Συνέντευξη Τύπου υποστήριξης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ

ΝΕΑ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΑΤΙΚ ΙΟΥΝ.2016Μετά από μια επιχείρηση πολιτικής δίωξης που εξαπέλυσαν οι γερμανικές αρχές σε χώρες της Ευρώπης, απ΄ τον Απρίλη του ’15 και μετά, ξεκινά την Παρασκευή 17/6 στο Μόναχο η δίκη δέκα Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη). Οι αγωνιστές αυτοί κατηγορούνται πως είναι μέλη της παράνομης στην Τουρκία οργάνωσης, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (μαρξιστικό – λενινιστικό) (TKP/ML). Η κατηγορία που βασίζεται στο άρθρο «129 a-b» του γερμανικού ποινικού κώδικα, και αφορά τη «σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό», είναι παντελώς αβάσιμη, στήθηκε με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών, και αναπαράγει το χαρακτηρισμό ως «τρομοκρατικών» όλων των πολιτικών κομμάτων που αγωνίζονται για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες στην Τουρκία.

Στην πραγματικότητα τα μέλη της ΑΤΙΚ διώκονται για την πολιτική, συνδικαλιστική και αγωνιστική τους δράση! Η διώξεις αυτές δεν πρέπει να περάσουν! Γιατί στρέφονται ενάντια στους ίδιους τους λαούς και στους αγωνιστές, στο πλαίσιο της κατασταλτικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής που ακολουθεί η Ε.Ε. και τα κράτη – μέλη της.

Στη χώρα μας αναπτύχθηκε πέρυσι ένα μαζικό και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και υποστήριξης προς τους τέσσερεις αγωνιστές της ΑΤΙΚ που είχαν συλληφθεί τότε στην Ελλάδα, το οποίο πέτυχε την απελευθέρωση και την μη έκδοση των τριών. Σ΄ αυτό το πνεύμα καλούμε να ξεδιπλωθεί ξανά το κίνημα αλληλεγγύης, με διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, ψηφίσματα αλληλεγγύης και παρεμβάσεις και να συμβάλλει στο σταμάτημα της δίωξης και στην απελευθέρωση των αγωνιστών αυτών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/6 ΣΤΙΣ 1 μμ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
(Φιλελλήνων και Ψύλλα, Σύνταγμα)

Παρασκευή 17/6 στις 7:00 μ.μ. Συγκέντρωση στο Σταθμό «Ευαγγελισμός» και Πορεία στη Γερμανική Πρεσβεία

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *