Η πρόθεση και το έγκλημα – Τους έβαλαν σκόπιμα σε ρότα θανάτου

Jun 17, 2023 | Αντιφασιστικά, Πολιτική | 2 comments

Πηγή: Κώστας Βαξεβάνης – Documento

Να συμφωνήσουμε ότι «Μένουμε Ευρώπη» και είμαστε Ευρωπαίοι; Να συμφωνήσουμε όλοι. Αλλά σε ποια Ευρώπη; Σε αυτήν που έκαιγε μάγισσες; Σε αυτήν που μετρούσε το μήκος των φτερών των αγγέλων στους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου; Μήπως στην Ευρώπη που εξαέρωνε ανθρώπους στα κρεματόρια και οργάνωνε επιχειρήσεις ευθανασίας και προσκυνήματα στον Μένγκελε; Αποστρέφουν όλοι το βλέμμα από μια τέτοια Ευρώπη ή έτσι λένε;

Στις πολιτικές διακηρύξεις που επικαλούνται τα ευρωπαϊκά ιδεώδη η Ευρώπη είναι πολιτισμένη, αλληλέγγυα, λειτουργεί με τους κανόνες του κράτους δικαίου και τους κανόνες γενικώς.

Αυτό που ουνέβη στην Πύλο, το γεγονός ότι βυθίστηκε ένα πλοιάριο με εκατοντάδες ανθρώπους ενώ το παρακολουθούσαν με δορυφόρους, κάμερες, GPS και όλα τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, υπακούει σε έναν και μόνο κανόνα: την απανθρωπιά. Μην κοιτάτε τα πλάνα στην τηλεόραση. Φανταστείτε αυτό που δεν έχει καταγράφει από τις κάμερες αλλά συνέβη.

Μερικές δεκάδες γαλονάδες του λιμενικού και του ναυτικού είναι στημένοι μπροστά στον θάλαμο επιχειρήσεων με οθόνες μπροστά τους. Οι οθόνες δείχνουν τα πάντα Το πλοιάριο, τη θέση, τους κινδύνους και προδιαγράφουν το αποτέλεσμα Το έγκλημα διαδραματίζεται και καταγράφεται λεπτό προς λεπτό στις οθόνες. Και τι κάνουν όλοι αυτοί; Υλοποιούν ένα «πολιτικό» σχέδιο που θέλει να μη γίνει καμιά επίχείρηση διάσωσης, να μη σωθούν ούτε οι ενήλικες ούτε τα παιδάκια που είναι κρυμμένα (για ασφάλεια!) οι’ αμπάρια. Αφήνουν το πλοιάριο να πλεύσει προς τον θάνατο με σταθερή ρότα, αρκεί ο θάνατος να μη γίνει στα δικά τους εγχώρια ύδατα. Κάποια στιγμή θα πράξουν σαν Ρωμαίοι αυτοκράτορες, θα δείξουν με τον αντίχειρα προς τα κάτω αντί προς τα πάνω για να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης και θα διατάξουν τη θανάτωση στη θαλάσσια αρένα, όπου το σκοτάδι κρύβει το έγκλημα. Στη συνέχεια φυσικά θα πάνε σπίτι ν’ αγκαλιάσουν τα παιδιά τους, ήσυχοι κι αυτοί και όσοι έδωσαν τις εντολές γιατί έπραξαν εθνικά και πατριωτικά.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ενα γιοτ με 700 Καταριανούς λεφτάδες (φίλοι ίσως της Εύας Καϊλή) πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Πύλου. Στο κατάστρωμα του γιοτ όλοι είναι ανίκανοι να κάνουν το παραμικρό. Είναι μάλιστα παραδομένοι στην κόκα, στο οινόπνευμα και στην ακολασία. Ποια πιθανότητα υπήρχε να μη γίνει επιχείρηση διάσωσης του πλοίου της αμαρτίας και να το αφήσουν να βυθιστεί; Καμία.

Το πλοιάριο στην Πύλο δεν βυθίστηκε λόγω συνθηκών αλλά λόγω επιλογής. Επέλεξαν να το αφήσουν να βυθιστεί για να λειτουργήσει αποτρεπτικά στις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Τις θεωρίες αυτές, της δολοφονίας ανθρώπων ως πολιτικό μέτρο, τις έχει ομολογήσει ο Θάνος Πλεύρης στο παρελθόν και έχουν υλοποιηθεί επί των ημερών τού νυν υπηρεσιακού υπουργού Ναυτιλίας Θεόδωρου Κλιάρη.

Οταν ο ναύαρχος Κλιάρης ήταν αρχηγός του λιμενικού (ανέλαβε τη θέση με επιλογή Μητσοτάκη) οι επιχειρήσεις επαναπροωθήσεων μεταναστών έγιναν η παράνομη τακτική του λιμενικού. Οι «New York Times», έγκυρα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και φυσικά το Documcnto είχαν αποκαλύψει επιχειρήσεις pushbacks. Διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση και τελικώς επιβεβαιώθηκαν από οπτικό υλικό. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πει ότι για όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες έχει επιληφθεί η ελληνική Δικαιοσύνη, όπως και για τις υποκλοπές άλλωστε.

Οπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το documentonews.gr, οι ιταλικές αρχές είχαν ενημερώσει τις ελληνικές για την πορεία του πλοιαρίου και την κατάσταση στην οποία έπλεε μες στη ζώνη ευθύνης της Ελλάδας (60 ναυτικά μιλιά από τις ελληνικές ακτές και 260 από τις ιταλικές). Οι Ιταλοί έδωσαν στους συναδέλφους τους στην Ελλάδα έως και τον αριθμό από δορυφορικό τηλέφωνο που υπήρχε στο πλοιάριο, ενώ το ελληνικό λιμενικό έστειλε στο σημείο τα παραπλέοντα εμπορικά πλοία για πιθανή παροχή βοήθειας. Οπως επίσης αποκάλυψε το documentonews.gr, στο λιμάνι του Γυθείου ήταν δεμένο το υπερσύγχρονο ναυαγοσωστικό πλοίο «Αιγαίον Πέλαγος», το οποίο μπορούσε να επιχειρήσει. Ούτε το ναυαγοσωστικό ούτε άλλο πλοίο πήρε εντολή διάσωσης, απλώς γιατί δεν υπήρχε σκοπός διάσωσης.

Το χειρότερο είναι ότι αργά το απόγευμα της Παρασκευής το λιμενικό αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει όσα είχαν πει οι πρόσφυγες στον Αλέξη Τσίπρα που τους συνάντησε, ότι δηλαδή υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης ίου αλιευτικού όχι για διάσωση αλλά για την προώθησή του στα ιταλικά ύδατα. Το λιμενικό διά του εκπροσώπου του είχε διαψεύσει τις καταγγελίες, ενώ ο Ακης Σκέρτσος είχε ειρωνευτεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το ναυάγιο να προκλήθηκε με τον ίδιο τρόπο που προκλήθηκε το επίσης τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, στην προσπάθεια δηλαδή να ρυμουλκηθεί το σκάφος μακριά από την ελληνική περιοχή ευθύνης. Οργανώθηκε δηλαδή μια δολοφονία για να ικανοποιηθεί μια πολιτική επιλογή. Και αυτή είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των απωθήσεων.

Μετά το προδιαγραμμένο έγκλημα να οδηγηθεί το πλοιάριο στον βυθό ξεκίνησε το δεύτερο έγκλημα η αποκτήνωση της κοινής γνώμης. Δεκάδες δημοσιογράφοι ανέλαβαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι όποιος ερευνά τις συνθήκες του ναυαγίου και αποδίδει ευθύνες στους χειρισμούς των ελληνικών αρχών δρα αντεθνικώς κατά της χώρας. Οποιος δηλαδή ψάχνει ή λέει την αλήθεια είναι εσωτερικός εχθρός. Δεν χρειάζεται να θυμίσω τι είναι εθνικό και συμφέρον για το έθνος κατά τον Διονύσιο Σολωμό. Θα αναρωτηθώ μόνο: Αυτή η ταύτιση του εθνικού και πατριωτικού με τις παρανομίες μας μέχρι πού φτάνει;

Οσοι δέχονται και καλύπτουν τις παρανομίες μιας κυβέρνησης γιατί έτσι επιβάλλει το πατριωτικό χρέος, αύριο θα στηρίζουν τον Ελληνα έμπορο ναρκωτικών ή τον Ελληνα κατά συρροήν δολοφόνο και παιδοβιαστή επειδή είναι Ελληνας;

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έγκλημα ντύνεται στα εθνικά χρώματα για να κρυφτεί. Επιπλέον, ο Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πολιτικό εργαλείο το αποτέλεσμα των εγκληματικών πράξεων.

Οδηγούνται στον βυθό της θάλασσας παιδιά και αθώοι άνθρωποι και ως δικαιολογία οι δεξιόφρονες επικαλούνται τη δήθεν επικινδυνότητά τους και την υπεράσπιση των ελληνικών συνόρων. Ετσι όχι μόνο δικαιολογούνται μόνο για το έγκλημα, αλλά και όποιος υποστηρίζει τη διεθνή νομιμότητα βαφτίζεται εχθρός της Ελλάδας, οπότε πατριώτης είναι ο εγκληματίας.

Η συνταγή αυτή είναι βγαλμένη από τα ιστορικά αρχεία της Δεξιάς. Ολα τα εγκλήματα της Δεξιάς από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως; και τη χούντα δικαιολογήθηκαν από το φάντασμα του εσωτερικού εχθρού. Οσοι συνεργάστηκαν με τους ναζί έγιναν εθνικόφρονες και βάφτισαν εχθρούς του έθνους εκείνους που πάλευαν για τη δημοκρατία. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο οι ρατσιστικές και ναζιστικές απόψεις που οδηγούν στον θάνατο απροστάτευτους ανθρώπους εμφανίζονται ως πατριωτικό καθήκον και αυτοί που υποστηρίζουν ότι πρέπει να προστατευτούν και οι άνθρωποι και η νομιμότητα εμφανίζονται ως υποχείρια ξένων, αόρατων και κακόβουλων εχθρών.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Εχει υπογράψει διεθνείς συνθήκες τις οποίες πρέπει να τηρεί και είναι αυτή που διεκδίκησε και υπέγραψε για τις περιοχές ευθύνης της για έρευνα και διάσωση (SAR). Το έγκλημα ανοιχτά της Πύλου δεν είναι θέμα ερμηνείας. Ο κανονισμός 656/2014 της Ευρωπαϊκής Ενωοης προβλέπει με ακρίβεια τι πρέπει να γίνει στην περίπτωση που πλοιάριο άγνωστων στοιχείων και εθνικότητας πλέει σε ευρωπαϊκό θαλάσσιο χώρο μεταφέροντας λαθραία μετανάστες, εμπορεύματα ή ύποπτο φορτίο. Επρεπε να ακινητοποιηθεί και να γίνει επέμβαση στο πλοίο. Οχι μόνο δεν έγινε, αλλά οδηγήθηκε οργανωμένα σε ρότα θανάτου.

Οοα ακούγονται από τη ΝΔ και φιλικούς στον Μητσοτάκη δημοσιογράφους δεν είναι η προσπάθεια δικαιολόγηοης του εγκλήματος, αλλά η προετοιμασία του επόμενου. Οταν τελειώσουν μάλιστα οι… μελαψοί εχθροί θα πιάσουν τους εγχώριους.

2 Comments

  1. …με τους εγχώριους “εχθρους”, πήραμε μια γεύση νωρίτερα με την μαζική δολοφονία 57(;) συνανθρώπων μας στα Τεμπη, από την φασιστο-Ν.Δ., που άφησε πανω απο 400 ανυποψιαστα ατομα, στην πλειοψηφια τους νεα παιδια, κυριολεκτικα το μελον αυτου του τοπου, να πηγαίνουν μεσα στη νυχτα με 120 χιλιομετρα σε γραμμη τρενου διχως την παραμικρη δεικλιδα ασφαλειας, παντελως ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ενω ειναι ηλιου φαεινοτερου πως ειχανε πληρη γνωση απο τον τελευταιο σταθμαρχη μεχρις και τον ιδιο τον υπουργο μεταφορων αλλα και τον ιδιο τον πρωθυπουργο, οτι δεν δουλευε πλεον τιποτα στο μπουρδελο της τρενοσε ηδη απο το ’19 που ανελαβε το ‘επιτελικο κρατος’του σουπερ γκομενου / κι οχι μονο αυτο, αλλα ειχανε το θρασσος να κουνανε και το δαχτυλο στη βουλη τα αθυρματα, που σε αλλο κρατος δεν θαβρισκαν μητε πετρα να κρυφτουν απο κατω και θα τοχανε σκασει νυχτα με ελικοπτερο!!

    Reply
  2. …με τους εγχώριους πήραμε μια γεύση νωρίτερα με την μαζική δολοφονία 40.000 συνανθρώπων μας από κορωνοϊό, από την φασιστο-Ν.Δ., που άφησε ανθρώπους αβοήθητους να πεθαίνουν χωρίς μονοκλωνικά φάρμακα, υποστελεχωμένα νοσοκομεία, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό σε αναστολή…

    Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Η δικαστική εξουσιαστική κλίκα αισθάνεται πανίσχυρη και δεν δίνει λόγο σε κανέναν για τις αποφάσεις που παίρνει (Βίντεο)

Του Γ. Γ Παρακολούθησα το παρακάτω βίντεο του Mega για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Μπακέλα να μην ανασυρθεί η δικογραφία των υποκλοπών από το αρχείο. Δυο τηλεγραφικοί σχολιασμοί. Η εξουσιαστική κάστα των...

Αντώνης Σαμαράκης: Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να συμβιβαστεί με το «Λάθος»

Σαν σήμερα, 8 Αυγούστου 2003, έφυγε από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες πεζογράφους του 20ού αιώνα Υπάρχουν συγγραφείς που γράφουν για την εποχή τους. Υπάρχουν και συγγραφείς που αναμετριούνται με την εποχή τους. Ο Αντώνης Σαμαράκης ανήκε στη δεύτερη...

Ερωτήματα προς την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας

Πηγή: Zac Kesses - X Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και τις αναφορές περί δήθεν χρήσης από εμένα «χαρακτηρισμών που υπερβαίνουν τα όρια της αυστηρής κριτικής μιας εισαγγελικής κρίσης». Μου γεννήθηκαν, όμως, ορισμένες εύλογες...

Predator: Όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει να πιστέψει το… θαύμα

Το ποστ της Τζίνας Μοσχολιού δεν είναι απλώς μια εύστοχη παρατήρηση. Είναι η κυνική διαπίστωση όσων δεν έχουν ακόμη χάσει εντελώς την ικανότητα να σκέφτονται. Γιατί κάποια πράγματα, όσο κι αν προσπαθήσεις να τα παρουσιάσεις με εισαγγελικό ύφος, δεν παύουν να είναι...

Σήμερα γιορτάζει όλη η Γη… – Και η θεούσα έμεινε κάγκελο!

Γράφει ο mitsos175 «Μήτσο, σήμερα γιορτάζω και θέλω δώρο!» Καλλιόπη, χρόνια σου πολλά, χιλιόχρονη, να σε χαίρομαι, αλλά δεν υπάρχει μία. Για μισό λεπτό όμως. Δεν είναι η γιορτή σου, ούτε τα γενέθλιά σου. «Όχι, δεν είναι». Ούτε επέτειο έχουμε, αν θυμάμαι καλά. «Ακόμα...

Πώς μπορεί να είναι “εγκληματική” μια ομάδα, που διεθνή ΜΜΕ αποκαλούν τα μέλη της “εθελοντές που σώζουν σπίτια”;

Του Γ.Γ. Ενα δισέλιδο αφιέρωμα έχει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών που το υπογράφει η Danai Kiskira Bartsoka και το οποίο αναφέρεται στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η εθελοντική ομάδα πυροσβεστών του Ρουβίκωνα. (Σημειωτέον ότι ήδη διαθέτει τρία διασκευασμένα...

Αστυνομικοί για VIP και «προσωπικές ανάγκες»; Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουμε ποιοι απολαμβάνουν κρατική προστασία;

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, όπως συμβαίνει συνήθως όταν η πραγματικότητα δεν βολεύει το αφήγημα περί «τάξης και ασφάλειας», μας πληροφορεί ότι προχθές στη Μύκονο συνελήφθη ένας 32χρονος αστυνομικός. Ο λόγος; Οδηγούσε επικίνδυνα και στη συνέχεια αρνήθηκε να...

Μαρφίν: Όταν η «δικαιοσύνη» καλείται να υπηρετήσει ένα πολιτικό αφήγημα

Κώστας Παπαδάκης: Η πρόσφατη ανακίνηση της υπόθεσης Μαρφίν δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε ασφαλώς η τελευταία αστυνομική και πολιτική σκευωρία. Η επιδίωξη ενοχοποίησης αθώων, αναρχικών ή αριστερών επεδίωκε σταθερά την τρομοκράτηση του χώρου και την εμπέδωση της εικόνας...

Συμφωνία της Μέκκας και της ΝΔ το κάγκελο.

Γράφει ο mitsos175 Όπως έχουμε πει πολλές φορές οι δεξιοί είναι κατά των φτωχών. Στους ισλαμοφασίστες της Σαουδικής Αραβίας στέλνουν αντιαεροπορικά να τους προστατεύουν. Το ίδιο θα κάνουν με τους «γείτονες και συμμάχους» Τούρκους, φτάνει να το ζητήσουν οι Αμερικανοί...

Η «δικαστική αφύπνιση» για τη Marfin, η πολιτική σκοπιμότητα και η “Δικαιοσύνη” των δύο μέτρων και δύο σταθμών

Του Γιώργη Γιαννακέλλη Ένα ανώνυμο e-mail φτάνει στο «ελληνικό FBI» και μέσα σε λίγες εβδομάδες η υπόθεση της Marfin, θαμμένη επί 16 ολόκληρα χρόνια, ξανανοίγει. Συλλήψεις, εντάλματα, ταυτοποιήσεις με τεχνητή νοημοσύνη, τηλεοπτική φασαρία, διαρροές και ένας...

Επιλεγμένα Video