Επικίνδυνα εθνικιστικά παιχνίδια στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ πάνω από τα πληγωμένα και εγκλωβισμένα προσφυγόπουλα

Apr 25, 2016 | Αντιφασιστικά, Συλλογικότητες | 0 comments

1Η ταυτόχρονη εξωτερίκευση της κρίσης της αστικής πολιτικής από Ελλάδα-ΠΓΔΜ-Τουρκία μας Απειλεί! 
Άλλο ένα πλήγμα δέχτηκε ο πληγωμένος εθνικισμός του αστικού κατεστημένου, αυτή τη φορά από το θεωρούμενο βαλκανικό ποντίκι που βρυχάται, το κράτος της ΠΓΔΜ, χωρίς φυσικά να χάσουν την ευκαιρία οι καθεστωτικοί προπαγανδιστές να προβάλλουν τους λεγόμενους «εθνικούς κινδύνους», ζητώντας εθνική ενότητα πάνω στην καμένη γη των Μνημονίων, του αντιασφαλιστικού και φορολογικού εκτρώματος. 

Η τραγικά αδύναμη στρατιωτικά ΠΓΔΜ ανταπέδωσε την πρόκληση της άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» που διέταξε ο Υπουργός Άμυνας και ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:

την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34
την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50 Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. Λίγο αργότερα νεώτερη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αποκάλυπτε ότι τα ελικόπτερα της ΠΓΔΜ έφτασαν στην Αριδαία!
Τι είχε όμως προηγηθεί; 

Πως προέκυψε αυτή η πρόκληση και ποιος ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; 
Ποιος ο άθλιος ρόλος συγκεκριμένων δημοσιογράφων και μιλιταριστικών σαιτ, που σε συνεργασία με αντιδραστικούς στρατιωτικούς απαίτησαν την κλιμάκωση της έντασης στα βόρεια σύνορα της χώρας;

2Όπως επεσήμανε το Militaire.gr “η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού TELMA των Σκοπίων, επικαλούμενη πηγές από τις ΕΔ των Σκοπίων μετέδωσε ότι την 14 Απριλίου 16 (10:30-10:50) πραγματοποιήθηκαν πτήσεις αρκετών ελληνικών στρατιωτικών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με την πΓΔΜ. Σύμφωνα με την ανάρτηση, στελέχη των ενόπλων δυνάμεων των Σκοπίων παρατήρησαν οπτικά από εδάφους ότι ένα από τα αεροσκάφη, τύπου Phantom, εισήλθε εντός του εναερίου χώρου των Σκοπίων σε βάθος περίπου 1.000 μέτρων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MIA, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των Σκοπίων δήλωσε στο πρακτορείο ότι δεν έχει καταγράψει περιστατικό παραβίασης του εναερίου χώρου των Σκοπίων. Σύμφωνα με το πρακτορείο η πτήση των ελληνικών αεροσκαφών στα σύνορα με τα Σκόπια πραγματοποιείται στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στους μετανάστες να απομακρυνθούν από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό της Ειδομένης”.

 Σε ανακοίνωση μας την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 γράφαμε:
η Απανθρωπιά του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου: Η άσκηση στην Ειδομένη τρομοκράτησε τα προσφυγόπουλα και ξύπνησε μνήμες πολέμου

Τα γεγονότα στην Ειδομένη, με τους μισθοφόρους της ΠΓΔΜ να παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα τραυματίζοντας με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες μετανάστες, αποκαλύπτουν τόσο το απάνθρωπο και άγριο ταξικό περιεχόμενο της άθλιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πραγματική ουσία της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Ο ηγέτης του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εδώ και μήνες μετατρέπει τη χώρα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, μιλά για τους μετανάστες ως “εθνική απειλή”, συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον τους. Στο πλαίσιο αυτής της “εθνική” αστικής αποστολής παρακολουθεί ήρεμος και με συγκαταβατικότητα τους Μισθοφόρους της ΠΓΔΜ να βασανίζουν μετανάστες, να παραβιάζουν τα σύνορα για να επιτεθούν εντός της Ελλάδας με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες!

Κύριος όμως ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος… Κουβέντα… Σιγή ασυρμάτου… Συνεργάτες εξάλλου…
3Χθες διέταξε ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας να πετάξουν πάνω από την Ειδομένη. 
Για να στείλει μήνυμα λένε τα προπαγανδιστικά παπαγαλάκια του Πενταγώνου.
Σε ποιους;

Τους μόνους που τρομοκράτησε ήταν τα προσφυγόπουλα στα οποία ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες. Τα μικρά παιδιά κατατρόμαξαν από τους ήχους των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν σε κλάματα μην μπορώντας να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε.

Εύγε Πάνο Καμμένο. Συγχαρητήρια ΑΓΕΕΘ Αποστολάκη.
Αποστολή εξετελέσθη: καταφέρατε να επιβεβαιώσετε την εξουσία σας και να επιδείξετε τη δύναμη σας απέναντι σε ανθρώπους που έριξε στην προσφυγιά και η δική σας συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Ο τσαμπουκάς του ελληνικού κράτους που σηκώνει τείχη του αίσχους και τους πνίγει στο Αιγαίο, για να φυλακίσει όσους σωθούν σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης και να τους Απελάσει στις φυλακές της Τουρκίας, επιβεβαιώθηκε με ρωμαλέους Έλληνες πιλότους μαχητικών που έφεραν δάκρυα τρόμου σε παιδάκια που τρέχουν εδώ και μήνες να σωθούν από τον πόλεμο που φέρατε και εσείς σε Αφγανιστάν, Μέση Ανατολή και Αφρική.
Η Αλητεία των Μισθοφόρων του Πολέμου και των αστών πολιτικών πάει χέρι χέρι με την Κτηνωδία…
Αλλά πάντα έτσι δεν έκανε τις δουλειές του ο ελληνικός αστικό κόσμος;

Το περιστατικό περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο επικεφαλής των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης.
“Kαταιγίδα” λοιπόν σήμερα στην Ειδομένη. Στρατιωτική άσκηση με ελικόπτερα με στρατό και με πολύ πολύ χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τον καταυλισμό.δεν ξέρω αν σκιάστηκαν οι Σκοπιανοί χωροφύλακες που προχθές πέρασαν τον φράχτη.
Εκείνο που ξέρω είναι πως χιλιάδες εξαθλιωμένα παιδάκια που κουβαλάνε τα τραύματα του πολέμου -παιδάκια ε…- κατατρόμαξαν και έβαλαν τα κλάματα.
Μπράβο μας. Και εις ανώτερα! Η μάλλον πιό χαμηλά, πιό χαμηλά, πιό χαμηλά…”.

4Όμως για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η συνέχεια της βάρβαρης αστικής πολιτικής, εντός και εκτός συνόρων, σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, από δύο αδίστακτα αστικά καθεστώτα εξουσίας που όχι μόνο εφαρμόζουν εις βάρος των εργαζόμενων σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά επίσης μας θεωρούν αναλώσιμους στους ανταγωνισμούς τους, τους οποίους οξύνουν εξωτερικεύοντας την βαθιά τους κρίση, ώστε να αποπροσανατολίσουν και να μας καθυποτάξουν.

Ο εθνικισμός είναι λοιπόν ένα απαραίτητο εργαλείο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιβάλλει ολέθρια αντεργατικά μέτρα και ξεπουλά τα πάντα, αλλά και στο καθεστώς της ΠΓΔΜ που βυθίζεται στην κρίση και μπρός του είναι ο κίνδυνος διάσπασης μιας ¨ευάλωτης” κρατικής οντότητας.

Με κύριο τίτλο «Η FYROM προς εμφύλιο πόλεμο- παράλληλες δομές στην αστυνομία», το αλβανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων ‘Ina- online’ αναφέρει την καταγγελία ενός σλαβικού κόμματος των Σκοπίων, για την ύπαρξη παράλληλων αστυνομικών δομών της απερχόμενης κυβέρνησης (του Νίκολα Γκρούεφσκι). «Όλες οι προσωπικότητες που έχουν παραβεί το νόμο διώκονται σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, έτσι απαιτεί το «Δημοκρατικό Μέτωπο για την FYROM» -FMD, τονίζει η (σλαβική) εφημερίδα ‘Ζουρνάλ’, την οποία επικαλείται το αλβανικό πρακτορείο. Η δημιουργία παράλληλων δομών στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι ένα φαινόμενο στη χώρα που δηλώνει ότι βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο -από την απερχόμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας echedoros-a.gr

«Σε αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, δεν είναι καλό να υπάρχουν κομματικοί στρατιώτες. Ο υπουργός (Εσωτερικών) Σπασόφσκι, ως ένα πολύ υπεύθυνο άτομο, που λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους και το σύνταγμα, πρέπει να δώσει εντολή το υπουργείο του, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αποκατασταθεί η τάξη και να επιβληθεί η κανονικότητα σε όλα τα πρόσωπα που έχουν παραβεί τους νόμους και διώκονται», συστήνει το FMD. Μπορεί, επίσης, (ο υπουργός) να κάνει έκκληση προς τον πρόεδρο Ιβάνοφ να ακυρώσει την αμνηστία και να παραιτηθεί, γράφει το ‘Ina’.

5Οι εθνικιστικές εντάσεις στην ΠΓΔΜ έχουν ως υπόβαθρο τα σκληρά αντεργατικά μέτρα, τη Διαφθορά και την κάλυψη σοβαρών εγκλημάτων από τις ανώτερες πολιτειακές αρχές, εναντίον των οποίων στρέφονται ολοένα πιο μαχητικά διαδηλωτές.

Το συμπέρασμα “όλοι ίδιοι είναι” της Μνημονιακής Ελλάδας που καταλήγει ο λαός μας για ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-Λεβέντη εξαιτίας της κοινής τους στάσης απέναντι στα Μνημόνια, την Ε.Ε.-ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ, η αναγκαιότητα δυναμικών εργατικών αγώνων με σαφή αντικυβερνητικά-αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά, στην ΠΓΔΜ βρίσκει το αντίστοιχο του.

Η μια διαδήλωση διαδέχεται την άλλη, άγρια επεισόδια σημειώνονται διαρκώς καθώς χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης βγαίνουν στο δρόμο και συγκρούονται με την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης του προέδρου της ΠΓΔΜ Ιβάνοφ να δώσει συγχωροχάρτι σε πολιτικούς και συνεργάτες του που εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών. Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση του Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον σχηματισμό μίας νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης στη χώρα και την αναβολή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προγραμματίζονται για τις 5 Ιουνίου, στις οποίες η αντιπολίτευση δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει. Διεμήνυσαν δε ότι θα διαδηλώνουν κάθε βράδυ μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

6Για μια ακόμη φορά τα Βαλκάνια απειλούνται με τον πολεμικό όλεθρο που δυναμιτίζει το εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος, ο μεγαλοιδεατισμός, η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

Μόνη απάντηση ο κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας μας.
Να περιφρονήσουμε τα καλέσματα εθνικής ενότητας και να αγωνιστούμε για τα πραγματικά μας ταξικά συμφέροντα, τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Το μεγάλο «ξεβράκωμα» των δοσιλόγων στα Μεσκλά (Ιανουάριος 1944)

Πηγή: Του Κώστα Ντουντουλάκη - Αγώνας Κρήτης Θέλω να μοιραστώ μια απίστευτη και μάλλον άγνωστη ιστορία από την Αντίσταση στην Κρήτη, που δείχνει το ηρωικό και έξυπνο ταυτόχρονα πνεύμα των ανταρτών μας απέναντι στους προδότες. Ήταν Γενάρης του 1944 όταν μια ομάδα...

Γκίλφοϊλ – Ντίτερς: Ένα σκάνδαλο που βρωμάει από την κορυφή της αμερικανικής εξουσίας

Αν κάποιος πίστευε ότι το καπιταλιστικό real estate της αμερικανικής διπλωματίας έχει πάτο, η υπόθεση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και του Έρικ Ντίτερς έρχεται να τον διαψεύσει. Οι αποκαλύψεις για τις μεταξύ τους συναλλαγές και τις αλληλοκατηγορίες που ακολούθησαν φωτίζουν...

Paul Eluard ” Ο Θάνατος, Ο Έρωτας, Η Ζωή”

Του Τάσου Κατσαρού Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή του μεγάλου Γάλλου επαναστάτη- ποιητή Paul Eluard. Μέσα απ' την ποίηση του Eluard μπορεί κάποιος να ανακαλύψει την αγάπη του για τον άνθρωπο, την λατρεία και το σεβασμό του προς τη γυναίκα, τον αγώνα...

Κόρινθος: Νέα έκρηξη με τραυματίες εργάτες στα διυλιστήρια της «Motor Oil» λίγες μέρες μετά το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα

Πηγή: 902 Νέα έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στην Κόρινθο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη έγινε στη μονάδα 750, στη διάρκεια εργασιών συντήρησης (shut down) και συγκεκριμένα σε εργασίες...

Η ψηφιακή τρομοκρατία των «συμμάχων»: Πώς οι ισραηλινές εταιρείες spyware μετέτρεψαν το ίντερνετ σε ένα απέραντο δίκτυο κατασκοπείας

Γράφει ο mitsos175 Μια ακόμα συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται να ξεσκεπάσει το βάθος και τη σήψη των σύγχρονων μηχανισμών παρακολούθησης, αποδεικνύοντας ότι ο λεγόμενος «ψηφιακός κόσμος» της αγοράς δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απέραντο πεδίο κρατικής καταστολής και...

Χαμένοι στην υπερανάλυση και την ψηφιακή απομόνωση: Η «σεξουαλική ύφεση» των 20άρηδων ως καθρέφτης της καπιταλιστικής αλλοτρίωσης

Το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής φέρνει στο προσκήνιο ένα βαθύτατα ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο: οι σημερινοί νέοι, η γενιά των 20άρηδων, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια πρωτοφανή «σεξουαλική ύφεση» και κοινωνική απομόνωση. Όπως χαρακτηριστικά παραδέχονται οι...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ – Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 19:00, πλατεία Δημαρχείου, Περιστέρι

🔹 Την Πέμπτη 8/10, νεοναζί έστησαν ενέδρα μέρα μεσημέρι και μαχαίρωσαν, παρολίγο θανάσιμα, αντιφασίστα σύντροφο στην Ελευσίνα. 🔹 Το βράδυ της Δευτέρας 5/10, φασιστοειδή γέμισαν την πρόσοψη του στεκιού της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου με ναζιστικά σύμβολα. 🔹 Τις...

Ο Θάνος Τζήμερος, ο Ρουβίκωνας και τα… κουλουράκια της ΝΔ!

Ευτυχώς που μέσα στην καταθλιπτική πολιτική καθημερινότητα υπάρχει και ο Θάνος Τζήμερος, ο ανθυποΚασιδιάρης, ο αποτυχημένος πολιτικάντης που εμφανιζόταν στις εκλογικές αναμετρήσεις ως εκφραστής της κοινωνικής ακροδεξιάς και του λούμπεν νεοφιλελευθερισμού, για να μας...

Πέντε λεπτά ρατσιστικού λόγου από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη – Τύφλα να έχει…η Λατινοπούλου!

Πηγή: epohi.gr - instagram 📍 Η κανονικοποίηση του ρατσιστικού λόγου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σε όλο της το μεγαλείο : 🛎️ Στο κέντρο της Αθήνας κυρίως, υπάρχουν πάρα πολύ αλλοδαποί, οι οποίοι είναι εγκληματογόνοι. 🛎️ Πολλοί από τους Ρομά έχουν επάγγελμα το...

Ιστορική Αναφορά: Το Ισραηλινό τεκμηριωμένο έγκλημα στο Φυλάκιο του Νιρίμ (1949)

Πριν μερικούς μήνες υπήρξαν ανατριχιαστικές καταγγελίες για σεξουαλική βία και βιασμούς από Ισραηλινούς στρατιώτες σε μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής Global Sumud Flotilla που είχαν συλλάβει. Επίσης αίσθηση είχαν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι υπήρξαν βιασμοί με...

Επιλεγμένα Video