Το φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία και οι προμηθευτές – φίλοι του Μητσοτάκη

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τις διαδικασίες προμήθειας και το διαγωνισμό για τις μάσκες που διανέμονται στους μαθητές, ήρθε το φιάσκο με τις ακατάλληλες μάσκες που χορηγήθηκαν τελικά στα παιδιά, την πρώτη ημέρα στο σχολείο. Το σκηνικό της πλήρους αποτυχίας και κατάρρευσης του επιτελικού κράτους έρχονται να συμπληρώσουν και νέες αποκαλύψεις για την περιβόητη προμήθεια. 

Η Κέντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, με διαδικασίες «εξπρές» της τελευταίας στιγμής ανέθεσε σε τρεις εταιρίες την προμήθεια που στοίχισε πάνω από 6 εκατ. ευρώ. σε τρεις εταιρίες, τις Exalco ΑΕ Βιομηχανία Αλουμινίου«ΜΠΛΙΟΥΜΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ» και «ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ ΟΕ»Το συνολικό ποσό αντιστοιχεί περίπου σε τιμή περίπου 4,5 ευρώ ανά μάσκα. 

Το πρώτο που επισημάνθηκε μετά την ανάθεση είναι ότι η πρώτη εταιρία ανήκει στον προσωπικό φίλο του Πρωθυπουργού και της οικογένειας Μητσοτάκη Γιάννη Καντώνια. Μάλιστα, δεν έχει μείνει ασχολίαστο ότι η EXALCO ενεπλάκη μετά την αποχώρηση της εταιρίας ΑΣΕΤΕ, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη γαλλική αμυντική βιομηχανία-κολλοσό Dassault, δηλαδή τον προμηθευτή των αεροσκαφών rafale που αγοράζει η Ελλάδα!

Άλλοι πήραν το διαγωνισμό, ο …Νταβέλης παρήγαγε τις μάσκες

Όμως, μια προσεκτική μελέτη ανά την Ελλάδα για τις μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία δείχνει κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Ότι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας διανεμήθηκαν στους διευθυντές των σχολείων μάσκες από κάποιες εταιρείες αλλά… σχεδόν πουθενά δεν εντοπίζονται μάσκες των τριών εταιρειών που πήραν το διαγωνισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάδοχοι δεν είχαν τη δυνατότητα παραγωγής ή εμπορίας τέτοιου αριθμού αλλά απευθύνθηκαν σε άλλες ελληνικές εταιρείες, που στην ουσία ωφελήθηκαν από το διαγωνισμό.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σε πολλές περιοχές, ειδικά στη Θεσσαλία, οι μάσκες που διανεμήθηκαν παντού είναι της εταιρίας LARISSA FACE COVER, δηλαδή του ομίλου Lariplast, του γνωστού Γιώργη Νταβέλη, ακόμη πιο θερμού και πολυσυζητημένου φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, στον οποίο είχε ανατεθεί η πρώτη προμήθεια από την κυβέρνηση τον Απρίλιο.

Άλλωστε, μέσα στις διαρκείς παλινωδίες της κυβέρνησης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το γεγονός ότι στα σχολεία έφτασαν μάσκες εμφανώς εκτός προδιαγραφών,και πολλές ακατάλληλες, δείχνει ότι η προμήθεια της τελευταίας στιγμής έγινε «στο πόδι» και αρκετοί προμηθευτές «ξεφορτώθηκαν» όλο το στοκ από τις αποθήκες τους.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *