Άρης Δαβαράκης πληρωνότανε από τον Νίκο Παππά…

1091012_img_48831478714347Σε μία συνέντευξη αληθινό περιβόλι ο Δημοσιογράφος Άρης Δαβαράκης μίλησε στο “LiFO.gr” για το νέο του βιβλίο, την επαγγελματική του σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί θεωρεί κακή επιρροή τον Νίκο Παππά».

Και είπε εξωφρενικά πράγματα στην Κατερίνα Ανέστη, εκθέτοντας στην ουσία τον ίδιο του τον εαυτό και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μπορεί και να νομίζουν, τόσο αυτός, όσο και η δημοσιογράφος. Αποκάλυψε λοιπόν ο Άρης Δαβαράκης πως το site που είχε φτιάξει τότε, το toportal.gr ήταν χρηματοδοτούμενο από τον Νίκο Παππά (ο οποίος φυσικά από την πλευρά του είναι υποχρεωμένος να δώσει, επίσης, εξηγήσεις – υπάρχει πολιτικό θέμα αν το site συνέχιζε ενώ ο Παππάς είχε γίνει ήδη υπουργός).

«Αλήθεια, ποια ήταν η πηγή χρηματοδότησής του;» ρώτησε η Κ.Ανέστη, μία… συνηθισμένη δημοσιογραφική ερώτηση σε ανάλογες περιπτώσεις! Δεν ενδιαφέρθηκε γιατί απέτυχε κι έβαλε λουκέτο το site αλλά ποιος το πλήρωνε! «Ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά» απάντησε ο κ.Δαβαράκης. «Αλλά πολύ συγκεκριμένα θα σας πω ότι εγώ έπαιρνα 1.000 ευρώ και ο συνεργάτης μου 500 ευρώ. Όλοι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα. Το έκανα γιατί ήταν κάτι που μου ανέθεσαν με πίστη και το έκανα με ευθύνη και χαρά. Το έκανα γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό».

Και συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Τον έχω δει σε δυο-τρεις συσκέψεις που κάναμε για το Portal (σ.σ.: τον Παππά). Το site το σκέφτηκε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης και πήγαμε στο γραφείο του Τσίπρα να δούμε πώς θα γίνει. Ήταν εκεί και ο Νίκος Παππάς. Στα γραφειάκια της Μητροπόλεως βρεθήκαμε. Εκεί κάναμε κάποιες συναντήσεις, μου έδωσε τα μίνιμουμ που είπα προηγουμένως και έτσι προχωρήσαμε».

Ωραίος ο Άρης Δαβαράκης, έτσι; Έπαιρνε κομματικά χρήματα για τη δημοσιογραφική του δουλειά, αλλά βγαίνει τώρα και, τρόπον τινά, κατηγορεί το κόμμα γι’ αυτό. Όχι πως είναι κάτι το κατακριτέο τα κομματικά χρήματα (αν και δεν θα το έκανα ποτέ), έτερον εκάτερον.

Άλλωστε η συνεργασία τους με τον Παππά δεν σταμάτησε για… ιδεολογικούς λόγους, αλλά επειδή κόπηκαν οι πληρωμές. «Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, δεν υπήρξε καμία επαφή. Απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς. Προσπαθούσα να επικοινωνήσω, αλλά δεν απαντούσαν», υποστηρίζει.
Το κακό με τον Άρη Δαβαράκη είναι, όπως υποστηρίζει ο ίδιος δηλαδή, που του έταξε το Τρίτο Πρόγραμμα ο Αλέξης Τσίπρας αλλά δεν του το έδωσαν ποτέ – άλα της και… διευθυντής ραδιοφώνου ο πρωθυπουργός, είχε προτείνει εκπομπή και στον Πέτρο Τατσόπουλο για τον 105.5 Στο Κόκκινο όπως ισχυρίσθηκε κάποτε ο τελευταίος.

«Με πήρε ο ίδιος να μου προτείνει να αναλάβω το Τρίτο Πρόγραμμα» δηλώνει ο Άρης Δαβαράκης. «Κάτι που χάρηκα πολύ. Αλλά δεν ήθελε καθόλου ο Διονύσης Τσακνής – και αυτοί διορισμένοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να με δει. Θεωρούσε ότι δεν είμαι κατάλληλος, δεν έχω διπλώματα… Με πρόσβαλε κανονικά μπροστά στα μούτρα μου. Μου είπε «δεν σε θεωρώ κατάλληλο». Ο Ταγματάρχης ήταν πολύ πιο θετικός. Πάντως, έκανα την αίτησή μου, ακολούθησα κανονικά όλη τη διαδικασία…».

Κοίτα πόσα πράγματα μαθαίνουμε ξαφνικά…

Πηγή: Γιάννης Παπαϊωάννου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *