Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και η… 80χρονη Διευθύντρια Offshore Εταιρείας!

Πάρτυ ημετέρων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Σήψη, Διαφθορά, Έγκλημα & Ευνοιοκρατία στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. 

Πως στήνονται οι μεγάλες κομπίνες – Αποκάλυψη για τη σχέση του ΕΜΠ με Εξωχώρια Εταιρεία στο Λονδίνο.

Το ‘διάσημο’ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το οποίο θα συνεργαστεί και με το φημισμένο πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, φέρεται να σχετίζεται με εξωχώρια εταιρεία (offshore), η οποία επί μακρόν χρονικό διάστημα είχε για Διευθύντρια της μια…80χρονη γυναίκα!

Συγκεκριμένα, η Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχει σχέση με την εξωχώρια (offshore) εταιρείαKPAD LTD, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας και συμμετέχει άλλοτε κατα μόνας και άλλοτε από κοινού με το ΕΜΠ σε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία ως επί το πλείστον συγχρηματοδοτούνται με εκατομμύρια €, από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης! (π.χ http://www.volatile-h2020.eu/partners.html)

Η KPAD LTD, όπως φαίνεται στον ιστότοπο της (https://kpadltd.co.uk/) αλλά και στο ηλεκτρονικό μητρώο των εγγεγραμμένων εταιρειών στην Αγγλία & Ουαλία (Companies House), εδρεύει από τον Οκτώβριο του 2019 στη διεύθυνση Francis House, 2 Park Road, Barnet, London, England, EN5 5RN και είναι ενεργή από τον Μάρτιο του 2014. Η προηγούμενη διεύθυνση της εταιρείας (από τον Αύγουστο του 2016) ήταν 1 King’s Avenue, Winchmore Hill, London, N21 3NA, United Kingdom αλλά ως office address δηλωνόταν η διεύθυνση Dorcan Business Centre, Dorcan Complex, Faraday Road, Swindon, SN3 5HQ, UK. Τέλος, πριν τον Αύγουστο του 2016 και από συστάσεως της, η εταιρεία δήλωνε ως έδρα της, τη διεύθυνση Camburgh House, 27 New Dover Road, Canterbury, Kent, CT1 3DN.

Το αξιοπερίεργο με αυτή την εταιρεία είναι, ότι από τις 30 Ιουνίου του 2016 έως και την 1 Φεβρουαρίου του 2019, είχε για διευθύντρια (Director) την Δέσποινα Κροκίδα, ετών…80+ (γεννηθείσα τον Ιανουάριο του 1939), η οποία δήλωνε στο βιογραφικό της, το οποίο ήταν ανηρτημένο στον ιστότοπο της εταιρείας, ότι κατέχει Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με μια ενδελεχέστερη έρευνα, προκύπτει ότι η 80+χρονη Δέσποινα Κροκίδα είναι συγγενής της Καθηγήτριας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Μαγδαληνής (Μάγδας) Κροκίδα!!

Περαιτέρω, διευθύντρια στην εν λόγω εξωχώρια εταιρεία είναι και η Αικατερίνη Αδάμ από την 1 Νοέμβρη του 2016 έως και σήμερα, η οποία δήλωνε στο βιογραφικό της ότι είναι ‘expert’ στη Βρετανική αγορά, μιας και έχει πάνω από δέκα (10) χρόνια εμπειρία στoν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα της Διεθνούς Βιομηχανίας Τροφίμων & της Βιομηχανίας Γεωργικών Προϊόντων. Επιπλέον, δήλωνε πτυχιούχος του Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ενώ ανέφερε ότι διαθέτει και Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών, Master of Science in Quality Management από τα Πανεπιστήμια Paisley της Γλασκώβης (Σκωτία) και Robert Gordon, Aberdeen (Σκωτία).

Εάν αναζητήσετε στο διαδίκτυο την… ‘ειδικό’ Αικατερίνη Αδάμ, δυστυχώς δεν θα βρείτε πολλά πράγματα… Αντίθετα, θα ‘σκοντάψετε’ πάνω στην Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Αικατερίνη Αδάμ, η οποία έχει λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα (ΕΜΠ) και Η.Π.Α (Μινεσότα) και… μοιάζει εξ’ όψεως στην κατά πολύ νεότερη (γεν. Απρίλιο του 1977- ως έχει δηλώσει ψευδώς στον Έφορο Εταιρειών Αγγλίας & Ουαλίας) συνονόματη και συνεπώνυμη της, διευθύντρια της KPAD LTD!

Επίσης, ως person with significant control στην KPAD LTD, εμφανίζεται η εταιρεία Sabia Holdings Limited, η οποία έχει επίσης τη Francis House, 2 Park Road, Barnet, London, England, EN5 5RN ως διεύθυνση και Διευθύντρια (Director) την Αικατερίνη Αδάμ. Πίσω από την Αικατερίνη Αδάμ, ως person with significant control στη Sabia Holdings Limited εμφανίζεται η Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Μαγδαληνή (Μάγδα) Κροκίδα! Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αικατερίνη Αδάμ, πέρα των προαναφερόμενων, έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν και σε άλλες 8 (οκτώ) εταιρείες εγγεγραμμένες στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην εταιρεία KPAD LTD φέρεται να εργοδοτούνται/ έχουν εργοδοτηθεί ή σχετίζονται/-αν με αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο τα παρακάτω άτομα:
*Μαγδαληνή (Μάγδα) Κροκίδα (Καθηγήτρια Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και επιβλέπουσα τόσο της πτυχιακής εργασίας της Μαρίας-Στυλιανής-Γεωργίας Καφύρα όσο και της Χριστίνας Δρόσου) http://lpad.chemeng.ntua.gr/krokida/index_eng.html
*Δέσποινα Κροκίδα (81 ετών)
*Κατερίνα Aδάμ
*Παναγιώτης Σταυρακάκης (πρώην Managing Director της εταιρείας)
*Taghi Miri (Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μπέρμινγχαμ της Αγγλίας)
*Μαρία-Στυλιανή-Γεωργία (Μαιλιανέτα) Καφύρα (Διδακτορική Φοιτήτρια στο ΕΜΠ). Η συγκεκριμένη, εμφανιζόταν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Linkedin) που διατηρούσε και με το όνομα Bίκυ Στυλιανού και δήλωνε γενικώς και αορίστως Εργαζόμενη (https://nl.linkedin.com/in/%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CF%8D%CF%81%CE%B1-0b862176?trk=pub-pbmap,+https://www.linkedin.com/in/βίκυ-στυλιανού-0b862176?jobid=1234&lipi=urn%3Ali%3Apage%3Ad_jobs_easyapply_pdfgenresume%3Ba4clsSE5T%2Bap%2FhLLX5LWTA%3D%3D&licu=urn%3Ali%3Acontrol%3Ad_jobs_easyapply_pdfgenresume-v02_profile).
Στον ιστότοπο της εταιρείας εμφανιζόταν ως Mellianeta αλλά και ως Melianneta ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί παρουσιάζεται ως Melianeta https://www.pinterest.pt/kafyra/projects-to-try/ + https://www.f6s.com/melianetakafyra.
Η Καφύρα είναι αρραβωνιασμένη με τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στις δημοτικές εκλογές του 2019 στο Μαρούσι, Αντώνιο Σ. Κλάδη, υιό διευθυντικού στελέχους του ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεγεί με τον συνδυασμό του εν ενεργεία δημάρχου Αμαρουσίου και πρώην Διοικητή του ΙΚΑ και ΟΑΕΔ, Θεοδώρου Αμπατζόγλου. Είναι απορίας άξιον, γιατί επέλεξε να κατέλθει στον πολιτικό στίβο και να ζητήσει τις ψήφους των συνδημοτών του, γνωρίζοντας προφανώς τις δραστηριότητες της αρραβωνιαστικιάς του!
*Νικόλαος Αγγελόπουλος (Πετοσφαιριστής, διεθνής με την Εθνική Ελλάδος)
*Σνεζάνα Βάσιτς (Μητέρα του Ν. Αγγελόπουλου)
*Χριστίνα Δρόσου (Διδακτορική Φοιτήτρια στο ΕΜΠ)
*Fakhteh Soltani (Senior Software Developer στην εταιρεία)
*Ρήγας Γουλιμάρης (Communications Consultant στην εταιρεία)
*Χρήστος Μπουκουβάλας – Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό στη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ.
*Fernando Costaneira (Βραζιλιάνος)

*Marco Camardo Leggieri (Ιταλός) (Στο linkedin δήλωνε visiting reasearcher στην KPAD LTD. – Επισκεπτόταν δηλαδή εικονικά μια διεύθυνση ενός Γραφείου στο Λονδίνο; Σε καμία από τις παραπάνω Βρετανικές διευθύνσεις δεν υπάρχει εγγεγραμμένο Πανεπιστήμιο ή ερευνητικό κέντρο!)
*Ζήσης Τσιρόπουλος (Chief Executive Officer στην εταιρεία AGENSO)
*Giannis G. = Έτσι εμφανιζόταν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρούσε (Linkedin) και δήλωνε Senior Consultant στην KPAD LTD.
*Ανδρέας Γιακουμάτος (πρώην Consultant στην KPAD LTD)
*Νάντια Λαϊνά (Research & Innovation Engineer στην εταιρεία)
*Μιχάλης Καμινιάρης (Διδακτορικός Φοιτητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας)
Δεν αποκλείεται με την εταιρεία KPAD LTD να σχετίζονται και πολλά άλλα άτομα, καθώς η εταιρεία αναπτύσσει διασυνοριακή δράση. Μέλη της εταιρείας φέρονται να απολαμβάνουν ταξίδια στην Ευρώπη, καθώς και να συναντιoύνται στο Λονδίνο προς επίτευξη των σκοπών (;) της εταιρείας.

                                                      (πηγή: https://smartvra.com/?page_id=88)

Η στενή συσχέτιση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με την εξωχώρια εταιρεία, αποτυπώνεται και από τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες ορισμένων μελών της, που συγχρόνως είναι και εργαζόμενοι στο ΕΜΠ! Ειδικότερα, άτομα της εταιρείας και του ΕΜΠ, συμμετέχουν σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και κάνουν δημοσιεύσεις σε αμφιβόλου ποιότητας και κύρους επιστημονικά περιοδικά ή/και posters (predatory publishing). Προς επίρρωση των ως άνω, παρατίθενται οι κάτωθι σχετικοί σύνδεσμοι (https://www.alliedacademies.org/conference-abstracts-files/life-cycle-assessment-lca-and-economic-evaluation-of-treatment.pdf), (https://en.wikipedia.org/wiki/Allied_Academies), (https://en.wikipedia.org/wiki/Predatory_publishing). Συνεπώς, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι επιλεγμένοι φοιτητές στο ΕΜΠ, ευνοούνται με κάθε τρόπο έναντι των συμφοιτητών τους, προσθέτοντας στο βιογραφικό τους ‘ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις’ αλλά και αποκτώντας εργασιακή εμπειρία δίπλα σε καθηγητές-επιχειρηματίες σε…οφσόρ εταιρείες!!

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook) που διατηρεί η εταιρεία που μετρά ήδη 6 χρόνια ζωής, οι ‘φίλοι’ της δεν φαίνεται να ξεπερνούν τους…15!! Επιπλέον, ουδείς απαντάει στο τηλέφωνο επικοινωνίας +44 (0) 7440117332 που εμφανίζεται στον ιστότοπο της KPAD LTD, καθώς και κανένας δεν αποκρίνεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώνει η οφσόρ! Ο καθείς μπορεί πολύ εύκολα να το εξακριβώσει, καλώντας στο τηλέφωνο της ή αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ρωτώντας για τη δράση και τη σχέση της με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία κατάφερε να παρεισφρήσει και σε Διημερίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας – Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων –
http://www.gdaee.mil.gr/images/ΔΑΕΤΕ/Η%20Καινοτομία%20συναντά%20την%20Αμυντική%20Βιομηχανία/05_KPAD.pdf + http://www.gdaee.mil.gr/sites/default/files/4.5_YYYYYYYYY_YYYYYYYYY_YYYYYYYYYYY_final_1.pdf.

Παρόμοια απροθυμία να δώσουν απαντήσεις όσων αφορά τη σχέση της KPAD LTD με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εμφανίζουν τόσο ο Κοσμήτορας της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, κύριος Κωνσταντίνος Μαγουλάς όσο και ο νέος Πρύτανης του ΕΜΠ (προερχόμενος από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ) κύριος Ανδρέας Μπουντουβής. Ουδείς απαντάει σε τηλεφωνικές κλήσεις ή ανταποκρίνεται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αφορούν τη σχέση της εταιρείας με το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΕΜΠ).

Με δεδομένα τα παραπάνω, δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι η Καθηγήτρια του ΕΜΠ, Μαγδαληνή Κροκίδα και η Μαρία-Στυλιανή-Γεωργία (Μαιλιανέτα) Καφύρα μετά της οικογενείας της, απειλούν με κάθε τρόπο και μέσο, οποιονδήποτε προσπαθεί να φέρει στο φως τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να σταματήσει. Είναι αδιανόητο, τέτοιοι άνθρωποι να βρίσκονται εντός των Ελληνικών ΑΕΙ!

Τέλος, για λόγους που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, θα πρέπει κάποιος αρμόδιος από το ΕΜΠ και την εταιρεία να τοποθετηθεί επί του θέματος, ώστε να αποσαφηνιστεί η ακριβής σχέση του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με την αγγλική οφσόρ εταιρεία KPAD LTD, καθώς και θα πρέπει να διερευνηθεί λεπτομερέστερα η δράση της ως άνω ιεραρχικά δομημένης και εξαιρετικά οργανωμένης ομάδας ανθρώπων με διακριτούς ρόλους…

Πηγή: blowthewhistle1.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *