Πέμπτη 7/9: Κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Μακρόν

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΚΡΟΝ
Πέμπτη 7/9, 7:00 μ.μ.
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Στις 7 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποδέχεται τον εκπρόσωπο του γαλλικού ιμπεριαλισμού, Μακρόν. Μαζί του ο Μακρόν θα φέρει και μια ολόκληρη κουστωδία, εκπροσώπους του γαλλικού κεφάλαιου και της γαλλικής πολιτικής.

Σε μια περίοδο έντονων αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε μια περίοδο που στα Βαλκάνια αναμοχλεύονται εστίες επικίνδυνων αντιθέσεων, η επίσκεψη Μακρόν δεν έχει καμία σχέση με τους πανηγυρισμούς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που σπεύδουν να την παρουσιάσουν ως στήριξη της «ελληνικής υπόθεσης».

Στην πραγματικότητα, η επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα είναι μία από τις κινήσεις του γαλλικού ιμπεριαλισμού που στοχεύουν στην επιβεβαίωση και την αναβάθμιση του ρόλου του στην περιοχή και διεθνώς. Κινήσεις που αξιοποιούν και τη στρατιωτική του ισχύ και την ενεργή στρατιωτική παρουσία (από τα πολεμικά πλοία στα «οικόπεδα» της Κύπρου, μέχρι τους βομβαρδισμούς σε βάρος του συριακού λαού).

Οι «φίλοι του ελληνικού λαού» (όπως τους παρουσιάζει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου) δεν έχουν καμία σχέση με τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα. Το αντίθετο. Στόχος τους είναι-όπως και των άλλων ιμπεριαλιστών της ΕΕ- η εκμετάλλευση των “ευκαιριών” που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή πολιτική για την αύξηση του μεριδίου του Γαλλικού ιμπεριαλισμού στη λεηλασία του λαού και του τόπου μας. Η επιχειρηματική κουστωδία που συνοδεύει τον Μακρόν, επιδιώκει αρπαχτές και φιλέτα στην Ελλάδα που τόσο πρόθυμα και απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση για ξεπούλημα.

Εξάλλου, δεν είναι δυνατόν να περιμένει ο ελληνικός λαός κάτι θετικό από έναν πρόεδρο που τις ίδιες μέρες στη χώρα του προωθεί νόμο που τσακίζει τα εργατικά συμφέροντα!

Ταυτόχρονα αυτή η επίσκεψη προμηνύει τη μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στο εξελισσόμενο αιματοκύλισμα των λαών της περιοχής.

Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, έχουν κάθε λόγο να καταδικάσουν τον ερχομό Μακρόν στη χώρα. Έχουν, επίσης, κάθε λόγο να καταδικάσουν την υποτελή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που -όπως κάνει και με τις ΗΠΑ- θέλει να μας πείσει ότι το συμφέρον μας είναι στο πλάι των ιμπεριαλιστών.

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 7/9, στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενάντια στον ερχομό του εκπροσώπου του γαλλικού ιμπεριαλισμού, Μακρόν, ενάντια στην υποτελή κυβερνητική στάση και ενάντια στις πολιτικές που σφαγιάζουν λαούς και δικαιώματα.

Τετάρτη 6/9/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *