Οι… ιερές «μπίζνες» φέρνουν ανατροπές στην εκλογή μητροπολίτη στη Γλυφάδα

Μια σοβαρή παρατυπία-παρανομία στην πρόσφατη διαδικασία εκλογής μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης έχει ξεσηκώσει τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής καθώς χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη.

Ο νέος μητροπολίτης Αντώνιος είναι πλέον persona non grata για την περιοχή, όπως δείχνουν οι εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο επειδή έγιναν παρασπονδίες στην ψηφοφορία που είχε φέρει πρώτο τον σημερινό πρωτοσύγγελο της Μητρόπολης, Αλέξιο Ψωίνο (κατά την ψηφοφορία ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωίνος συγκέντρωσε 38 ψήφους έναντι 37 του Αντωνίου, αλλά λίγο αργότερα άλλαξε με μαγικό τρόπο το αποτέλεσμα υπέρ του Αντωνίου, ο οποίος εκτός αυτού παράτυπα συμπεριελήφθη στον κατάλογο των εκλόγιμων ιερωμένων).

Το βασικότερο είναι ότι η τοπική κοινωνία κατηγορεί τον Αντώνιο που ήταν από το 2011 διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας (γενικός διευθυντής της ΕΚΥΟ) ότι έρχεται να κάνει… ιερές business με τα ακίνητα της Βουλιαγμένης.

Ως χαρακτηριστικότερο δείγμα των προθέσεων του νέου μητροπολίτη Αντωνίου αναφέρεται η απίστευτη ιστορία με τα Λιμανάκια, που η Εκκλησία θέλει να μετατρέψει σε πεδίο ανάπτυξης παραλιακών αναψυκτηρίων – μπαρ.

Υπομνήματα και καταγγελίες έχουν ήδη σταλεί προς το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου σήμερα επεξεργάζονται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου μητροπολίτη.

Πηγή: Χρίστος Κάτσικας – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *