Το πολιτικό παρελθόν του υπουργού Β. Κικίλια

Τελικά λύθηκε το μυστήριο. Ο Bασίλης Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε μια πανάκριβη κατοικία ύψους έναντι 1,2 εκατ. ευρώ, στη Βασιλίσσης Σοφίας. Οπως μας λέει ο ίδιος πούλησε ένα άλλο ακίνητο που του ανήκε και αγόρασε το καινούργιο. Μάλιστα…

Το να προκαλούν το λαϊκό αίσθημα με τις πράξεις και τις  δηλώσεις τους, τα εξουσιαστικά παχύδερμα, είναι κάτι το συνηθισμένο. Και όπως γράφει αντιπολιτευόμενο ΜΜΕ “την ίδια στιγμή που μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δυσκολεύεται να βρει σπίτι ή καταβάλλει το 70% του μισθού του για αυτό, υπουργός σπαταλάει εκατομμύρια ευρώ για την αγορά οικείας”.

Οταν πριν κάποια χρόνια μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα έκαναν παρέμβαση στο πολιτικό του γραφείο, την περίοδο που ο Κικίλιας ήταν υπουργός υγείας, κατηγορώντας τον για την απάνθρωπη, κυνική ταξική στάση του, το μόνο που βρήκε να πει είναι ότι είναι ΑΝΑΝΔΡΟΙ και ο ίδιος δεν τρομοκρατείται.

Αστειότητες. Να μας εμφανίζεται “γενναίος”, ο οποίος “δεν τρομοκρατείται”, από τους “άνανδρους ρουβίκωνες”, ο Β. Κικίλιας, ένα κυβερνητικό στέλεχος που δεν τολμάει να κάνει μια απλή παρουσία σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο, αν δεν συνοδεύεται από μπάτσους, που τον “προστατεύουν”, είναι κάτι που προκαλεί τουλάχιστον ιλαρότητα.

Εδώ να θυμίσουμε ότι δεν είχε ζεστάνει ακόμα την υπουργική του καρέκλα, ο Κικίλιας, όταν έστειλε εγκύκλιο στις Υγειονομικές Περιφέρειες όλης της χώρας οι οποίες προσφέρουν παροχές ασθενείας καθορίζοντας ότι αν μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν στην χώρα μας αρρωστήσουν και δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τους έμπορους υγείας, η μόνη επιλογή που έχουν είναι να πεθάνουν με τις “ευλογίες” του νεοδημοκράτη υπουργού.

Εδώ που τα λένε, πραγματικά χρειάζεται “θάρρος” για να παίρνεις τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις. Αναμφισβήτητα απαιτείται “γενναιότητα” για να πρωτοστάτης στην κυβερνητική απόφαση που στρέφεται ενάντια στο ΚΕΘΕΑ και στην προσπάθεια απεξάρτηση χιλιάδων εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, όπως έκανε ο Κικίλιας.

Είναι απαραίτητο να έχεις “γενναιότητα” για να μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια και επιπλέον να μας παρουσιάζεσαι τιμητής της πολιτικής ζωής της χώρας όταν “Πεθαίνουν άνθρωποι εκεί έξω ενώ μπορούν να πάρουν φάρμακα που δικαιούνται κ εσείς τα στερείτε!”, όπως κατάγγειλε επώνυμα γιατρός τον υπουργό Υγείας.

Και σαν επισφράγισμα της “γενναιότητας”  του πολιτικού ανδρός που λέγεται Βασίλης Κικίλιας το παρακάτω βίντεο. (Προσπερνάμε την απεγνωσμένη προσπάθεια της δημοσιογράφου να δικαιολογήσει τον υπουργό και την κυβέρνηση).
Σ’ αυτό παρακολουθούμε τον διάλογο που είχε ο πατέρας του μικρού Ραφαήλ (το κείμενο του “Ρουβίκωνα αναφέρεται αναλυτικά σ’ αυτή την περίπτωση) με τον υπουργό:

Πατέρας του ΡαφαήλΣτείλτε το παιδί στην Αμερική

ΚικίλιαςΑυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα ρθει ένα ντόμινο άλλων περιπτώσεων. 


Να θυμίσουμε επίσης, ότι από το καινούργιο του υπουργικό πόστο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωνε ότι οι συμβάσεις των 2.500 εποχικών πυροσβεστών, οι οποίες λήγουν στις 31 Οκτωβρίου, δεν θα ανανεωθούν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Υποθέτουμε ότι ο υπουργός μπορεί να υποθέτει ότι η έλλειψη πυροσβεστών θα αναπληρωθεί από το εθελοντική πυροσβεστική ομάδα των “άνανδρων” μελών του Ρουβίκωνα.

Αλήθεια, πώς διάολο γίνεται όλοι οι εξουσιαστές με πρώτο τον πρωθυπουργό να είναι πάμπλουτοι; Αυτό που επίσης πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι οι λέξεις γι’ αυτούς απέκτησαν άλλο νόημα.
Η σαπίλα και η απανθρωπιά ονομάστηκαν “γενναιότητα”, κάθε ακτιβιστική πράξη “βία και ανομία”, ενώ όσοι/ες ρισκάρουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς -με ότι αυτό σημαίνει- χαρακτηρίζονται “άνανδροι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *