφ που έκαναν αντιεξουσιαστές τον Οκτώβρη πέρυσι στο Α. Τ. Ομονοίας.

Αυτό που επίσης δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο είναι ότι η δραστηριότητα των συγκεκριμένων μπάτσων αποτελεί πρότυπο και για αρκετούς συναδέλφους τους. Οταν πριν χρόνια αποκαλύφθηκε ότι μπάτσοι στην Πάτμο βασάνισαν και εξευτέλισαν μικρά παιδιά, μαθητές, ο επικεφαλής του Α.Τ του νησιού, ο οποίος ήταν παρών στα γεγονότα, δήλωσε όχι ότι δεν έγιναν αυτά που καταγγέλθηκαν αλλά ότι “ήταν νόμιμα αφού τα ίδια γίνονται και στο Α.Τ. Ομόνοιας”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *