Ακρατη εξουσιαστική αλαζονεία

Την σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις απλώς μια στιγμή άκρατης αλαζονείας ενός κυβερνητικού εξουσιαστικού παχύδερμου. Μάλλον ο Γ. Φλωρίδης ανακαλύπτοντας τον νέο πολιτικό χώρο που τον εκφράζει -και ο Μητσοτάκης τον αντάμειψε για την κυβίστηση του- δημοσιοποιεί τις σκέψεις κάθε αστού εξουσιαστή, τις οποίες αποφεύγει να γνωστοποιήσει.

“Οταν το κράτος αποφασίζει να κάνει κάτι δεν μπορεί να τα βάλει κανένας. Θα τον ισοπεδώσει”, μας είπε ο Φλωρίδης. Δηλαδή τι τόνισε επί της ουσίας; Οτι δεν έχει κανένα νόημα να αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξει συγκάλυψη του κρατικού εγκλήματος των Τεμπών, για να χρησιμοποιήσουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Αυτό ακριβώς εννοεί λέγοντας ότι όποιος αντιστέκεται στις κρατικές επιλογές θα ισοπεδωθεί!

Παπαριές ή μάλλον προπαγάνδα που θέλει να παρουσιάσει το σιδερόφραχτο κράτος τους ανίκητο. Μάλλον ξεχνούν το πρόσφατο κάζο που έπαθαν με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Και στο φινάλε για ποια παντοδυναμία του αστικού κράτους μας μιλάνε; Στοιχειώδη μνήμη έχουμε και ξέρουμε ότι για 27 ολόκληρα χρόνια, μια ομάδα αγωνιστών της 17 Νοέμβρη γελοιοποιούσε το αστικό κράτος.

Υ.Γ: Πάντως να επισημάνουμε μια παράληψη του υπουργού. Το ότι δεν μας είπε πως θα … ισοπεδώνονται οι … απείθαρχοι. Θα δώσει “ζωή” σε ξερονήσια; Θα “αναστήσει” τα ΕΑΤ-ΕΣΑ της Απριλιανής δικτατορίας για να επιβάλλουν την λογική Φλωρίδη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *