Καθολικό «Όχι» στο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Mε κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», πραγματοποιήθηκε το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει για σήμερα, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου της Νίκης Κεραμέως, στις 19:00 στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία αλλά και συναυλία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Σήμερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή. Αιτήματα η απόσυρση του νομοσχέδιο που επισύρει της σφοδρή κριτική τους στο σύνολο αλλά, η μη εφαρμογή της τροπολογίας για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, η αύξηση της χρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό και η λήψη υγειονομικών μέτρων στα σχολεία. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, μαθητές, φοιτητές και δεκάδες σωματεία.

Αντίστοιχες πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ κρατούσαν πικέτες που σχημάτιζαν την φράση «δεν θα περάσει», αναφορικά με το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *