Ζώδια και ωροσκόπια με την υπογραφή του Κώστα Λεφάκη προσφορά στους μαθητές

Βεβαίως! Καλώς διαβάσατε στον παραπάνω τίτλο. Τα ζώδια και τα ωροσκόπια αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας. Ναι καλά ακούσατε αντικείμενο διδασκαλίας. Και μάλιστα από τον ειδικό και έμπειρο στις αστρολογικές προβλέψεις, αστρολόγο Κώστα Λεφάκη. Ναι ο Λεφάκης, ο Κώστας Λεφάκης ο αστρολόγος υπογράφει κείμενο στο σχολικό βιβλίο νεοελληνικής γλώσσας και μάλιστα στην Γ’ γυμνασίου και στο τετράδιο εργασιών στη σελίδα 73. Το κείμενο έχει τον τίτλο Παρα πλανητικά και δίνει στον μαθητή μια πρώτη ιδέα για αυτά που θα διαβάσει παρακάτω για να μορφωθεί…

Ποιος θα περίμενε να ανθολογείται σε σχολικό βιβλίο γλώσσας ο αστρολόγος, τηλεμπουρδολόγος Κώστας Λεφάκης. Κανένας φυσικά. Και σε οποιονδήποτε το πούμε, αν δεν του δείξουμε και το σχολικό βιβλίο με το κείμενο, θα πει ότι λέμε ψέματα και κατηγορούμε το άχρηστο (άριστο) Υπουργείο Παιδείας, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο), ενώ η μέγαιρα της ΝΔ «κυρία» Τουβλέως, Καμερέως, Κεραμέως (επίθετα να έχουμε να κοσμούμε και να κράζουμε) εμμένει στις δεξιές και φασιστικές αντιλήψεις της για την παιδεία και τον άνθρωπο που μοιάζουν και τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Από τα βιβλία γλώσσας του δημοτικού και νεοελληνικής γλώσσας του γυμνασίου απουσιάζουν οι κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες (Σολωμός, Κάλβος, Βαλαωρίτης, Πολυλάς, Λασκαράτος, Μαβίλης Δροσίνης, Καμπάς, Παλαμάς, Πολέμης, Καρυωτάκης, Βάρναλης, Σεφέρης, Ελύτης, Εγγονόπουλος, Εμπειρίκος. Ρίτσος, Βρεττάκος, Αναγνωστάκης, Λειβαδίτης, Κατσαρός, Παππάς, Θασίτης Αξιώτη, Βικτωρία Θεοδώρου, Βιζυηνός, Παπαδιαμάντης, Νιρβάνας, Καρκαβίτσας Ροϊδης, Μητσάκης, Βουτυράς, Κονδυλάκης, Θεοτόκης Καζαντζάκης, Θέμος Κορνάρος, Κατηφόρης, Τερζάκης, Βενέζης, Καραγάτσης, Μυριβήλης, Λουντέμης, Πολίτης). Απουσιάζουν και οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς, το δημοτικό τραγούδι, η Κρητική και Μεταβυζαντινή Λογοτεχνία

Βεβαίως, όπως θα έλεγε, και το ΣΚΑΙ όλοι αυτοί είναι οπισθοδρομικοί, πολλοί εξ αυτών αριστερών και κομμουνιστικών αντιλήψεων, όλοι τους ασήμαντοι και ατάλαντοι. Όπως ο Πάγκαλος που κατονόμαζε τους Αγωνιστές του 1821 αγράμματους τρομοκράτες και τουρκόσπορους. Είναι τόσο ασήμαντοι και ατάλαντοι όλοι οι προαναφερθέντες λογοτέχνες για το ελληνικό κράτος. Ανάξιοι λόγου. Ναι! Έτσι τους θεωρεί η Ελλάδα, ασήμαντους, παλιομοδίτες, παρανοϊκούς. Η σημερινή Ελλάδα έχει ως προσωπικότητα σημαντική, όχι τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, όχι την Δόμνα Κατσαμάκη, η τον Μίμη Πλέσσα, η την Ρέα Γαλανάκη. Έχει τον Κώστα Λεφάκη. Και επειδή είναι επιφανής και μεγάλος αστρολόγος (μπουρδολόγος) τον τιμά με κείμενο σε σχολικό βιβλίο νεοελληνικής γλώσσας.

Τέλεια! Θα βοηθήσει την «κυρία» Υπουργό να δει το μέλλον της που μάλλον δεν θα πρέπει να είναι και το καλύτερο. Αυτό προτρέπει το ελληνικό κράτος τους μαθητές του να πράξουν, μέσω αυτού του κειμένου. Το σχολικό βιβλίο έχει κύρος, και αυτά που γράφει έχουν βαρύτητα και σημασία. Όταν βάζει το Ι.Ε.Π και το υπουργείο ως αντικείμενο διδασκαλίας ένα κείμενο του Κώστα Λεφάκη του αστρολόγου, τότε τον θεωρεί σημαντικό, ασφαλή και καλό ανάγνωσμα για τα παιδιά. Επομένως είναι σωστό και υγιές ένα παιδί στην μετέπειτα ενήλικη ζωή του να εμπιστεύεται αστρολόγους, καφεμάντεις, τσαρλατάνους που μελετούν τα ταρώ με τράπουλες και χειρομαντείες. Αυτά μας λέει το ελληνικό κράτος μέσω του κειμένου. Και απαντώντας σε αυτούς που θα πουν, ότι «καλά υπερβολές, ασάφειες και κουταμάρες μας λέτε, δε βλέπεις, ότι τα απομυθοποιεί;» λέμε, ότι αστρολόγοι και πάση φύσεως και τέτοιου είδους απατεώνες απαγορεύεται, πόσο μάλλον να διδάσκονται σε σχολικό βιβλίο με κείμενά τους, να έρχονται σε αναγνωστική επαφή με παιδιά και νέους.

Προϊόντα υποκουλτούρας, πάτου και αποπάτου δεν χρειάζονται τα παιδιά και οι νέοι. Χρειάζονται καλά πρότυπα, θετικά, αγωνιστικά και αντιστασιακά με αγάπη για τον άνθρωπο και την πραγματική του πρόοδο. Σκέψεις κριτικές, δυνατές και εύστροφες να αντισταθούν στην βαρβαρότητα της φτώχειας και της αφαίμαξης, νου, ψυχής, πνεύματος και σώματος. Με παιδεία αληθινή, δημόσια, κρατική να προετοιμάσει τους αγωνιζόμενους και έντιμους ηθικά πολίτες του αύριο και του μέλλοντος. Ο Λεφάκης ανήκει μαζί με αυτούς που κυβερνούν σήμερα, αλλά και με τους πολίτες που τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο. Στο δεξιό και ακροδεξιό όχλο που ονομάζεται ελληνικός λαός, στην μάζα που άγουν και φέρουν οι μπλε, πράσινοι και γαλάζιοι, αλλά και οι πορτοκαλί ψευδοσωτήρες του σήμερα και της επόμενης ημέρας.

Ας αποφασίσουμε με το τι θέλουμε να συνταχθούμε. Με τις σκοταδιστικές φωνές των νουδοπαίδων και την ιδιωτική τους αριστεία ή με τα όλοχρυσα για Κροίσους πανάκριβα ιδιωτικά κολλέγια και σχολεία, ή με τον αληθινό πολίτη, λαό και μαθητή που θέλει παιδεία αληθινή, αγωνιστική, κόκκινη και πατριωτική αντάξια στο παρελθόν της Ελλάδας και των ανθρώπων της.

Του Γεωργίου Λιανού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *