Το αριστούργημα του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜ, «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ» για 3 μέρες στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ ( επίκαιρο όσο ποτέ)

 Ο λαός που δεν έχει μνήμη δεν έχει μέλλον

Όποιος ξεχνάει το παρελθόν είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει!

Μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, το αντιπολεμικό το αριστούργημα του ΜΙΧΑΗΛ ΡΟΜ «Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ», μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και επίκαιρο όσο ποτέ, προβάλλεται από την NEW STAR στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.το τριήμερο 24-26 Αυγούστου.

Μια ταινία που αφορά άμεσα και απευθύνεται στην εποχή μας, εποχή επαναφοράς στη ζωή από την κυρίαρχη τάξη του πτώματος του φασισμού και εξίσωσης της εγκληματικής δράσης και ιστορίας του με τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό, που απελευθέρωσε από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και τη φρίκη του πολέμου τον άνθρωπο κατά τον 20ο αιώνα. Ένα έργο επίκαιρο και εκτός από  αποκαλυπτικό, χρήσιμο και για τις απαντήσεις που δίνει σε θέσεις… και προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεσπίζει “μέρες κατά του ολοκληρωτισμού” (όπου “ολοκληρωτισμός” = ο σοσιαλισμός στην ΕΣΣΔ και αλλού και οι κατακτήσεις του) τη στιγμή που τσακίζει τους λαούς, κάτω από τα δεσμά της πιο στυγνής και απάνθρωπης εκμετάλλευσης.

Aπό ΠΕΜΠΤΗ 24/8 έως ΣΑΒΒΑΤΟ  26/8  στις 18.00 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.

 

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον. 

 Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Η πιο «δημοφιλής» αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών, αποτελεί μια καυστική καταδίκη του φασισμού όχι μέσα από μια «ψυχρή», κοινωνιολογική προσέγγιση αλλά μέσα από την ανάδειξη παρείσφρησης της φασιστικής νοοτροπίας στην καθημερινότητα του μικροαστού, μέσα από τον εύκολο συναισθηματισμό. Το ντοκιμαντέρ, με υλικό από πολεμικά αρχεία της ΕΣΣΔ, της Γερμανίας και της Πολωνίας, αλλά και από τα απόρρητα αρχεία του χιτλερικού υπουργείου προπαγάνδας και ταινίες της Λένι Ρίφερνσταλ, δεν μένει ωστόσο σε μια ξερή παράθεση ιστορικών ντοκουμέντων. Αντίθετα, μέσα από μια ψυχολογική περισσότερο ερμηνεία, αγγίζει ουσιαστικά το ζήτημα του φασισμού που βίωσαν πρόσφατα οι άνθρωποι, οι οποίοι, φαίνεται, δεν ήταν άμοιροι ευθυνών σε αυτή τη μαζική παραπλάνηση στην οποία οδηγήθηκαν.

“Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό 

περισσότερα από ό, τι μπορεί ποτέ να πληρώσει”

Έρνεστ Χέμινγουεϊ

 

«Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

Ντοκιμαντέρ, Σοβιετική Ένωση, 1965, 130’

Σκηνοθεσία: MIKHAIL ROMM

ΣενάριοMIKHAIL ROMM, YURI KHANYUTIN, MAYA TUROVSKAYA

Εμφανίζονται: MARLENE DIETRICH, JOSEF GOEBBELS, HERMANN GÖRING,

ADOLF HITLER, JOSEPH STALIN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *