Παράνοια ή επιστροφή στον μεσαίωνα; (Με αφορμή την προβολή σε σχολείο της ταινίας «Αγόρια στο ντους»)

Το έχουμε δεδομένο ότι κάποια σαπρόφυτα που λιμνάζουν στον βάλτο της νεοδημοκρατικής “αριστείας”, θα ήταν ενθουσιασμένα αν στην μεθόδευση για την παλινόστηση καθεστώτος σκληρής δεξιάς αναβίωνε το υφυπουργείο Τύπου και Πληροφοριών, της Απριλιανής δικτατορίας, για να μην πούμε ότι δεν θα μας έκανε έκπληξη αν την προηγούμενη υπουργό η οποία ίσως μόνο σε επαρχιακό θρησκευτικό μαγαζί, σαν καντηλανάφτισσα θα ήταν ικανή, την αντικαταστήσει η θεούσα Μαρία Λούκα.

Αν θυμάστε, λοιπόν, πριν κάποιο καιρό, δυο βουλευτές της Ν.Δ. οι Δημήτρης Μαρκόπουλος και Θάνος Πλεύρης, διαπίστωσαν ότι κινδυνεύουν τα “χρηστά ήθη” με την απόδοση του τραγουδιού «Είμαι κουκουλοφόρος», που έγινε μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ, από τον τραγουδοποιό Σπύρο Γραμμένο. και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην βουλή. (Την πλήρωσε τότε η αρχισυντάκτρια της ψυχαγωγικής εκπομπής της ΕΡΤ «Φλερτ», Γιώτα Παππά, η οποία κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ΕΡΤ για το “παράπτωμά” της να μην αυτολογοκριθεί).

Τώρα άλλος εθνικόφρων πολιτικάντης -και πιστός χριστιανός βεβαίως, βεβαίως-, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ανέβηκε στα κάγκελά γιατί σε σχολείο της Αττικής προβλήθηκε, με πρωτοβουλία καθηγήτριας Θεατρολόγου, στο πλαίσιο του μαθήματος της θεατρικής αγωγής, το σουηδικό φιλμ μήκους 9 μόλις λεπτών «Αγόρια στο ντους».

Με αφορμή ότι βρέθηκαν δυο γονείς -οι οποίοι είναι και εκπαιδευτικοί, τρομάρα τους– και ισχυριζόμενοι ότι το παιδί τους σοκαρίστηκε με την προβολή της ταινίας και ανέθεσαν σε δικηγόρο να στείλει εξώδικο στο υπουργείο Παιδείας, και να καταθέσει αγωγή σε βάρος της καθηγήτριας Θαετρολογίας. ο “εθνικός κορμός” ξεσάλωσε. Το “Πρώτο Θέμα” και τα “Παραπολιτικά”, αναλαμβάνουν να στιγματίσουν το γεγονός και ο επκεφαλής της “Ελληνικής Λύσης” δεσμεύεται “ότι θα κάνει ότι περνά απ’ το χέρι” του “ώστε το σύνολο των φυσικών, ηθικών και πολιτικών αυτουργών αυτού του εγκλήματος, να λογοδοτήσει με βαρύτατες κατηγορίες στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Και εδώ δεν ξέρει τι να σχολιάσει κανείς: Παράνοια, επιστροφή στον μεσαίωνα;

Η ταινία «Αγόρια στο ντους», (ο πρωτότυπος τίτλος του οποίου είναι «Shower Boys») ακολουθεί δυο νεαρά αγόρια καθώς αυτά ανακαλύπτουν τα όρια και τους κανόνες της μεταξύ τους φιλίας, ενώ ταυτόχρονα αγωνιούν για τον ανδρισμό τους και προσπαθούν να τον αποδείξουν. Δεν έχει σεξουαλικές περιπτύξεις και αντικατοπτρίζει με ευφράδεια την διαρκή απαίτηση της κοινωνίας ακόμα και από μικρά αγόρια να αποδεικνύουν τον ανδρισμό τους.

Σημειωτέον ότι η ταινία μέχρι σήμερα, έχει προβληθεί σε περίπου 20 φεστιβάλ και είναι πολυβραβευμένη. Εχει κερδίσει το βραβείο Nordic Star στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF, το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου Cinemira, το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους της ΕΕ στο Flickerfest στην Αυστραλία, το Βραβείο Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν, το Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου BUFF (Μπουφ), Μάλμε και μια σειρά άλλες διακρίσεις.

Και φυσικά όπως δηλώνουν όλοι οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικκινής η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά.

Τώρα θα πείτε, τι να μας λένε όλοι αυτοί όταν μας λέει ο πωλητής χειρόγραφων επιστολών του Χριστού, δηλώνει ότι: “Ώς Έλληνας γονιός, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την αθλιότητα που διαπράχτηκε εις βάρος ανήλικων μαθητών, με την προβολή της αισχρής ταινίας”; Σωστό κι αυτό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *