ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση – Σχόλιο για την επίσκεψη Πούτιν

image001Με αφορμή την διήμερη επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Ρώσικης Ομοσπονδίας έχουν σημασία να επισημανθούν:

1. Το λεγόμενο οικονομικό σκέλος της επίσκεψης του Πούτιν και της υπουργικής κουστωδίας του, αφορά κυρίως την επιδίωξη για συμμετοχή και ρώσικων μονοπωλιακών ομίλων στην λεηλασία του ελληνικού δημόσιου πλούτου. Στα πλαίσια που ορίζει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές-ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και πρόθυμα υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προαλείφεται για πρωταθλητής αυτής της πολιτικής ξεπουλήματος και της εκατονταετούς υποθήκευσης της χώρας και του λαού. Για τους εργαζόμενους και τους ανέργους, για την λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία είναι αδιάφορο κάτω από ποια σημαία και με την ευλογία ποιας θρησκευτικής εξουσίας ή δόγματος, έρχονται τα ξένα αφεντικά για να αγοράσουν κοψοχρονιά, λιμάνια, αεροδρόμια, τραίνα, δρόμους, εκτάσεις, ορυκτό πλούτο και να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο μόχθο και την εργασιακή και επιστημονική κατάρτιση. Με δεδομένη την κυριαρχία των Αμερικανό-Ευρωπαίων στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, οι ρώσικες εταιρείες θα διεκδικήσουν όσα το ασφυκτικό πλαίσιο άτυπων και τυπικών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπει, με κριτήρια όχι μόνο οικονομικά άλλα κυρίως πολιτικά-στρατηγικά.

2. Σε μια περίοδο μεγάλης αναστάτωσης στην Ανατολική Μεσόγειο που έχει προκαλέσει η εμπρηστική πολιτική των ιμπεριαλιστών και επιδεινούμενης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ρωσία και τον αμερικανονατοϊκό συνασπισμό, το Αιγαίο μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει επίκεντρο επικίνδυνων εξελίξεων. Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσκαλέσει τα Νατοϊκά πολεμικά πλοία άνοιξε τον δρόμο για κλιμάκωση της στρατιωτικοποίησης του αρχιπελάγους ενώ αύξησε τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια των ναυτικών δρόμων που χρησιμοποιεί. Με δεδομένη μάλιστα την ρωσοτουρκική αντιπαράθεση σε διάφορα μέτωπα οι δηλώσεις συνεργατών του Πούτιν για τον στρατιωτικό ρόλο αναχαίτισης της Τουρκίας που έχει αναλάβει η Ελλάδα, μόνο ανησυχία προκαλούν. Η ειρήνη στην περιοχή μπορεί να διακυβευτεί ανά πάσα στιγμή ενόσω οι ιμπεριαλιστές και οι τοπικές αστικές τάξεις καθορίζουν τις εξελίξεις και ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Υποτέλεια και τυχοδιωκτισμοί είναι ο δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που το χρησιμοποιεί κατά πως την βολεύει η κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη για λογαριασμό της. Η νέα δυτική επέμβαση που ετοιμάζουν τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία στην Λιβύη με την συνδρομή και της ελληνικής κυβέρνησης δείχνει καθαρά αυτήν την διπλή, ανιστόρητη και αδιέξοδη συμπεριφορά.

Για όλα αυτά ένας είναι ο δρόμος για τους εργαζόμενους και τον λαό. Το Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο και την εμπλοκή σε περιπέτειες της χώρας! Η διεκδίκηση της αποχώρησης της Ελλάδας από πολεμικούς συνασπισμούς, το διώξιμο των βάσεων και των Νατοϊκών από το Αιγαίο. Η ανατροπή της πολιτικής του ξεπουλήματος και της υποταγής στους ιμπεριαλιστές. Η ανάδειξη και πάλι της σημασίας του παλιού αλλά πάντα επίκαιρου συνθήματος: Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!

Γραφείο Τύπου

Αθήνα 27-5-2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *