Τι Μπουρντιέ τι Μπαντιού! Γάλλοι και αριστεροί δεν είναι κι οι δύο;

θεοδωρ“Ο Ράμφος επίσης δεν μοιράζεται τη μεγαλοφυή ανάγνωση του Πλάτωνα από τον Μπουρντιέ ο οποίος αναγνωρίζει στην Πολιτεία ένα πρότυπο έργο σοσιαλιστικού ρεαλισμού”.

Στην υπεράσπιση του Ράμφου ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος. Με σπουδές στη Γαλλία, ο αρθρογράφος της “Καθημερινής”, θεώρησε πως θα θαμπώσει το επαρχιώτικο -όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος- ελληνικό κοινό, με επίδειξη των γνώσεών του επί της σύγχρονης γαλλικής διανόησης, της οποίας τις απόψεις  έχει αναλάβει να κατατροπώσει.

Μόνο που είναι κάπως απρόσεκτος ο διανοητής. Λάθος τού τα είπαν, λάθος τα μετέφερε, γιατί κάποιος που γνωρίζει στοιχειωδώς κάτι για τους συγκεκριμένους γάλλους διανοητές, πολύ δύσκολα θα απέδιδε στον Πιερ Μπουρντιέ το έργο και τη σκέψη του Αλαίν Μπαντιού.

Ωχ, καημένε, τώρα! Το παντεσπάνι να βγαίνει και εντυπώσεις να δημιουργούνται. Άλλωστε, όταν επισημανθεί από κάποιους αναγνώστες η άγνοιά μας, τι πιο εύκολο από το να αλλάξουμε τα ονόματα των υπό συζήτηση, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

Μία απάντηση στο “Τι Μπουρντιέ τι Μπαντιού! Γάλλοι και αριστεροί δεν είναι κι οι δύο;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *