Δουλεύουμε σαν είλωτες για να παιρνάει πλουσιοπάροχα μια κλίκα παρασιτικών υποκειμένων


«Για να λείψουν πια τα δεσμά μας, για να πάψει πια η σκλαβιά/να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας, και της ψυχής μας τη φωτιά».

Αυτοί οι στίχοι του κομμουνάρου Ευγένιου Ποτιέ μας ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας πώς λεηλατούν τον ιδρώτα του σκληρά εργαζόμενου λαού τα golden boys της Ν.Δ αλλά και οι εθνονταβατζήδες μας.

Όταν σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκανε στην φάμπρικα που έχουν στήσει δικαστές και βουλευτές για να αυξάνουν τους μισθούς τους νομίζαμε ότι η δικαστική δικαίωση του πρώην βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Αγγελου Αγγελούση θα είχε αποκλειστική συνέπεια να φτάσουν οι αποδοχές των βουλευτών στα 10.271 ευρώ και να αυξηθούν ανάλογα και οι αποδοχές των συνταξιούχων βουλευτών.

Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι όμως. Απ’ ότι διαβάζουμε σε εφημερίδα στην αγωγή του ο πρώην βουλευτής επικαλέστηκε ένα ψήφισμα της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής και έτσι το συμβούλιο της Επικρατείας του επιδίκασε να λάβει απ’ το δημόσιο 320.000 ευρώ αναδρομικά ενώ παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα «άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους βουλευτές ύψους τουλάχιστον 100.000.000 ευρώ».

Η ίδια απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας καθορίζει την σύνταξη σε έναν βουλευτή που έκανε 8 χρόνια θητεία να παίρνει σύνταξη 6.500 ευρώ.

Αν σκεφτούμε ότι μόλις πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις ως και 250% στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων θα καταλήξουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε υπό κατοχή.
Δουλεύουμε σαν είλωτες –όσοι έχουμε δουλειά- για να παιρνάει πλουσιοπάροχα μια κλίκα παρασιτικών υποκειμένων. Πλουτοκράτες, κερδοσκόποι, και μια κάστα ατόμων του μηχανισμού του συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *