To «πάρτι» αναθέσεων 128.000 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας, η «χάκερ του Παπανδρέου» και η νεοσυσταθείσα εταιρία

Με τρεις διαδοχικές απευθείας αναθέσεις ύψους 128.279,24 ευρώ το υπουργείο Παιδείας προτιμά να αποδεσμεύσει κρατικό χρήμα για ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μαθαίνουμε στο Σπίτι» αντί να αξιοποιήσει αναλόγως τους ανθρώπινους πόρους του υπουργείου και να κατευθύνει αυτά τα κονδύλια προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση.

Τα κονδύλια θα οδηγηθούν σε δύο εταιρίες επικοινωνίας χωρίς καμία αρμόδια απάντηση για τα κριτήρια που οδήγησαν στις επιλογές αυτές και αν προηγήθηκε έρευνα αγοράς.

Στις 26/3, με υπογραφή της Νίκης Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας αναθέτει στην εταιρία «Interwave» τον «σχεδιασμό, ανάπτυξη, δημιουργία και ανάπτυξη ιστοσελίδες», όπως επίσης τη «συντήρηση ιστοσελίδας και server» για την καμπάνια «Μαθαίνουμε στο Σπίτι». Διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας είναι η Αίγλη Μπαλαμάτση, η οποία ανήκε στον στενό πυρήνα του Γιώργου Παπανδρέου όταν εκείνος βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας. Πλήθος δημοσιευμάτων την χαρακτήρισαν «χάκερ του Παπανδρέου», καθώς διαχειριζόταν τα social media του τότε πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο διορισμός της στη Βουλή είχε προκαλέσει αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που την οδήγησε στην παραίτηση. Επίσης, είχε διοριστεί στο Δ.Σ. του ΕΟΤ, ενώ καλά ενημερωμένες πηγές επιμένουν πως η δικτύωσή της με το πολιτικό προσωπικό είναι εκτεταμένη. Το πρώτο έργο που ανατέθηκε στην Interwave κοστολογήθηκε στα 20.548, 04 ευρώ.

Πηγή: Αντιγόνη Μιχοπούλου, Άγγελος Προβολισιάνος – Documento

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *