Μας εμπαίζουν κατάφωρα. Απ’ Τον Μητσοτάκη στην Ζαχαράκη

Τα στελέχη της κυβέρνησης των αρίστων δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μας εμπαίζουν απροκάλυπτα. 
Την ώρα που με την πολιτική τους οδηγούν την νεολαία σε μαζική μετανάστευση, όταν ακόμα και τα δικά τους στοιχεία μας λένε ότι η ανεργία έχει πάρει την ανιούσα (όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο ΟΑΕΔ περισσότεροι από 100.000 νέοι άνεργοι καταγράφονται από τον περασμένο Δεκέμβριο σε σχέση με αυτόν του 2018, ενώ ακόμα και σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο, η ανεργία αυξήθηκε κατά 4,52%), έχουν το θράσος να προκαλούν κατάγματα στην νοημοσύνη μας.

Πως διαφορετικά να σχολιάσεις την εκτίμηση της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη ότι για την αύξηση της ανεργίας φταίει ότι δεν υπάρχει κουλτούρα “της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας”, γι’ αυτό και η ίδια προανήγγειλε την “εισαγωγή μαθήματος επιχειρηματικότητας στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων”;!

Ολο αυτό το σκηνικό, εμάς μας θύμισε άλλη μια τέτοια απίστευτη μπαρούφα. Ηταν το όχι τόσο μακρινό 2013. Κυβέρνηση Ν.Δ., με στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
Στο κυβερνητικό σχήμα, σαν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης. Ανάμεσα στα άλλα “κατορθώματα” της τότε κυβέρνησης ήταν να απολύσει και χιλιάδες καθαρίστριες που εργαζόταν στο δημόσιο.

Σε τηλεοπτικό πάνελ, της εποχής αυτής λοιπόν, ο σημερινός πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με απολυμένη καθαρίστρια.
Στο διάλογο που ακολουθεί ο Μητσοτάκης βρίσκει διέξοδο στο πρόβλημα των γυναικών που έχασαν την εργασία τους να γίνουν εργολάβοι και να ανταγωνιστούν τους μεγάλους οργανωμένους εργολάβους!
Μια παραλλαγή από τις μαλακίες που έλεγε τότε ο Μητσοτάκης σαν υπουργός, επαναλαμβάνει σήμερα και η Ζαχαράκη.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *