Παντού υπάρχει ένας “Ρουβίκωνας”

Πρόσφατα η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βάνα Νικολαΐδου-Κυριανίδου, το ακαδημαϊκό “ανάλογο” του Άρη Πορτοσάλτε, όπως εύστοχα την χαρακτήρισε αρθρογράφος της “ΕφΣυν” είχε επιτεθεί κατάφωρα στους φοιτητές της που κατέβηκαν στον δρόμο για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τα θύματα στα Τέμπη και ασφάλεια στις μεταφορές για όλο τον κόσμο. Κατά την ίδια, τα συνθήματα τους «ήταν υβριστικά. Κατά του Μητσοτάκη, κατά της κυβέρνησης, κατά της αστυνομίας και των δημοσιογράφων», ενώ «δεν είχαν πολιτικό υπόβαθρο, ήταν βγαλμένα από τα φασιστικά κιτάπια της Χρυσής Αυγής. Υβρεολόγιο – λόγος μίσους». Αναμενόμενο ήταν αυτές οι δηλώσεις της να συναντήσουν την αντίδραση των φοιτητών που απαίτησαν την άμεση παραίτηση της από πρόεδρο της φιλοσοφικής.

Μ’ αυτή την αφορμή η φυλλάδα “Πρώτο Θέμα” αναλαμβάνει πάλι σήμερα τον γνωστό προβοκατόρικο ρόλο της και δεν αρκείται στο να δικαιολογεί τις ανιστόρητες, αντιδραστικές απόψεις της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ. Επανέρχεται και στο γνωστό παραμύθι για την “ανομία” που επικρατεί στα ΑΕΙ.

“Η υπόθεση απειλών και εκφοβισμού της Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου επαναφέρει στο φως το καθεστώς απόλυτης ανοµίας που πρυτανεύει στα ελληνικά πανεπιστήμια και τις απίστευτες ιστορίες τρόμου και εξευτελισμού που έχουν βιώσει καθηγητές και πρυτάνεις στο όνομα του ασύλου” μας γράφει και συμπληρώνει: “Οσα θλιβερά βίωσε η κυρία Νικολαΐδου δεν προκαλούν έκπληξη. Αντιθέτως, προστίθενται σε έναν µμακρύ κατάλογο ανάλογων συμβάντων µε πανομοιότυπα γνωρίσματα: ομάδες εξαγριωμένων φοιτητών από τον ακρο-αριστερό/αντεξουσιαστικό χώρο επιτίθενται σε διδάσκοντες κάποιας συγκεκριμένης σχολής, τους περικυκλώνουν και προσπαθούν να τους απομονώσουν ώστε να αποθαρρύνουν κάθε σκέψη περί αντίστασης. Με την επιβολή του θυμού και την άμεση ή έµµεση απειλή της άσκησης βίας, οι φοιτητές (είτε ανήκουν στη σχολή όπου κάνουν το ντου είτε όχι) εκφοβίζουν τον πανεπιστημιακό και µαζί µε αυτόν τους αμέτοχους φοιτητές διά βοής“…

Και προφανώς σ’ όλο αυτό το κλίμα “παρανομίας” δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο “Ρουβίκωνας”:

Η συλλογικότητα «Ρουβίκωνας» εξακολουθεί να κατέχει εντελώς ανενόχλητη χώρο στον 5ο όροφο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Οταν λοιπόν το Αθήνησιν μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας παραχωρεί (µε ή χωρίς επίσημη συγκατάθεση, δεν έχει σημασία) γραφείο για το στέκι µιας αναρχικής ακτιβιστικής οµάδας, φέρ’ ειπείν εκείνος ο καθηγητής Φιλοσοφίας που βρήκε τρικάκια µε απειλές στην είσοδο του σπιτιού του, δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί, πόσο µάλλον να τροµάξει… Ούτε όταν ο «Ρουβίκωνας» έβαψε µαύρη την πόρτα του γραφείου του στη σχολή και ζωγράφισε νεκροκεφαλές στους γύρω τοίχους επειδή οι πολιτικές απόψεις του συγκεκριμένου καθηγητή δεν εγκρίνονταν από κάποια φράξια ριζοσπαστικοποιηµένων φοιτητών“, μας γράφει η φυλλάδα.

Υ.Γ: Πρέπει να έχει πέσει “γραμμή” γιατί και το “ΒΗΜΑ” σήμερα δίνει μεγάλη έκταση σ’ αυτό το γεγονός ότι αυτή η Πανεπιστημιακός ήταν στοχοποημένη γιατί: “Η κυρία Κυριανίδου ήταν αυτή που πρωτοστάτησε ώστε να αφαιρεθεί από τον Πούτιν ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα του ΕΚΠΑ μετά τη ρωσική εισβολή, ενώ κατά καιρούς έχει ταχθεί υπέρ του νόμου για την κατάργηση του ασύλου, αλλά και κατά των καταλήψεων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *