Μήπως είναι υπερεκτιμημένη η αποτελεσματικότητα της θεωρίας του Κάρολου Δαρβίνου για την “εξέλιξη των ειδών”;

Του Γ. Γ.

Η παρακάτω εικόνα με την εύστοχη λεζάντα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Η αναγνώστρια μας που μας την έστειλε, συγχρόνως μας γνωστοποιεί και ένα κείμενο “Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων”, που κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες θρησκευτικού περιεχομένου, στο οποίο κάποιοι καλόγεροι του “Αγίου” Ορους μας ενημερώνουν ότι πίσω από τις νέες ταυτότητες “κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντιχρίστου”.

Μπήκα στον πειρασμό να διαβάσω όλο αυτό το κατεβατό των “Ἁγιορειτῶν Κελλιωτῶν Πατέρων” και πραγματικά μου έφτιαξε την διάθεση. Γνώριζα ότι οι “άγιοι” της Χριστιανοσύνης είχαν κάνει προφητείες για την έλευση του Αντιχρίστου, αλλά ότι συνδυαζόταν αυτό με τις νέες ταυτότητες το αγνοούσα.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα, είναι απίστευτο, σε ένα υποτιθέμενο σοβαρό κοσμικό κράτος, το 2023, ένας υπουργός να αισθάνεται την ανάγκη να ανοίξει διάλογο με τους σκοταδιστές και να τους διαβεβαιώσει ότι “οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο, το αντιχριστιανικό, τίποτα το δαιμονισμένο για κανέναν”. Θα έπρεπε να είναι αδιανόητο ότι μερίδα του εκλογικού σώματος καθιστά κοινοβουλευτικό κόμμα ένα χριστοταλιμπανικό κατασκεύασμα. Οτι χιλιάδες ψεκασμένοι, από μπαζούκας θρησκευτικής μαλακίας θα βρεθούν στους δρόμους τον επόμενο μήνα και θα διαδηλώσουν “ενάντια στις νέες ταυτότητες με το τσιπάκι”.

Και για να μην θεωρηθούμε υπερβολικοί αντιγράφουμε ένα απόσπασμα από την δήλωση του Δημήτρη Νατσιού στην “Ναυτεμπορική”: “Οι νέες ταυτότητες όπως τις σχεδιάζει η κυβέρνηση, είναι ταυτότητες που φέρουν μικροτσίπ και τεχνολογία ανέπαφης ανταλλαγής δεδομένων RFID. Δηλαδή θα μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για τις οποίες θα έχει άγνοια ο κάτοχός της“.

Δεν ξέρω αν έχουμε σωτηρία αδέλφια. Με τόση ηλιθιότητα που επικρατεί σε μέρος της ελληνικής κοινωνίας, αρχίζω να σκέπτομαι αν είναι υπερεκτιμημένη η αποτελεσματικότητα της θεωρίας του Κάρολου Δαρβίνου για την “εξέλιξη των ειδών”.

Εχουμε και την αγαπημένη ελληνοχριστιανική φυλλάδα του “εθνικού ιεράρχη”, Αμβρόσιου -την “Ελεύθερη Ωρα”- για να μας θυμίζει ότι ανάμεσα μας κυκλοφορούν περισσότεροι ηλίθιοι από όσους μπορούμε να υποφέρουμε:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *