Οι αρνητές στα… όπλα! – Nέα πρόκληση από τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Πηγή: Του Θεοδόση Π. Πάνου – Realnews

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση με την ομάδα των αρνητών που αποκαλούνται «θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Realnews, έχουν οργανώσει ακόμα και στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις με όπλα!

Μετά τις εφόδους σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, έντεκα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν στο Αιγίνιο Πιερίας καθώς έφτασαν στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου της περιοχής κατηγορώντας τον ως «προδότη», διότι εφαρμόζει τα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.

Για τους έντεκα δράστες σχηματίστηκε δικογραφία για σωρεία αδικημάτων, όπως της αρπαγής από κοινού, της σωματικής βλάβης και της απειλής Ομως όπως όλα δείχνουν, οι «θεματοφύλακες» δείχνουν ικανοί για ακόμα πιο επικίνδυνες καταστάσεις

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «R» απεικονίζονται συνολικά δέκα άτομα, οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή να κρατούν όπλα. Πρόκειται για πολεμικά όπλα, όπως αυτόματα Μ16 με οπλοβομβίδα, το στρατιωτικό τυφέκιο G3, ένα πολεμικό πιστόλι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι φωτογραφίες ελήφθησαν σε απομακρυσμένη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Ηδη για τις εικόνες αυτές έχει ξεκινήσει έρευνα από τις ειδικές υπηρεσίες της EΛΑΣ, καθώς τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Οι ερευνητές της Αστυνομίας καλούνται να δώσουν απάντηση σε τι αποσκοπεί η εκπαίδευση με όπλα που λαμβάνουν τα μέλη της ομάδας, αλλά κυρίως για τα σχέδια που προετοίμαζαν.

Παράλληλα, προβληματισμό προκαλεί και το είδος των όπλων που φαίνονται στις εικόνες καθώς τέτοιου είδους πολεμικά τυφέκια είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεθούν στη μαύρη αγορά, τουλάχιστον στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, οι έρευνες που διεξάγονται από τις Αρχές επικεντρώνονται και στην πηγή προμήθειας των συγκεκριμένων όπλων, τα οποία αποτελούν στρατιωτικό υλικό. Οπως τονίζουν οι πηγές ακόμα και στην περίπτωση που τα όπλα αποδειχθούν ρεπλίκες η υπόθεση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή, καθώς δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί οργανώνονται στα πρότυπα μιας πολιτοφυλακής.

Τα πρόσωπα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπαιδευτές της ομάδας είναι δύο πρώην έφεδροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πρώην στρατιωτικοί, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ανοιχτά τα φιλοχουντικά τους αισθήματα. Μάλιστα, οι δύο από τους εκπαιδευτές φέρεται να έχουν σχέση και με την οργάνωση «Ιερός Λόχος» στη Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται ότι είχε κοινά μέλη και δεσμούς με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με άλλες αυτόνομες φασιστικές ομάδες της πόλης. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως το μεγαλύτερο μέρος της οργάνωσης των «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» έχει στενούς δεσμούς και αποτελεί τη μετεξέλιξη των οργανώσεων του Αρτέμη Σώρρα.

Στη δεύτερη φωτογραφία που αποκαλύπτει η «R» απεικονίζεται ένας άνδρας με αυτόματο όπλο. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε αναρτήσει βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ανακοινώνοντας την ίδρυση του «υπουργείου Θεραπείας» στην Αράχωβα, στο οποίο πρόσφατα έβαλε λουκέτο η Αστυνομία. Σε αυτόν τον χώρο ηωλούνταν δήθεν θεραπευτικό σκευάσματα για τον κορωνοϊό, τα οποία είχαν παρασκευαστεί από ρίγανη και γαϊδουράγκαθο. Εκτός από την Αράχωβα, παρόμοια καταστήματα φέρεται να είχε ανοίξει η οργάνωση σε Σάμο και Ικαρία. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα καταστήματα δεν έχουν κανονικές πινακίδες στα αυτοκίνητά τους αλλά πινακίδες που έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι με αριθμό που παραπέμπει στο άρθρο 120 του Συντάγματος.

“Εμείς είμαστε η νομιμότητα¨

Του Κωνσταντίνου Νικολοπούλου

■ «ΕΙΜΑΣΤΕ η συνταγματική αστυνομία… Θα σας πάμε στον εισαγγελέα. Είμαστε οι θεματοφύλακες του άρθρου 120. Εμείς είμαστε η νομιμότητα». Με αυτά τα λόγια, παρουσιάστηκαν τα τέσσερα άτομα, σε διαγνωστικό κέντρο στην Κάτω Τούμπα, την Τετάρτη 1 η Δεκεμβρίου, ζητώντας να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία και να συλληφθούν.

Η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, τριών ανδρών και μίας γυναίκας που εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «συνταγματικής αστυνομίας» αναβλήθηκε, για τις 20 Ιανουαρίου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης. Διώκονται για αντιποίηση Αρχής φθορά ξένης ιδιοκτησίας παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι προέβησαν στην ενέργεια επειδή διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid tests και γι’ αυτόν τον λόγο, ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζήτησαν επίδειξη εγγράφων.

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Realnews, δύο από τους τέσσερις κατηγορουμένους έχουν κολλήσει στο μουφάν τους το εθνόσημο και αυτοκόλλητα τα οποία έγραψαν «Δελτίο Α120Σ», που παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Αρθρου 120 του Συντάγματος». Χωρίς να φορούν μάσκες εισήλθαν στο εσωτερικό της επιχείρησης ώστε να διαπιστώσουν αν διαθέτει όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα λειτουργίας. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αρνήθηκε να «υπακούσει» και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία.

Η απολογία

«Είμαι ταγματάρχης εν αποστρατεία του Ελληνικού Στρατού και έχω αφιερώσει τη ζωή μου στη προστασία του Συντάγματος και των νόμων. Στο πλαίσιο αυτό και ως ενδιαφερόμενος πολίτης διαπίστωσα έξω από το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, όπου διενεργούσε rapid tests, ότι βρίσκεται εκτεθειμένος ανοιχτός κάδος απορριμμάτων απόρριψης βιολογικών υλικών. Εχοντας την υπόνοια τέλεσης παράνομων πράξεων, ζήτησα, εάν επιθυμούν, να μου επιδείξουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα μετά οποία λειτουργεί η συγκεκριμένη επιχείρηση», δήλωσε στην απολογία του ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 53χρονος απόστρατος και τόνισε πως ενώ περίμεναν την Αστυνομία, κάποιος που βρισκόταν από πίσω του, στο ερώτημα ποιοι είστε εσείς απάντησε «η συνταγματική αστυνομία».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο 53χρονος κατά την απολογία του αρνείται ότι αποτελεί ενεργό μέλος της «συνταγματικής αστυνομίας», λέγοντας χαρακτηριστικό: «Δεν αποδέχομαι και δεν υιοθετώ τους όρους “θεματοφύλακες του Συντάγματος” και “συνταγματική αστυνομία” τους οποίους εγώ δεν χρησιμοποιώ… Ο όρος “συνταγματική αστυνομία” για εμένα ισοδυναμεί με τον όρο “διαγαλαξιακή αστυνομία”.

Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση κατά την περίοδο των μνημονίων, της οικονομικής κρίσης και των «αγανακτισμένων». Τώρα, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, επιχειρούν να κάνουν δυναμική εμφάνιση ως αρνητές των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ωστόσο, πηγές από το στενό περιβάλλον του 53χρονου απόστρατου, αναφέρουν ότι ο ίδιος παρά το γεγονός ότι έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί, δεν είναι αντιεμβολιαστής. «Δεν έχει εμβολιαστεί για τους δικούς του λόγους, αλλά δεν έχει πρόβλημα με τους εμβολιασμένους. Ο περίγυρός του και οι φίλοι του είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να τους μεταπείθει για τα εμβόλια, απλά ο ίδιος δεν θέλει να το κάνει».

Την ίδια στιγμή, άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον 53χρονο, απαντώντας σε όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας για τη διασύνδεση που έχουν οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» με τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρ-ρα και τη Χρυσή Αυγή, τονίζει: «Ο συγκεκριμένος δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Μάλιστα, είχε διαπιστώσει ότι κάποιοι εμπλέκονται με τους οπαδούς του Σώρρα και γι’ αυτόν τον λόγο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να συνδέεται με τέτοιου είδους ομάδες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *