Μαθητικό ξέσπασμα: εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!

ξανθηΚύμα μαθητικών καταλήψεων έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη τη χώρα, με στόχο να σαρώσει τα μέτρα διάλυσης της Μέσης Εκπαίδευσης που επιδιώκει η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής και ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης έχουν καταλάβει τους σχολικούς χώρους και σήμερα πραγματοποίησαν δεκάδες συγκεντρώσεις και πορείες, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο και την κατάσταση στην Παιδεία.
Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.Στην Αθήνα, περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ, υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες γυμνάσια και λύκεια.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι αν συνεχιστούν επί μακρόν οι καταλήψεις, θα τεθεί σε εφαρμογή το προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει την αναπλήρωση των μαθημάτων λόγω καταλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό διάταγμα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την περικοπή αργιών και την επιμήκυνση του σχολικού έτους για την αναπλήρωση μαθημάτων.

Φυσικά, ο διαπομπευτής αδύναμων γυναικών, υπουργός, μάλλον λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. Είναι τόσο βέβαιος πως θα βρίσκεται στην υπουργική του θέση σε λίγους μήνες;
-Η φωτογραφία είναι από τη μεγάλη σημερινή μαθητική διαδήλωση στην Ξάνθη.

4 απαντήσεις στο “Μαθητικό ξέσπασμα: εκατοντάδες τα κατειλημμένα σχολεία σε όλη την Ελλάδα!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *