Αδιανόητη προσβολή στη Δημοκρατία από την ΕΡΤ: Αποκαλούσαν «πρίγκιπα» τον γιο του Γλύξμπουργκ

Σάλος από την πρωτοφανή προσβολή της ιστορίας και της νοημοσύνης των πολιτών σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σε μια ασύλληπτη πρόκληση προχώρησε η ΕΡΤ καθώς σε ρεπορτάζ στην πρωινή εκπομπή εμφανίστηκε και έδωσε συνέντευξη ο γιος του Γλύξμπουργκ, Νικόλαος, με τη δημοσιογράφο να τον αποκαλεί δυο φορές «πρίγκιπα» χωρίς να τη διορθώσει κανένας εκ των παρουσιαστών της εκπομπής.

Ο γιος του Γλύξμπουργκ ήταν καλεσμένος στην εκπομπή μαζί  με την πρόεδρο της AXION Hellas, παιδίατρο Σάντη Κορμά,  για τις δραστηριότητες της οργάνωσης σε Φολέγανδρο, Σύμη, Χάλκη, Αστυπάλαια και Κίμωλο.

Η δημοσιογράφος παρουσιάζοντας τους καλεσμένους κατά τη ζωντανή σύνδεση από το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, προσφώνησε τον Νικόλαο ως «πρίγκιπα» με το στούντιο να σιωπά και να μην διορθώνει.

Στη συνέχεια της συνέντευξης και αφού η Σάντη Κορμά ολοκλήρωσε τη δήλωσή της, η δημοσιογράφος ρώτησε τον γιο του Γλύξμπουργκ λέγοντας:  «Πρίγκιπα Νικόλαε υπάρχει και ένα κομμάτι εκπαιδευτικό μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;» με τους παρουσιαστές και πάλι να σιωπούν θεωρώντας ότι πιο φυσικό να συνομιλεί η δημόσια τηλεόραση με έναν μαϊμού πρίγκιπα.

Αλήθεια, μόνη της η δημοσιογράφος πήρε πρωτοβουλία και αποκάλεσε «πρίγκιπα» τον γιο του Γλύξμπουργκ ή είχε δοθεί εντολή για αυτού τους είδους την προσφώνηση; Εάν ήταν επιλογή της δημοσιογράφου γιατί οι παρουσιαστές δεν έκαναν την απαραίτητη διόρθωση;

Βέβαια μετά το φλερτ της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους ξεπεσμένους Γλύξμπουργκ που έχει στόχο τους εναπομείναντες φιλοβασιλικούς ψηφοφόρους, τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί.

Το απίστευτο στιγμιότυπο είδε ζωντανά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιλιορίδου η οποία με δήλωσή της ανέφερε: «Να ενημερώσουμε την κυβέρνηση και την ΕΡΤ1 ότι την 8η Δεκεμβρίου του 1974 με δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός κατάργησε τη μοναρχία. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισσες».

Πηγή: “Αυγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *