Δυο λόγια για την σύλληψη του μέλους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη

Του Γ.Γ.

“Οι κομμουνιστές θεωρούν ανάξιό τους να κρύβουν τις απόψεις και τις προθέσεις τους. Δηλώνουν ανοιχτά ότι οι σκοποί τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μονάχα με τη βίαιη ανατροπή όλου του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος. Ας τρέμουν οι κυρίαρχες τάξεις μπρος σε μια κομμουνιστική επανάσταση”.

Κ. ΜΑΡΞ – ΦΡ. ΕΝΓΚΕΛΣ

Οπως γράφαμε και προηγουμένως, συνελήφθη από άντρες της αντιτρομοκρατικής, το μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης για ανάρτηση που έκανε στο διαδίκτυο. Εξακολουθεί να βρίσκεται στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής και δικάζεται αύριο στο Β’ αυτόφωρο μονομελές, κτίριο 2 με την κατηγορία που τον βαρύνει να στηρίζεται στον νόμο 187α, παρ 6 το οποίο αναφέρει: “Όποιος με οποιονδήποτε τρόπον ή μέσω του διαδικτύου απειλεί με τέλεση τρομοκρατικής πράξης ή προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξή της και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση”.

Πιστεύουμε ότι μια τέτοια κατηγορία δεν μπορεί να σταθεί στην δικαστική ακροαματική διαδικασία, αλλά δεν θέλουμε να μπούμε σε ζητήματα αρμοδιότητας νομικών. Πολιτικά θα μιλήσουμε εμείς.

Ο Γ. Καλαϊτζίδης μίλησε για ένα σχεδιασμό που έχει η συλλογικότητα του, αν δεχθεί επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής και συγκεκριμένα αν επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να εκκενωθεί το Κ*ΒΟΞ, το κτίριο που έχουν σαν στέκι τα μέλη του Ρουβίκωνα. Εκανε μια υπόθεση εργασίας, τονίζοντας ότι το “σφάξε με αγαμ’ ν’ αγιάσω” δεν έχει ανταπόκριση στα μέλη της οργάνωσής του. Δεν απειλεί κανέναν, απλώς δηλώνει ότι μια κρατική καταστολή σε βάρος της συλλογικότητάς του, δεν θα μείνει αναπάντητη.

Την “λογική” με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το μέλος του “Ρ”, ας την προεκτείνει και ας βγάλει στην παρανομία την μ/λ θεωρία αφού οποιος/α έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα τους θεωρητικούς του μαρξισμού λενινισμού, γνωρίζει ότι οι κομμουνιστές θεωρούν ότι η αστική δημοκρατία είναι η οργανωμένη βία της τάξης των καπιταλιστών πάνω στη κοινωνία, και ότι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει αυτή η κατάσταση είναι η βίαιη ανατροπή όλου του συστήματος. Όπως έγραφε και ο Μαρξ «Οι κομουνιστές δεν καταδέχονται να κρύψουν τις απόψεις τους και τις βλέψεις τους. Δηλώνουν, λοιπόν, ανοιχτά ότι ο σκοπός τους μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη βίαιη ανατροπή της σημερινής καθεστηκυίας τάξης».

Επίσης, αν επικρατήσει αυτή η “λογική”, η κυβέρνηση ας ετοιμάζει αποσπάσματα από “εθνικόφρονες”, για να συλλαμβάνει τα μέλη του ΚΚΕ, αφού η δήλωση που έκανε στον Αρειο Πάγο ο Χαρίλαος Φλωράκης, στις 2 Οκτώβρη του 1974, με την οποία το ΚΚΕ δήλωνε σεβασμό στην καθεστηκυία αστική νομιμότητα είχε και έναν αστερίσκο. «Η τοιαύτη δήλωσις τελεί υπό την αυτονόητον προϋπόθεσιν και της μη βίας ή απειλής βίας – από οπουδήποτε εις βάρος του λαού, της ελεύθερης λειτουργίας πλήρους Δημοκρατίας…».

Φυσικά οι κομμουνιστές δεν παζαρεύουν με τους εκμεταλλευτές τους πότε και υπό ποιος όρους θα αμφισβητήσουν ένοπλα την αστική δικτατορία, αλλά αυτό ας το προσπεράσουμε. Να εστιαστούμε μόνο ότι και το ΚΚΕ δεν λέει κάτι διαφορετικό, -υπό άλλο πρίσμα φυσικά- απ’ ότι έγραψε στο διαδίκτυο ο Γ. Καλαϊτζίδης. Και φυσικά ας κάψει η κυβέρνηση και τα βιβλία του Μαρξ που αναφέρουν ότι δεν αντιμετωπίζονται πάντα ειρηνικά οι ενέργειες της δικτατορίας των αστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *