Πρώτη δυναμική απάντηση στη φασιστική επίθεση στο Νέο Κόσμο

Ούτε στο Νέο Κόσμο, ούτε πουθενά,τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!

Εκατοντάδες αγωνιστές, πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη το απόγευμα στο Νέο Κόσμο. H συγκέντρωση-πορεία αποτέλεσε την πρώτη μαζική και άμεση απάντηση στη θρασύδειλη επίθεση ακροδεξιών στο Νέο Κόσμο το απόγευμα της περασμένης Κυριακής σε μέλος της ΕΑΑΚ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.  Η ενέδρα των τριών φασιστοειδών εκδηλώθηκε την Κυριακή λίγη ώρα πριν από προγραμματισμένη εξόρμηση στο Νέο Κόσμο για πανεκπαιδευτική κινητοποίηση.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της νΚΑ ο σύντροφος που χτυπήθηκε είχε στοχοποιηθεί από συγκεκριμένη ακροδεξιά ομάδα και είχε δεχθεί απειλές, ωστόσο συνέχισε τη δράση του.

Οι διαδηλωτές μοίρασαν στους κατοίκους της περιοχής καταγγελία της φασιστικής επίθεσης, πέταξαν τρικάκια και έγραψαν αντιφασιστικά συνθήματα στους τοίχους.

Μετά τη συγκέντρωση της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και αποφασίστηκε η συνέχεια των αντιφασιστικών παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων.  Το επόμενο ραντεβού είναι αυτό το Σάββατο στις 12:00, απέναντι από το ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο

Στη σύσκεψη της Τρίτης πήραν μέρος οι συλλογικότητες που υπογράφουν και το κάλεσμα του Σαββάτου:

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Πηγή: “Πριν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *